Ohjaaja Terry Gilliam sairaalaan

Monty Pythonin riveistä tuttu ja pitkän uran myös ohjaajana luonut Terry Gilliam on ranskalaislähteiden mukaan joutunut sairaalaan. Gilliamin uusi elokuva, The Man Who Killed Don Quixote, on ollut Cannes'in elokuvafestivaalin esityslistalla, mutta eräs elokuvan tuottajista haluaa estää sen esittämisen.

77-vuotiaan Gilliamin yritykset saattaa Don Quijote -versiointinsa elokuvaksi ovat olleet huomattavan suurien esteiden varjostamia. The Man Who Killed Don Quixoten tuoreimmasta vastoinkäymisestä uutisoimme vasta runsas viikko sitten. Gilliamin oikeuteen haastaneen ja elokuvan levityksen estämään pyrkivän tuottajan tapauksen arvellaan vaikuttaneen siihen, että ohjaaja sairastui.

Tiedot Gilliamin tilasta vaihtelevat. Eräs ranskalaisjulkaisu väitti alkuun hänen saaneen aivohalvauksen, mutta myöhempien tietojen mukaan Gilliam toimitettiin sairaalahoitoon huonovointisuuden takia.

Cannes'n elokuvafestivaalin johto on jo aiemmin puhunut Gilliamin puolesta ja yrittänyt patistaa oikeustaistelun aloittanutta tuottajaa luopumaan kanteestaan. Viimeisimpien tietojen mukaan elokuva saa ensi-iltansa festivaaleilla, mutta sen muut esitykset ovat epävarmoja.


[EDIT 10.5.18: korjattu kahteen viimeiseen kappaleeseen tiedot Gilliamin sairaalakäynnin syystä ja elokuvan ensi-illan toteutumisesta.]

Lähteet: The Playlist, Nice-Matin, Le Point

Kuva: John Phillips/Getty Images, 2017

R. Isoviita 09.05.2018 klo 12:16

Uusimmat uutiset

Kolmas Ihmeotukset-leffa viivästynee

Ei ehdikään ensi-iltaan vielä 2020?

R. Isoviita

Ghostbusters-näyttelijä toiveikkaana jatko-osan roolituksen suhteen

Uusi Haamujengi-raina tulossa 2020.

R. Isoviita

Glass ensi-illassa: Leffantekijä laittoi itsensä likoon

Miljoonia omasta pussista.

R. Isoviita

Klassikkoleffan uusi versio jäihin?

Disney-leffa menetti jälleen ohjaajan.

R. Isoviita

Ant-Man-ohjaaja paljasti, millainen hänen Fantastic Four -leffansa olisi ollut

Ihmenelosten elokuvalliset seikkailut eivät ole isoja kehuja keränneet.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...