Arvostelu

Synkkä sotadraama ystävyydestä ja ihmisen muuttumisesta paineen alla.

Bullet in the headia on kehuttu John Woon loistavimmaksi teokseksi. Nyt kun olen viimein saanut käsiini tämän HK legendsin tuplalätyn, tiedän syyn näihin kehuihin. Mutta silti omasta mielestäni Bullet in the head on kuitenkin vasta John Woon toiseksi paras leffa. Ja sekin on paljon se.

Kolme kaverusta, Ben, Frank ja Paul ovat tunteneet toisensa lapsesta asti. He ovat parhaat ystävät. Tuntuu että mikään ei voisi rikkoa näiden kaverusten välejä. He joutuvat kuitenkin pahoihin vaikeuksiin kotikonnuillaan Hong Kongissa ja paras olisi liuteta mahdollisimman nopeasti paikan päältä. Kaverukset kuulevat että sodan runtelemassa Vietnamissa olisi tilaisuus tienata hieman rahaa salakuljettamalla mm, huumeita ja aseita. Noh, mitäs siinä odottelemaan ja pian ollaankin veneessä matkalla Saigoniin. He saavat kuitenkin jo heti perille päästyään tuta sodan julmuuden lähes joka paikassa kun itsemurhaiskuja suoritetaan kaduilla keskellä kirkasta päivää ja sotilaat ryöstelevät mielivaltaisesti kauppoja minkä ehtivät. Pian he huomaavatkin että kotiinpääsy ehjin nahoin tuosta helvetistä on erittäin epätodennäköistä...

Bullet in the headia on sanottu John Woon henkilökohtaisimmaksi teokseksi. Ja sitä se kyllä onkin. Leffa ei poikkeuksellisesti olekaan Woolle tyypillinen rikosleffa, vaan synkkä sotadraama ystävyydestä ja ihmisen muuttumisesta paineen alla. Lähes kaikki osa-alueet ovatkin leffassa kohdallaan. Näyttelijät tekevät erittäin hyvää työtä. Tällä kertaa ei valittevasti ole mukana John Woon vakiotähteä, Chow Yun Fatia. Mutta ei se mitään. Beniä esittävä Tony Leung ja sodan aikana rahanahneeksi ja häikäilemättömäksi muuttuvan Paulin roolissa nähtävä Waise Lee tekevät hienoa työtä. Mutta ehdottomasti parhaan roolin koko leffassa tekee ehdottomasti Frankia, jo Johnin mainitsemaa leffan "nimihenkilöä" esittävä Jacky Cheung. Kaveri tekee erittäin hienon ja mieleenpainuvan roolin.

Myös kaverusten Vietnamissa toimivaa kumppania esittävä Simon Yam on vakuuttava. Toimintakohtaukset ovat Woolle ominaisesti upeita. Mieleen jää myös leffan musiikki. Kuitenkaan en anna Bullet in the headille täysiä pisteitä koska tästä, kuten monesta muustakin leffasta jäi uupumaan se viimeinen silaus. Mutta kuitenkin jokaiselle John Woon ystävälle pakkohankinta.

nimimerkki: Cuomi

Pisteet: rating 90,000

Cuomi
Tähtääjä, 71 arvostelua
Arvosteltu: 11.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,05
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession

Elokuvan tiedot

Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09

Bullet In The Head (1990)

Alkuperäinen nimi: 喋血街頭

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
126 min
Tunnetaan myös nimillä:
Die xue jie tou, Dié xuè jiētóu
Ohjaajat:
John Woo
Pääosanäyttelijät:
Jacky Cheung, Simon Yam, Tony Leung Chiu Wai, Waise Lee
Maat:
Hongkong
Kielet:
kantoninkiina, englanti, ranska, vietnam