Arvostelu

Jotkut hahmoista jäävät ohuiksi ja tarina ei vaikuta oikein uskottavalta.

Deakins (John Travolta) ja Hale (Christian Slater) ovat ilmavoimien lentäjiä jotka saavat tehtäväkseen kuljettaa ilmojen halki ydinaseita. Lennolla Deakins yrittää murhata Halen suunnitelmanaan varastaa ydinaseet. Hale pelastautuu Deakinsin kynsistä heittoistuimen avulla. Hale törmää autiomaalla naispuolisen puistonvartijan, jonka kanssa Hale yrittää pelastaa ydinaseet Deakinsin kynsistä. Siitähän seuraa sitten vain räiskintää ja muuta mukavaa.

Tämä on niitä John Woon ohjaamia äksönpläjäyksiä, joiden kyljessä komistelee Made In USA -leima. Odotin ehkä hiukan enemmän tältä, mutta tämä on tavallista toimintahuttua. Kliseitä kliseiden perään, toimintaa toiminnan perään jne. Ihan puhtaana viihteenä tämä menee ilman sen kummempia jaaritteluja. John Woo ohjaa nätisti ja sirottelee komeita toimintakohtauksia sinne sun tänne. Näyttelijät eivät ole mitään parasta mahdollisinta A-luokkaa. Christian Slater on sankarin roolissa aika hengetön, mutta hänen näyttelijätoverinsa John Travolta pääsee sinsijaan irrottelemaan oikein kunnolla pahiksen roolissa.

Broken Arrow kannattaa ottaa vain viihteestä. Mikään sen kummenpi äksönelokuva tämä ei olekaan. Jotkut hahmoista jäävät ohuiksi ja tarina ei vaikuta oikein uskottavalta. Alku näytti hyvältä mutta keskivaiheilla tarina plässähti hieman. Toimintakohtaukset ovat varsin tyylikkäitä mutta lopussa sorrutaan niiden ylinäyttämiseen. Noh, ihan hyvä elokuvahan tämä on mutta John Woolta olisin odottanut paljon enemmän.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 60,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 09.08.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,22
Takaikkuna
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku
Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat

Elokuvan tiedot

Broken Arrow - operaatio erämaassa
Broken Arrow - operaatio erämaassa arvosana 2,97

Broken Arrow - operaatio erämaassa (1996)

Alkuperäinen nimi: Broken Arrow

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
104 min
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Graham Yost
Pääosanäyttelijät:
Christian Slater, Delroy Lindo, John Travolta, Samantha Mathis
Maat:
USA
Kielet:
englanti