Marvel-leffoilla hauska vaikutus tosielämään

Yhdysvalloissa on havaittu mielenkiintoinen suuntaus, jonka taustalla ovat oletettavasti Marvel-yhtiön sarjakuvaleffat. Vuosittain teattereihin vyöryvät sarjakuvaelokuvat nimittäin innoittavat tuoreita vanhempia. Moni haluaa antaa lapselleen nimen jonkin suosikkihahmonsa mukaan.

Tilastot osoittavat, että vuonna 2017 tuhannen suosituimman etunimen joukossa oli useita nimiä, jotka ovat kuin suoraan Avengers- tai muusta Marvel-seikkailuista. Tuhannet vauvat saivat viime vuonna nimekseen Parker sukupuolesta riippumatta, mutta myös sadat poikalapset nimettiin Wadeksi. Hämähäkkimiehen toinen nimihän on Peter Parker, ja Deadpool puolestaan kulkee siviilissä Wade Wilsonina.

Vielä selvemmin Marvel-kytkökseen viittaavat kuitenkin etunimet Loki, Valkyrie, Marvel ja Hawkeye, joita myös viime vuonna annettiin Yhdysvalloissa. Suomessa on viimeisen kahdeksan vuoden aikana, eli niin ikään Marvel-leffojen jyrätessä teattereissa, tapahtunut nousua mm. nimien Thor, Loki, Marvel ja Rocket kohdalla. Näistä Loki ja Rocket ovat tulleet maamme nimistöön kokonaan vasta 2000-luvun puolella.


Lähteet: We Got This Covered, Väestörekisterikeskus

Kuva: Marvel Studios/

R. Isoviita 02.06.2018 klo 17:56

Uusimmat uutiset

Christian Bale ja Matt Damon autoiluleffaan

Ensi-ilta tulossa ensi vuonna.

R. Isoviita

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat saavat reboot-käsittelyn

Tuottajana mm. vanha tuttu Transformers-mies.

R. Isoviita

Näyttelijälegendan tytär tylynä elämäkertaelokuvasta

Takavuosien suurtähti Judy Garlandia näyttelee uutuuselokuvassa Renée Zellweger.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...