Arvostelu

Kerrankin kunnon toimintaleffa ripauksena todella kolkkoa fantasiaa.

Mitä käy, jos haudan päälle lennähtää korppi ja tämä herättääkin julmasti tapetun miehen, joka on älyttömän katkera omasta ja tyttöystävnsä kohtalosta? Vastaus: syntyy todella viihdyttävä kostotarina!

Elokuva perustuu James O'Barrin sarjakuviin. Itse en ole lukenut niitä verratakseni leffaan, mutta on kyllä mahtava toteutus. Ohjaaja ja käsikirjoittaja ovat osanneet hommansa, eikä sovi tietenkään unohtaa oivaa näyttelijävalikoimaa.

Elokuvan maailma on todella synkkää goottimaisuutta. Kaikkialle näyttää paikat korruptoituneilta ja kuolema kalmahaju vallitsee joka paikassa. Ihan säväytti minua! Jotenkin tästä on annettava pisteitä, sillä en voi oikein kuvitella Crowin kaltaisen leffan sijoittuvan ihan tavalliseen urbaaniin ympäristöön.

On se harmi, että maailma menetti Eric Dravenin esittäjän, Brandon Leen, eli itse Bruce Leen pojan. Tämä on ensimmäinen näkemäni hänen esittämä leffa ja on kyllä sanottava, että hän ihan lumosi minut esiintymistaidollaan. Ei muutkaan hoida hommaa huonosti, mutta Brandon on kyllä nappivalinta kostajan rooliin.

The Crow kuuluu juuri niihin hienoimpiin synkänpuoleisiin kostotarinoihin. Minusta edes Kill Billit eivät vedä vertoja tälle kulttileffalle. Kerrankin kunnon toimintaleffa ripauksena todella kolkkoa fantasiaa.

Pisteet: rating 100,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 31.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Vampyr
Vampyr arvosana 4,00
Vampyr
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,02
Peli on menetetty

Elokuvan tiedot

Crow
Crow arvosana 3,96

Crow (1994)

Alkuperäinen nimi: The Crow

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Alex Proyas
Pääosanäyttelijät:
Bai Ling, Brandon Lee, David Patrick Kelly, Ernie Hudson, Michael Wincott, Rockhelle Davis
Maat:
USA