Pistejakauma

0%

0%

0%

1%

3%

14%

15%

46%

14%

6%

Pisteytykset

rating 60,000

dbgirl
Käyttäjä

rating 60,000

Juoni: kaksi nuorta brittisotilasta saa tehtäväkseen viedä käskyn everstille aivan vihollisten, saksalaisten, leirin tuntumaan.

Leffan tarina perustuu lopputekstien mukaan tositapahtumiin joten tarinan köyhyydestä ei voi pahemmin käsikirjoittajia moittia. Varmaankin tästä syystä ohjaaja päättikin tarttua temppuun eli saada koko leffa tuntumaan kahdelta pitkältä otolta. Olin havaitsevinani ensimmäisen tunnin aikana kaksi mahdollista kohtaa jossa olisi voinut olla leikkauksen paikka, mutta 63. minuutin kohdan jälkeen (jolloin oli ainut varma leikkaus) en enää huomannut sellaisia kohtia. Teknisesti kyllä hieno suoritus, ja leffa myös näyttää hyvältä. Tempun tarkoituksena oli varmaankin saada aikaan hengästynyt vau-olo, mutta minua se vain ärsytti koska se pisti minut koko ajan katsomaan kelloa että kauanko tätä temppua on jo kestänyt. En siis päässyt sen takia elokuvan tarinaan sisään. Toinen puolisko oli parempi koska siinä oli ihmisen oloisia ihmisiä eli inhimillisiä tunteita. Mutta en päässyt siitä tunteesta että miten tämä kaikki on tehty, lavastuksen oloinen negatiivisessa mielessä. Jotkut haukkovat henkeään että vau, minä taas toivoin tältä muutakin kuin temppuilua. Parempi tämä silti oli kuin vastaavaa yrittänyt Dunkirk jonka tarina ja hahmot olivat niin onttoja että kalpenevat tämän rinnalla vaikka eivät nämäkään hahmot mitään ihmeellisiä ole. Musiikki oli hyvää, mutta tuntui että oli eksynyt väärään leffaan, tuli olo että pitäisikö tässä olla joku Batman oikeasti tilalla. Kaikesta mutinasta huolimatta oli tämä yllättävän hyvin tehty, mutta ei tätä kyllä toiste tule katsomaan. Jos temppuja haluaa niin katselen mieluummin taikuriohjelmia. Tai Nolanin The Prestigeä.

Köpi79
Käyttäjä

rating 60,000

No joo. Turhan suurin odotuksin tätä mentiin katsomaan kaiken suitsutuksen luettuani. Leffa koostuu pääasiassa yhden miehen juoksentelusta sodan keskellä. 3/5.

Termis85
Käyttäjä

rating 60,000

On niitä parempiaki sota pätkiä nähty.

Uytp7
Tähtääjä

rating 60,000

Hehkuti hehkuti sanoi hehkulamppu, tästä valontuojasta puuttuu kriittinen määrä lukseja ollakseen todellinen mestariteos. Sinänsä voimakas tarina ei saa tarpeeksi kierroksia eikä tunnesidettä, jotta olisi todella päässyt mukaan hahmojen nahkoihin. Vika ei ollut MacKayssa eikä Chapmanissa, jotka näyttelivät mainiosti, tarinan valittu toteutustapa ei anna tapahtumille tilaa hengittää, lisäksi se vei huomiota kaikelta muulta. Näyttää hienolta ja on taiten ohjattu, harmi etten viihtynyt saati kiintynyt juurevammin sinänsä surulliseen tapahtumasarjaan.

Antsa82
Käyttäjä

rating 60,000

c4fkw294ziq
Käyttäjä

rating 60,000

Dainis Kula
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 60,000

SMK
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Taistelulähetit - 1917
Taistelulähetit - 1917 arvosana 3,84

Taistelulähetit - 1917 (2019)

Alkuperäinen nimi: 1917

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2019
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Sam Mendes
Käsikirjoittajat:
Krysty Wilson-Cairns, Sam Mendes
Pääosanäyttelijät:
Andrew Scott, Anson Boon, Benedict Cumberbatch, Claire Duburcq, Colin Firth, Daniel Mays, Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Richard Madden
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti