Sarjakuvantekijä Stan Lee on poissa

Suurelle yleisölle niin monien sarjakuvahahmojensa kautta kuin Marvel-elokuvissa tekemistään cameo-rooleista tuttu Stan Lee on kuollut 95-vuotiaana. Hänen tyttärensä asianajaja on vahvistanut Leen nukkuneen pois tänä aamuna Cedars Sinain sairaalassa Kaliforniassa. Lee oli sairastellut jo aiemmin ja joutui vointinsa takia perumaan mm. fanitapaamisia.

New Yorkissa syntynyt Lee aloitti uransa sarjakuvien parissa vain 17-vuotiaana. Hän oli mukana luomassa Ihmenelosia (Fantastic Four), Hämähäkkimiestä (Spider-Man), Iron Mania, Hulkia ja Ryhmä-X:n (X-Men) tarinoita. Hänet on nimetty Marvel-elokuvissa, kuten tulevassa Spider-Man: Far From Home -rainassa, sekä hahmojen luojaksi että elokuvien yhdeksi tuottajaksi. Leen vaikutus näkyy valkokankailla vielä pitkään, sillä hänet oli liitetty myös mm. kauan huhuttuun Gambit-filmatisointiin, Black Widow -leffaan sekä vuoteen 2020 asti aikataulutettuihin, vielä virallista nimeä vailla oleviin Marvel-sarjakuvafilmatisointeihin.

Legendan poismenoa surevat monet. Esim. Deadpool-näyttelijä Ryan Reynolds kiitti Leetä lyhyesti Twitterissä ja Captain America -hahmoa näytellyt Chris Evans totesi:

- Ei tule koskaan toista Stan Leetä. Vuosikymmeniä hän tarjosi sekä nuorille että vanhoille seikkailua, pakotien, lohtuarohkaisua, innoitusta, voimaa, ystävyyttä ja iloaHän tihkui rakkautta ja lämpöä ja jättää lähtemättömän merkin niin monien elämään.

Stan Leen cameoita:


Lähteet: THR, Deadline, Twitter

Kuva: Mary Catherine

R. Isoviita 12.11.2018 klo 22:19

Uusimmat uutiset

#MeToo-kuohuissa pyöritetty Hollywood-legenda tekemään uutta elokuvaa

Useat näyttelijät ovat ilmaisseet, että he työskentelevät mieluummin muiden ohjaajien kanssa.

R. Isoviita

Vitsinä alkanut joukkorahoitusprojekti Scorsesen leffan muokkaamiseksi toteutunee

Kampanja saavutti tavoitteensa etuajassa.

R. Isoviita

Huhu: Disney ottaa uuden suunnan Star Wars -tuotannoissaan

Lisää viihdettä tarjolle.

R. Isoviita

Queen esiintyy Oscar-gaalassa

YLE Teema esittää gaalan suorana.

R. Isoviita

Bruno Ganz 1941-2019

Pidetty sveitsiläistähti nukkui pois.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...