Arvostelu

Väkivaltaisuudestaan huolimatta opettavainen elokuva, jota voi suositella hyvien elokuvien ystäville sekä kaikille Suomen rasisteille.

Derek (Edward Norton) on uusnatsi ja samoin hänen pikkuveljensä Danny, joka ihailee kaikkea sitä mitä Derek tekee. He ovat rasisteja, jotka vihaavat lähes kaikkia. Kun mustat miehet meinaavat ryöstää Derekin auton, hän antaa lopullisen opetuksen näille miehille, koska hän on edelleen katkera siitä että aikoinaan musta mies ampui hänen rehdin isänsä. Poliisi vie Derekin kolmeksi vuodeksi vankilaan, joka muuttaa hänet täysin. Derekin ollessa vankilassa pikkuveli Danny saa uusia ystäviä natsipiireistä. Danny toivoo, että Derek olisi ylpeä pikkuveljestään, kun hän palaa vankilasta kotiin.

Vankila avaa Derekin silmät. Hän huomaa, että kaikki se viha, jota hän koki erilaisia ihmisiä kohtaan, oli täysin turhaa ja tarpeetonta. Kun Derek pääsee pois vankilasta muuttuneena miehenä, hänen ainoana tehtävänään on pitää huolta siitä, että hänen veljensä Danny ei tee samoja virheitä, mutta se ei ole helppoa. Derek kertoo Dannylle koko vankilatarinansa, jotta Danny ymmärtäisi, että miksi Derek on saanut tarpeekseen natsihommista ja linnareissua edeltävästä elämästä.

Tämä elokuva (ja Fight Club) nosti Edward Nortonin yhdeksi lempinäyttelijöistäni. Sen verran upeasti hän hoitaa hommansa tässä mielenkiintoisessa elokuvassa, joka oikeasti pistää miettimään asioita, mikä on hyvä juttu. Elokuvassa menneet tapahtumat, kuten Derekin vankilareissu ovat mustavalkoisia, joka on hieno idea ja se sopii tällaiseen elokuvaan vallan mainiosti. American History X on väkivaltaisuudestaan huolimatta opettavainen elokuva, jota voi suositella hyvien elokuvien ystäville sekä kaikille Suomen rasisteille.

nimimerkki: Joey

Pisteet: rating 80,000

Joey
Käyttäjä, 16 arvostelua
Arvosteltu: 08.12.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,35
Sukellusvene U-96
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

American History X
American History X arvosana 4,27
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Tony Kaye
Käsikirjoittajat:
David McKenna
Pääosanäyttelijät:
Beverly D'Angelo, Edward Furlong, Edward Norton, Fairuza Balk, Jennifer Lien
Maat:
USA
Kielet:
englanti