Pistejakauma

2%

2%

1%

1%

2%

10%

15%

28%

21%

17%

Pisteytykset

rating 30,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 30,000

Uusi Blade Runner on kieltämättä älyttömän hienonnäköinen ja -kuuloinen raina. Maailma on hieno, tehosteet kunnioitettavan hillittyjä, rymistely vähäistä ja musiikin sekä äänien luoma tunnelma vahvaa. Vielä kun tarinassakin olisi jotain hienoa, olisi se myös toimiva kokonaisuus. Goyan Raslingin vähäeleinen päähenkilö on tylsä kuin pölkystä veistetty patsas, ja väkisin väännetyt juonenkäänteet aiheuttavat hämmästyksen sijaan ärtymystä.

Mukana on myös yksi kaikkien aikojen huonoimmista ilkymyksistä Jared Leton hahmon muodossa. Mitään sanomaton ja mitään tekemätön partaturpa oli leffassa ainoastaan siksi, että jokaisessa dystopiaskifissä on laissa säädetty pakko olla "ison pahan korporaation pomo". Jokainen hänen tähdittämänsä kohtaus on syvältä, eikä loppujen lopuksi hänellä ole mitään asiaa tai lisättävää yhtään mihinkään. Harrison on ilo nähdä mukana, mutta hänellekin olisi voitu käsikirjoittaa jotain hyvää. Pakollinen vertailu: Alien Covenant on paljon parempi.

Elokuvan tiedot

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,88
Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
163 min
Tunnetaan myös nimillä:
Blade Runner: 2049
Ohjaajat:
Denis Villeneuve
Käsikirjoittajat:
Hampton Fancher, Michael Green
Pääosanäyttelijät:
Ana de Armas, Carla Juri, Dave Bautista, Harrison Ford, Jared Leto, Krista Kosonen, Lennie James, Mackenzie Davis, Robin Wright, Ryan Gosling, Sylvia Hoeks
Maat:
USA
Kielet:
englanti