Netflixin suositusjärjestelmä ärsyttää tuottajaa

Yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja ja -professori James Schamus epäielee Netflixin tapaa suositella elokuvia. Myös sellaisia elokuvia kuin Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme ja Brokeback Mountain tuottanut Schamus kokeili Netflixin suositusjärjestelmää itse, kun suoratoistojätti osti levitysoikeudet hänen tuottamaansa dokumenttiin.

Kinefiiliksi tunnustautuva Schamus seurasi mielenkiinnosta, miten Netflix tarjosi hänen lapisimissi JonBenet Ramseyn tragediaa käsitellyttä dokumenttiaan katsojille. Kävi ilmi, että joillekin katsojille dokumenttia tarjottiin koko näytön peittäneellä markkinointikuvalla, joillekin esim. pienen mainosbannerin avulla. Netflixin tapa nostaa ohjelma esille ei kuitenkaan ollut kovin looginen.

- Siinä ei ollut järjestelmällisyyttä, koska he vain testasivat sitä, Schamus kertoo.

Testaamisella hän viittaa kokeiluun, jossa kuluttajille tarjotaan eri vaihtoehtoja tarkoituksena selvittää, mitä vaihtoehdoista esim. klikataan useammin. Schamusin mukaan ohjelman satunnainen suosittelu alkaa suoratoistopalvelussa, jos järjestelmä tulkitsee katsojan kuuluvan 78%:n varmuudella henkilöihin, jotka saattavat olla kiinnostuneita tietystä sisällöstä. Hänen mielestään järjestelmä ei näin ollen toimi kunnolla.


Lähde: IndieWire

Kuva: Netflix/Cs104group15

R. Isoviita 05.10.2018 klo 18:18

Uusimmat uutiset

Bruce Willisin ja Adrien Brodyn tähdittämän sotaleffan ensi-ilta peruttiin yllättäen

Taustalla kiinalaisnäyttelijättären katoamiseen liittyvät syyt.

R. Isoviita

Sylvester Stallone jälleen supersankarielokuvaan

Näyttelijän uusi tuotantoyhtiö haalii projekteja.

R. Isoviita

Leffajulisteen hinta kipusi miljoonaan

Muumio kaupan.

R. Isoviita

Arvostettu Sopranos-sarja saa jatkoa

Elokuva tulossa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...