Marvelin tulevat elokuvat: Mukana Ihmeneloset vai X-Men-hahmot?

Moni ehti jo riemastua Disneyn ostettua kilpailijansa Foxin, sillä kauppa avasi Disneyn omistamalle Marvel Studiosille mahdollisuuden käyttää jälleen esim. X-Men-hahmoja omissa elokuvissaan. Vaikka Marvelin sarjakuvahahmojen oikeudet palasivatkin ns. kotiin, kovin nopeita muutoksia ei ole kuitenkaan luvassa.

Marvel-elokuvayhtiön johtaja Kevin Feige on toki kiusoitellut fanikuntaa jo hahmogallerian laajenemisen tarjoamista tilaisuuksista. Viime päivien aikana verkossa levisi myös huhu siitä, että tulossa olisi ainakin uusi Ihmeneloset-elokuva. Sitä povattiin jo vuodelle 2022.

Marvel Studiosin suunnitelmiin ei kuitenkaan todellisuudessa mahtune niin Ihmenelosten kuin X-Men-hahmojenkaan nimikkoseikkailuja vielä vuodelle 2022, sillä yhtiössä on tyypillisesti laatidittu tuotantosuunnitelmat 3-4 vuotta eteenpäin.

Mainittuja hahmoja voi olla hyvin pieni mahdollisuus nähdä Marvel Studiosin kehittelemissä muissa elokuvissa. Tämä on silti melko epätodennäköistä, sillä Ihmenelosten viimeisin tuleminen oli pettymys ja toisaalta X-Men-leffojen viimeisin, vastikään ensi-iltaan tullut osa Dark Phoenix, on saanut toivottua heikomman vastaanoton. Lisäksi X-Men-jatkumoon lukeutuva ja ennakkokatseluissa haukuttu The New Mutants on siirretty elokuun ensi-iltapaikaltaan jälleen kerran hyllylle, odottamaan tällä kertaa huhtikuuta 2020.

Koko tästä joukosta vain Ryan Reynoldsin näyttelemällä X-Men-sankari Deadpoolilla on pyyhkinyt omissa elokuvissaan niin hyvin, että tälle hahmolle voi löytyä käyttöä Marvel Studiosilla kohtalaisen nopeasti. Hugh Jackmanin päätettyä liki parikymmenvuotisen uransa Wolverinena leffassa Logan, ahmamies puolestaan pidettäneen naftaliinissa niin kauan kuin sille on löytynyt vähintään Jackmanin veroinen tulkki.

Marvelin Phase 4 -nimellä kulkevaan tuotantosuunnitelmaan kuuluu toistaiseksi siis muiden hahmojen seikkailuja. Kaikkiaan studio on ilmoittanut julkaisevansa ainakin kahdeksan elokuvaa toukokuun 2020 ja heinäkuun 2022 välillä. Tarkemmin suunnitelmaa julkistetaan todennäköisesti tämän vuoden elokuussa, mutta ainakin seuraavien elokuvien odotetaan olevan osana sitä:

  • Black Widow (kuvaukset käynnissä parhaillaan, Scarlett Johansson pääosassa)
  • The Eternals (mm. Angelina Jolien on kerrottu liittyneen elokuvan näyttelijäkaartiin, ohjaajana toimii Chloe Zhao)
  • Black Panther 2 (ensimmäisen osan kirjoittanut ja ohjannut Ryan Coogler kirjoittaa nyt jatkoa, kuvaukset alkavat mahdollisesti jo ensi vuonna)
  • Doctor Strange 2 (Kevin Feige on vahvistanut jatko-osan olevan suunnitelmissa Avengers-leffasarjan tapahtumista huolimatta, Benedict Cumberbatch on innokas palaamaan nimiosaan)
  • Shang-Chi (elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty Destin Daniel Cretton, käsikirjoitusta työstää Dave Callaham, joka on kirjoittanut myös tulevaa Wonder Woman 1984 -leffaa)
  • Guardians of The Galaxy Vol. 3 (käsikirjoittaja-ohjaaja James Gunn on palautettu trilogian päätösosan ohjaajaksi, kuvausten pitäisi alkaa ensi vuonna)
  • Muut luultavasti valkokankaille palaavat Marvel-hahmot: Thor (ehkä Guardians of The Galaxy -seikkailussa), Ant-Man, Captain Marvel

Lähteet: We Got This Covered, CinemaBlend, Comicbook, MovieWeb, THR, Digital Spy

Kuva: Disney/Marvel/ Avengers: Endgame, 2019

R. Isoviita 08.06.2019 klo 21:56

Uusimmat uutiset

Tom Cruisen kanssa näytellyt Westworld-tähti paljastaa ajautuneensa tämän kanssa raivon partaalle

Thandie Newton avautui Mission: Impossible jatko-osan hankalista kuvauksista

R. Isoviita

Justice League -tuottaja vastaa näyttelijä Ray Fisherin syytöksiin

Fisher ilmaisi pettymystään ohjaaja Joss Whedonia kohtaan.

R. Isoviita

Näyttelijälegendan rasististen puheiden takia vaaditaan isoja muutoksia

John Waynen sanomisia pureksitaan yhä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...