Muistatko tämän leffan: James Cameron halusi nimensä pyyhittävän ohjaajan nimekkeen alta

Palkittu käsikirjoittaja Christopher McQuarrie (mm. Mission: Impossible - Fallout) muistutti taannoin, ettei edes alan parhaimmilla ole aina helppoa. McQuarrie vastasi twitterissä fanin kysymykseen siitä, kuinka saada elokuvakäsikirjoituksia myytyä. Hän kertoi oman uransa olleen ongelmissa, mutta jatkaneensa vain sitkeästi eteenpäin - jokainen elokuva ei voi olla hyvä, mutta nekin on tehtävä, jotta voi tehdä vielä parempia.

Samankaltainen tilanne löytyy huippuohjaaja James Cameronin historiasta. Vaikka Cameron tunnetaan Terminator-leffoista ja Titanicista ympäri maailmaa, hän ei toki aloittanut niillä. Cameron halusi pitkän aikaa pyyhkiä filmografiastaan elokuvan Lentävät tappajat ja useasti hänen debyyttityökseen onkin sen sijaan mainittu sitä seurannut Terminator - tuhoaja vuodelta 1984.

Lakiteknisistä syistä Lentävät tappajat jäi kuitenkin Cameronin nimiin, vaikkei hän ollutkaan sen ohjaaja alusta alkaen ja sai myös eräässä vaiheessa potkut elokuvasta. Vuoden 1978 Piraija-rainan jatko-osa oli moniongelmainen tuotanto, jossa hän työskenteli alkujaan visuaalisten tehosteiden parissa. Cameron hioi leffan tehosteita näyttelijä Lance Henriksenin mukaan silloinkin, kun muu tiimi biletti.

Aloitteleva tekijä oli lopulta myös studion mielestä järkevin valinta viimeistelemään Lentävät tappajat. Potkujen jälkeen hänet nimittäin kutsuttiin vielä takaisin leikkaamaan leffa esityskuntoon. Vaikka Cameron ei alkujaan halunnutkaan nimeään Lentävien tappajien yhteyteen, nykyään kulttistatusta nauttiva tekele on hänen mukaansa kuitenkin jo "paras lentävistä piraijoista kertova elokuva koskaan."


Lähteet: Screenrant, Collider

Kuva: Chako Film Co/Columbia/Warner/ Piranha II 1981

R. Isoviita 26.06.2020 klo 14:41

Uusimmat uutiset