Noir-henkisen Sin Cityn oikeudet takaisin luojalleen

Harvey Weinstein -skandaalin vaikutukset kantavat pitkälle. Entisen johtajansa huonon maineen vuoksi kaatunut Weinstein Company omisti useiden elokuvien ja TV-sarjojen oikeuksia. Niiden joukossa olivat myös film noir -henkisen sarjakuvaleffa Sin Cityn oikeudet.

Vaikka iso osa Weinstein Companyn omistuksista on sittemmin myyty oikeuden hyväksynnällä Lantern Capital -nimiselle pääomasijoitusyhtiölle, joukossa on myös poikkeuksia. Sin Cityn luoja, sarjakuvataiteilija Frank Miller, on onnistunut saamaan takaisin itselleen sekä Sin City -elokuvan että mahdollisen TV-sarjan oikeudet. Millerin ja Lantern Capitalin johdon väliseen sopimukseen ei kuitenkaan kuulunut Sin City: A Dame to Kill For -leffan oikeuksien siirtäminen niin ikään Millerille.

Ensimmäinen Sin City -leffa keräsi paljon hyvää palautetta ja se oli myös korkeamman ikärajaluokituksen huomioon ottaen vuoden 2005 menestyneimpiä elokuvia. Jatko-osa Sin City: A Dame to Kill For jäi puolestaan selvästi flopiksi.

Oikeuksien palautuminen Millerille tarkoittaa, että hän voi halutessaan ryhtyä vapaasti suunnittelemaan uutta Sin City -aiheista elokuvaa tai jopa TV-sarjaa.


Lähteet: Collider, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Dimension Films/Buena Vista International/ Sin City, 2005

R. Isoviita 28.07.2018 klo 20:21

Uusimmat uutiset

Bruce Willisin ja Adrien Brodyn tähdittämän sotaleffan ensi-ilta peruttiin yllättäen

Taustalla kiinalaisnäyttelijättären katoamiseen liittyvät syyt.

R. Isoviita

Sylvester Stallone jälleen supersankarielokuvaan

Näyttelijän uusi tuotantoyhtiö haalii projekteja.

R. Isoviita

Leffajulisteen hinta kipusi miljoonaan

Muumio kaupan.

R. Isoviita

Arvostettu Sopranos-sarja saa jatkoa

Elokuva tulossa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...