Watchmen-leffaa toivoneille pientä aihetta tyytyväisyyteen

Sarjakuvataiteilijoiden Alan Moore ja Dave Gibbons luoma Watchmen sai yhden elokuvaversion kymmenen vuotta sitten. Se sai kuitenkin niin ristiriitaisen vastaanoton, ettei leffalle tehty jatko-osaa. Parin viikon päästä (eli 21.10.) HBO Nordic -suoratoistopalveluun saapuva Watchmen on eri tekijöiden uusi versio Mooren ja Gibbonsin luomuksesta.

Mooren ja Gibbonsin sarjakuva kertoo kuin meidän maailmastamme, mutta jotkin sen historian tapahtumat ovat edenneet toisin kuin todellisuudessa: esim. presidentti Richard Nixon ei ole luopunut vallastaan, vaan johtaa Yhdysvaltoja vielä 1980-luvun puolivälissä. Sarjakuvan vaihtoehtoisessa todellisuudessa kansan keskellä elää supersankareita, joita ei pelkästään katsota ihaillen. Uuden Watchmen-sarjan luoja Damon Lindelof (mm. Lost) lupailee tiiminsä pyrkineen kehittelemään jotakin omaperäistä, kiehtovaa, mielenkiintoista ja yllättävää näistä aineksista.

1980-luvun sijaan uutuussarja on sijoitettu tähän aikaan, mutta siinä Donald Trumpin sijasta Yhdysvaltoja johtaa ex-näyttelijä Robert Redford. Sarjassa nähdään liuta nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Oscar-palkitut Louis Gossett Jr. (Upseeri ja herrasmies), Jeremy Irons (Justice League) ja heidän lisäkseen mm. Regina King (Ray) ja Don Johnson (Miami Vice). Lindelof paljastaa myös seikan, mikä saattaa miellyttää erityisesti heitä, jotka olisivat halunneet nähdä pitkän Watchmen-elokuvan:

- Suunnittelimme nämä yhdeksän jaksoa itsenäiseksi kokonaisuudeksi alkuperäisten 12 julkaisun lailla. Halusimme, että tässä on tuntu [tarinan] päättymisestä, olennaisen mysteerin ratkaisemisesta.


Lähteet: Deadline, Coming Soon

Kuva: HBO/Watchmen, 2019

R. Isoviita 08.10.2019 klo 13:47

Uusimmat uutiset

Mission: Impossible 7:n kuvaukset keskeytyivät onnettomuuden takia

Tämä Tom Cruise -leffa ei synny onnellisten tähtien alla.

R. Isoviita

Vanha videovuokraamo laajensi toimintaansa omaperäisellä tavalla

Blockbuster-ketju on suoratoistoaikana kuihtunut liki olemattomiin.

R. Isoviita

Casino Royalen Bond-kaunotar ja tuotantoyhtiö riitelevät miljoonista

Eva Green on sittemmin vaikuttanut mm. Penny Dreadful -sarjassa.

R. Isoviita

Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webber avautui Cats-flopista

Leffa jäi isosti miinukselle.

R. Isoviita

La La Land -ohjaaja täräytti tiskiin poikkeuksellisen hienon kännykkävideon

Damien Chazellen lyhytelokuva nähtävissä ilmaiseksi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...