Arvostelu

Veljekset Coen OY AB on onnistunut luomaan normaalin eriskummallisen vakavan hauskan loistavan elokuvan.

Vuosi on 1944 ja paikka on Iso Omena. Herra nimeltä Barton Fink(Turturro) on käsikirjoittaja, joka rustaa teatterinäytelmiä. Mutta häntäpä ei kiinnosta maine eikä mammona vaan hän haluaa luoda jotain merkittävää, jotain uutta, jotain...arrgh! Kotikentällä asiat tuntuvat luistavan ja kehuja satelee niin tutuilta kuin kriitikoilta, mutta kun siitä puuttuu se jokin...Asioita ei paranna se kun agentti ehdottaa käsikirjoittajan paikkaa elokuvayhtiössä, siellä Hollivuudissa. Mutta silloin on taottava kun rauta on kuuma, ja niinhän herra Fink takoo.

Lääv..hotellia, johon hän asettuu, pitää pystyssä CHET!(Buscemi), ja hissiä, johon hän astuu, pitää toiminnassa Pete(Bugin). Äänekkäänä naapurina on Charlie Meadows(Goodman). Muistatko, se tyyppi, joka pitää Jack Oakien komedioista! No minkäs teet, studiopamppu puhui kuin parsakaali, ja haluaa painielokuvan...jossa on sitä Barton Fink-henkeä, ja ai niin, viikonloppuun mennessä jotain näytettävää. Kirjoittaminen alkakoon. As if...

Veljekset Coen OY AB on onnistunut luomaan normaalin eriskummallisen vakavan hauskan loistavan elokuvan. He tuntuvat tekevän niin usein, itseasiassa sehän on tainnut muodostua jo tavaksi. Rooleissa loistavat kolme Johnia: Herra Turturro, Herra Goodman ja Herra Mahoney. Muissa osissa vakuuttavaa jälkeä tekevät mm. Michael Lerner ylipamppuna, Tony Shalboub alipamppuna, Steve Buscemi vastaanottoapulaisena(ennen jalokivialalle siirtymistään..) ja Harry Bugin Raamattua tuntevana hissimiehenä. Elokuva kalastaa tähtiä myös näppärän dialogin ja älykkään musiikin käytön avulla.

P.S. Kuolikohan se lokki?

nimimerkki: Sappy

Pisteet: rating 100,000

Sappy
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 10.12.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,94
Seitsemäs sinetti
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,18
Nykyaika
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Ethan Coen, Joel Coen
Käsikirjoittajat:
Ethan Coen, Joel Coen
Pääosanäyttelijät:
John Goodman, John Mahoney, John Turturro, Jon Polito, Judy Davis, Michael Lerner, Steve Buscemi, Tony Shalhoub
Maat:
USA
Kielet:
englanti