Pistejakauma

0%

0%

0%

8%

8%

46%

33%

4%

0%

0%

Pisteytykset

rating 50,000

Creeper234
Käyttäjä

rating 50,000

Perusviihdyttävä Marvel leffa, jonka hukattu potentiaali jätti lievästi karvaan jälkimaun.

Black Widown omasta elokuvasta puhuttaessa, koin aina kaikkein kiinnostavammaksi elementiksi sen, että Natasha on tavallinen ihminen. (No joo, onhan hänellä varsin epätavanomaiset lähtökohdat, mutta Avengersien muun kastin ja juonikuviot huomioonottaen, ymmärtänette mitä tarkoitan.) Näin ollen odotin innolla Winter Soldierin tapaista hieman maanläheisempää/intiimimpää toimintatykitystä. Natashan menneisyyteen liittyvien varsin raskaidenkin aiheiden valossa, kenties myös tavallista mietteliäämpää tuotosta.

Leffan vahva alkupuoli antoi tämmöistä lähestymistapaa jopa odottaa, mutta homma hipsutteli tasaisen varmasti kohti alamäkeä ja keskikohdilla aloin jopa turhautua. Elokuvan "perhe"asetelma on mielenkiintoinen, mutta tämän vakavankin aiheen käsittelyä pätkittiin väkisinväännetyllä komedialla, joka ei minua naurattanut tasan yhtään. Eräs hahmo näyttikin olevan olemassa vain, jotta tästä saatiin kiskottua väsynyttä vitsiä. Siitä syvästi toivomastani maanläheisyydestä ei lopussa ollut enää mitään tietoa, vaan vedettiin niin överit CGI pippalot, että moisessa pyörteessä olisi perusihminen kuollut jo 10 kertaa. Toiminta ylipäätään jätti toivomisen varaa, sillä ne intiimimmätkin nahinat oltiin suureksi osaksi pilattu liian nopeilla leikkauksilla ja kököllä kameratyöskentelyllä.

Marvel taitaa uskoa, että fraasi "pitää aina laittaa paremmaksi", on synonyymi isommille räjähdyksille ja CGI romulle. Tähän kommentoin, että paskat on. Winter Soldieria rakastin suurilta osin juuri siksi, koska sen teemat ja eritoten toiminta oli tavallista "karkeampaa"; lähemmäksi tulevaa ja siten intensiivisempää. Lähestymistapa oli looginen, sillä sen päätähti ei supersotilas-statuksestaan huolimatta ammu ranteistaan ohjuksia vaan on perushabitukseltaan hyvinkin "vaatimaton". Näin ollen vastustajat ja panoksetkin pidettiin tasolla, joiden kanssa kyetään operoimaan. Black Widow jos mikä antoi Marvelille mahdollisuuden tehdä taas jotakin uniikimpaa. Valitettavasti se mahdollisuus missattiin.

Jii89
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Black Widow
Black Widow arvosana 3,08
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2021
Pituus:
133 min
Ohjaajat:
Cate Shortland
Käsikirjoittajat:
Eric Pearson, Jac Schaeffer, Ned Benson
Pääosanäyttelijät:
David Harbour, Florence Pugh, Olga Kurylenko, O-T Fagbenle, Rachel Weisz, Ray Winstone, Scarlett Johansson
Maat:
USA
Kielet:
englanti