Arvostelu

Mustavalkoiset kohtaukset saavat elokuvan tuntumaan uskottavalta ja todelta, eikä elokuvasta jää kylmäksi.

Hetkinen, ei tälläisia elokuvia pitäisi olla olemassa! Loistavasti kirjoitettu, näytelty ja ohjattu elokuva jostain itse asiassa järkevästä aiheesta, jonka molemmat päänäyttelijät ovat vielä hyvännäköisiä?! Lisää tällaisia, kiitos!!

Uusnatsi Derek (Norton) ja pikkuveljensä Danny (Furlong) kuuluvat D.O.C. - nimiseen "White power" (valkoinen voima) -yhteisöön, a.k.a. natsien, rasistien, fasistien jne. ryhmään. Derek joutuu vankilaan ammuttua kaksi autoonsa murtautuvaa "lakua" ja potkaisemalla kallon hajalle kolmannelta. Kakku oli kolme vuotta. Vankilassa Derek ei kuitenkaan piittaa muitten uusnatsien ja rasistien seurasta ja joutuu raiskatuksi suihkussa. Hän joutuu kuitenkin tekemään töitä tummaihoisen miehen kanssa, johon tutustuu, ja joka pitää huolta siirtä, että Derek on turvassa loppuaikansa. Päästyään ulos vankilasta Derek on muuttunut mies ja tahtoo myös pikkuveljensä ulos D.O.C.:stä.

Elokuva kertoo yhden miehen tarinan uusnatsista suvaitsevaiseen ihmiseen. Kertojana ei ole kuitenkaan herra itse, vaan pikkuveli, joka saa koulutehtäväkseen kirjoittaa aineen isoveljestään, jota jumaloi.

American History X ei kaunistele USA:n ja rasistien suhtautumista ulkomaalaisiin. Se kertoo Derekin tarinan rajuna, verisenä parituntisena, jota ei hevin unohda. Mustavalkoiset kohtaukset Derekin ja Dannyn menneisyydestä saavat elokuvan tuntumaan uskottavalta ja todelta, eikä elokuvasta jää kylmäksi.

nimimerkki: Lilysheee

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 14.11.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,15
Umberto D. - elämän vanki
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

American History X
American History X arvosana 4,27
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Tony Kaye
Käsikirjoittajat:
David McKenna
Pääosanäyttelijät:
Beverly D'Angelo, Edward Furlong, Edward Norton, Fairuza Balk, Jennifer Lien
Maat:
USA
Kielet:
englanti