Arvostelu

Jacob Chase on luonut omasta lyhytelokuvastaan mukavan tehokkaan kauhusadun.

"Larry just wants a friend."

Lyhytelokuvien parissa työskenellyt Ohjaaja & käsikirjoittaja Jacob Chase ohjasi vuonna 2017 lyhytelokuvan Larry jossa parkkipaikalla työskentelevä mies löytää löytötavaroista tabletin. Pian kyseinen mies alkaa nähdä parkkipaikalla jonkinlaisen hahmon. Larry on viihdyttävä lyhärikauhis jossa tabletti näyttelee lopulta suurtakin osaa. Jacob Chase päätti kokeilla Larrystä ensimmäistä kokoillan elokuvaa Come Play jossa sama idea siirtyy pieneen lapseen ja hänen perheeseensä.

Oliver (Azhy Robertson) on koulua käyvä ja Paavo Pesusientä seuraava nuori autistinen poika joka tarvitsee apuvälineikseen tabletin ja kännykän helpottamaan askareita elämässä. Oliverin vanha ystävä Byron (Winslow Fegley) on kääntynyt vanhaa kaveriaan vastaan ja kiusaa tätä pienen porukan kanssa. Oliverin äiti Sarah (Gillian Jacobs) ja isä Marty (John Gallagher Jr.) yrittävät tukea poikaansa vaikka aikaa ei tunnu riittävän ja erokin on viritteillä. Yhtenä iltana Oliver huomaa tabletiltaan mystisen sadun Larry nimisestä oliosta joka etsii myös ystävää omassa sadussaan. Pienten ja hyvin erikoisten sattumien kautta Larryn satu alkaa tuntua pelottavan todelliselta.

Come Play on näpsäkän tehokas kauhudraama pienestä pojasta erikoisen tilanteen keskellä. Jacob Chase kuljettaa tarinaa viileän rauhallisella tavalla nostattaen tarinan ympärille varsin toimivan tunnelman. Jacob Chase osaa rakentaa tarinan ytimeen parin kivan ja kliseisen jump scare säikähdyksen ohella enemmänkin mukavan odottavan kauhukohtauksen jossa katsojallakin alkaa kädet hikoilemaan siitä mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.

Jacon Chasen käsikirjoittama Come Play yhdistää perhedraaman ja hirviökauhuelokuvan toisiinsa viihdyttävällä tavalla ja ottaa sivummalla kantaa ikävän harmilliseen koulukiusaamistilanteeseen ja lapsen yksinäisyyteen. Samalla Come Play on pienimuotoinen satiiri miten kännykät ja tabletit hallitsevat ihmisten arkea jatkuvasti. Kuvaaja Maxime Alexandre (Hills Have Eyes: 2006) ja (Crawl) luo hienolla kuvaustyylillään oman annoksensa tunnelmaan joista varsinkin yöllinen kohtaus parkkipaikalla nostattaa sopivasti kylmänväreet. Come Play hakee tunnelmaan ripausken maustetta John Krasinskin (Hiljainen Paikka) Tobe Hooperin (Poltergeist) ja J.J. Abramsin (Super 8) elokuvista.

Come Playn ehdoton valttikortti on pitää varsinainen uhka pitkään piilossa ja tässä Jacob Chase onnistuu toimivan hyvin sillä juuri se mitä ei nähdä ja muutamat välähdykset onnistuvat luomaan epämukavan olotilan. Toki Come Playn taustatarina kertoo lopulta äidin ja isän taistelusta pojastaan ja koko perheensä puolesta. Itse Larry hirviö on erikoinen Slender Manin ja Sinister elokuvan Baghulin hybridi risteytys.

Azhy Robertson on pääroolissa mainio joka pääsee esittämään erilaisia pelkotiloja varsin hienosti. Gillian Jacobs ja useista sivurooleista (Hush) ja (Peppermint) tunnettu John Gallager Jr. esittävät huolestuneita vanhempia myös toimivasti erikoisten tapahtumien keskellä.

Kokonaisuutena Jacob Chase on luonut omasta lyhytelokuvastaan mukavan tehokkaan kauhusadun.

Pisteet: rating 70,000

andy
Tähtääjä, 500 arvostelua
Arvosteltu: 31.10.2020
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,05
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
Vampyr
Vampyr arvosana 3,97
Vampyr

Elokuvan tiedot

Come Play
Come Play arvosana 2,57
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2020
Pituus:
97 min
Tunnetaan myös nimillä:
Larry
Ohjaajat:
Jacob Chase
Käsikirjoittajat:
Jacob Chase
Pääosanäyttelijät:
Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr., Rachel Wilson, Winslow Fegley
Maat:
USA
Kielet:
englanti