Deadpool aiheuttaa todellista päänvaivaa Disneyllä

Marvel-leffat ovat Disneylle tuottava sijoitus - esim. Avengers: Endgame kokosi n. 2,77 miljardia dollaria lipputuloja. Yhtiössä halutaan luonnollisesti vaalia tällaista rahasampoa. Tämä on yksi niistä syistä, miksi Disney osti kilpailijansa 20th Century Foxin ja Foxin hallussa olleet Marvel-oikeudet. Fox-kaupan yhteydessä omistajaa vaihtanut Marvel-hahmo Deadpool on kuitenkin huhujen mukaan muodostunut ongelmaksi.

Kuten sarjakuvissaankin, Deadpool houkuttaa hankaluuksia ympärilleen. Nyt on kuitenkin kyse asioista, joita Deadpoolin erottaminen omalle menestyksekkäälle soololeffauralleen on poikinut: toisin kuin muut X-Men-hahmot yleensä, Deadpool on saanut seikkailla korkeammalla ikärajalla varustetuissa leffoissa ja tästä fanikunta on tykännyt. Lisäksi Deadpool on X-Men-hahmoista lippukassojen tuottoisin - mutta vain sooloelokuvissaan.

Hiljattain Disney julkaisi sijoittajille tarkoitettuja lukujaan, joista ilmeni, että Fox-kauppa ei ollutkaan sille niin hyvä kuin oli odotettu. Pettymyksiin lukeutui viimeisin X-Men-leffa Dark Phoenix, jonka sijoitus X-Men-franchisen lipputuloissa on tällä hetkellä vasta 12. Niinpä Disneyllä mietitään nyt tarkkaan, miten Marvelin elokuvauniversumin tukivoimiksi Foxilta hankitut X-Men-hahmot otetaan mukaan uusiin elokuviin.

Kassamagneetti Deadpoolin mahdollisuudet päästä osaksi Marvelin elokuvauniversumia ovat tällä haavaa muita X-Men-hahmoja paremmat. Disneyllä ja sen omistamalla Marvel Studiosilla ei silti vielä ole ratkaistu, kuinka Deadpool voisi olla yhtä aikaa entinen räyhäkäs itsensä ja toisaalta seikkailla myös esim. Avengers-leffoissa, joiden ikäraja on totutusti ollut Deadpool-rainoja matalampi. Ongelma on niin paha, ettei Deadpoolin kolmannen soololeffan julkaisusta ole toistaiseksi haluttu puhua.


Lähteet: Geek Tyrant, Forbes, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: 20th Century Fox/Deadpool 2, 2018

R. Isoviita 09.08.2019 klo 19:21

Uusimmat uutiset

Aladdin-näyttelijöiden erikoinen työtilanne puhuttaa

Nimiosaa elokuvassa näytellyt Mena Massoud valittelee työpulaa, sivuosassa nähty valkoihoinen näyttelijä saa oman sarjan.

R. Isoviita

M. Night Shyamalan raotti leffasuunnitelmiaan

Jännitystä tulossa.

R. Isoviita

The Irishmanin jälkeen: Scorsese ja DiCaprio jälleen yhteistyöhön

Martin Scorsesen kuvaaja kertoo uudesta elokuvasta.

R. Isoviita

Ensin Sonic, sitten Cats – leffojen CGI:n saamat moitteet olivatkin ennenaikaisia?

Sonic the Hedgehog ei ole ainut ennen leffajulkaisua uudistetun ilmeen saava hahmo.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...