Arvostelu

Ehkä alakanttiin suuntaava.

James Bond (Roger Moore) joutuu törmäyskurssille teollisuuskiho Max Zorinin (Christopher Walken) kanssa. Zorin ei aikaile käyttää väkivaltaa ja tämän apurikauh/nistuksena on hevosen voimat omaava May Day (Grace jones). Juonittelut, takaa-ajot ja kärhämöinnit vievät Bondin tien Kaliforniaan, missä Zorin lyhyesti sanoen aikoo poistaa kilpailun oman markkina-alueensa laajentamiseksi, joskin Bond tärvää suunnitelman, kaappaa mukaan kaunistuksen, Stacey Suttonin (Tanya Roberts) ja vielä henkilökohtaisena kiusana pudottaa Zorinin korkealta, Golden Gate-sillan tukirakenteilta äärimmäisen huiman tappelukohtauksen jälkeen.

Roger Mooren viimeiseksi jäänyt kerta James Bondina kärsii monista heikkouksista, mutta toisaalta siinä on myös tiettyjä rohkeita vetoja jotka antoivat tarpeellista etua. Ikunuorelta vaikuttavan Roger Mooren ikä näkyy ilkeästi ja vaikka mies itsekin oli sitä mieltä että teki tämän yhden Bondin liikaa on silti rooli huolella toimitettu ja Bondien ohjausveteraani John Glen osaa työnsä ongelmitta. Tanya Roberts ei ulkonäköasioissa jää ollenkaan huonoksi, mutta hahmon merkitys on suorastaan täydellisen tarpeeton juonen kokonaisuuden kannalta. Tartuntatauti joka vaivasi kaikkia Mooren tähdittämiä Bondeja enemmässä tai vähemmässä määrässä.

Jps hyvispuoli jää hieman heikoksi, on Christopher Walkenin epäsäännöllisiä taukoja ja virtuoosimaista kykyä puhua vakavalla naamalla mitä oudompia asioita mitä oudommissa asiayhteyksissä hyödyntävä rooli Max Zorinina värikäs, jos ei niin omalaatuinen roisto Bond-konnakoplaan. Kolkkoa karismaa uhkuva Zorin itsetyytyväisen hulluutensa lisäksi ei epäröi myöskään hoitaa likaista työtä itse ja myös tekee niin. Grace Jones on ihan omassa kauh/nistuksien ryhmässä ja tämän intensiivinen, eläimellinen olemus hevosen voimat omaavana May Dayna on arvioinnin ulkopuolella. Se toimii, mutta et halua sen enempää ajatella syitä siihen.

Näyttelijäryhmän täydentää Desmond Llewelyn Q:na, Walter Gotell kenraali Gogolina ja tekeepä Lois Maxwellikin viimeisen ilmaantumisensa Moneypennyna.

Kokonaisuus on ehkä alakanttiin suuntaava, mutta kokonaisuutta pitää yllä Walkenin hyytävän hauska konnatyö, huima toiminta mitä Bondeilta on saatu aina odottaa ja virheetön toteutus.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1442 arvostelua
Arvosteltu: 21.01.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,75
Lyhyt elokuva tappamisesta
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto

Elokuvan tiedot

007 ja kuoleman katse
007 ja kuoleman katse arvosana 3,27

007 ja kuoleman katse (1985)

Alkuperäinen nimi: A View to a Kill

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1985
Pituus:
126 min
Ohjaajat:
John Glen
Käsikirjoittajat:
Ian Fleming, Michael G. Wilson, Richard Maibaum
Pääosanäyttelijät:
Alison Doody, Christopher Walken, Desmond Llewelyn, Fiona Fullerton, Grace Jones, Lois Maxwell, Robert Brown, Roger Moore, Tanya Roberts
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti