Arvostelu

Lordin jäsenet ovat niin hyvänpäivän tuttuja Suomessa, että jopa lapsetkin rakastavat pelottavaksi tarkoitettuja monsterisoittajia.

Lordin Euroviisuvoitto pani Suomen kansan sekaisin ja sai ihmiset fanittamaan hirviöbändiä. Täytyy kyllä vastaanpanematta sanoa, että melko samanlainen vaikutus sillä oli minuunkin, sillä sen jälkeen Lordi tuli minullekin kunnolla tietoisuuteen. Ja koska Lordi-yhtye joutui suosion pyörteeseen, päätti bändin keulahahmo Mr. Lordi väsätä lapsuutensa suuren unelman: ikioman kauhuelokuvan.

Dark Floors ei ilmestyessään saanut kovinkaan hyvää arvostusta ja joutui kriitikoiden ruoskittavaksi. Nyt minä sitten kirjoitan arvostelun elämäni ensimmäisestä näkemästäni suomalaisesta kauhuelokuvasta, Lordin Dark Floorsista. Ja aivan alkuun aloitan kysymällä itseltäni: Miksi elokuvasta piti tulla näin huono?!

Elokuvan juoni ei vakuuttanut yhtään. Kaikki oli niin tutunoloista, aivan kuin kaikki ideat olisi ryöstetty muista hyvistä kauhuelokuvista. Ohjaus näyttää kehnolta, näyttelytyö on kaikinpuolin säälittävää ja käsikirjoitus on täysin avuton. Eniten pani jurppimaan hahmojen suuhun laitetut tutunoloiset repliikit, kuten monta kertaa hoettu "What the hell was that?" -repliikki. Luulisi, että vähän mielikuvitusta olisi voinut käyttää vielä käsikirjoitusta tehdessä, vai onko elokuvan valmiiksi saamiseen noinkin hitonmoinen kiire, että kaiken voi noin vain laiminlyödä?

Ainoat hyvät asiat elokuvassa eräät hyvät tehosteet, sekä tietenkin Lordi-hirviöiden näyttäytymiset. Harmi vain, että tehosteet eivät riitä elokuvan hyvän tunnelman tuomiseen, eikä hirviöt pelota yhtään. Lordin jäsenet ovat niin hyvänpäivän tuttuja Suomessa, että jopa lapsetkin rakastavat pelottavaksi tarkoitettuja monsterisoittajia. Kuka muka voi pelätä niitä, jotka korjasivat voiton itselleen Euroviisuissa? En minä ainakaan! Ajatushan on täysin naurettava.

Eli yksinkertaisesti voin sanoa, että yksi ainut tähti tulee joistakin hyvistä tehosteista ja hirviöistä. Muuten minä luokittelisin tämän huonoimpien kauhuleffojen kastiin, sillä muut huonoimmat näkemistä kykenivät jopa säpsäyttämään, tämä taas ei. Eikö ole ihan ilmiselvää, että Lordin kannattaisi vaan toimia musiikkialalla? Se sentään rulettaa.

Pisteet: rating 20,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 14.11.2008
Katsottu: Kotona

Ei hyvä.

 

Bama 14.02.2008

rating 10,000

Överiks menee.

 

janikahhh 17.12.2008

rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko
Texasin moottorisahamurhat
Texasin moottorisahamurhat arvosana 3,91
Texasin moottorisahamurhat
Frankensteinin kirous
Frankensteinin kirous arvosana 3,88
Frankensteinin kirous
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut

Elokuvan tiedot

Dark Floors
Dark Floors arvosana 1,63
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
84 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Dark Floors: The Lordi Motion Picture, Lordi-elokuva
Ohjaajat:
Pete Riski
Käsikirjoittajat:
Mr. Lordi, Pekka Lehtosaari, Pete Riski
Pääosanäyttelijät:
Amen, Awa, Dominique McElligott, Kita, Leon Herbert, Mr. Lordi, Ox, Philip Bretherton, Ronald Pickup, Skye Bennett, William Hope
Maat:
Suomi, Islanti
Kielet:
englanti