Roman Polanski sai kenkää Oscar-akatemiasta

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on erottanut kaksi jäsentään. Vappuna kokoontunut akatemian johto päätti, että ohjaaja Roman Polanskille (kuvassa) ja TV-tähti Bill Cosbylle ei enää ole sijaa elokuva-akatemiassa.

Roman Polanski, joka vuonna 2003 palkittiin parhaan ohjaajan Oscarilla elokuvastaan Pianisti, asetettiin 1970-luvun lopulla syytteeseen alaikäisen hyväksikäytöstä. Polanski tuomittiin vankilaan, mutta lopulta hänet kuitenkin vapautettiin Eurooppaan viimeistelemään elokuvaa, eikä hän palannut Yhdysvaltoihin suorittamaan tuomiotaan loppuun. Bill Cosby puolestaan sai hiljattain tuomion raiskauksesta.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on julkaisemassaan tiedotteessa todennut äänestäneensä Polanskin ja Cosbyn erottamisesta jäsenistöstään. Tiedotteessa mainitaan myös, että akatemian johto pyrkii jatkamaan eettisten standardien edistämistä, jotta akatemian jäsenet vaalisivat sen aatteita, kuten kunnioittaisivat ihmisarvoa. Erotetut jäsenet eivät saa enää nauttia elokuvien ennakkonäytöksistä entiseen tapaan, eikä heillä myöskään ole oikeutta äänestää Oscar-ehdokkaita.


Lähteet: IndieWire, Oscars

Kuva: Zff2012

R. Isoviita 03.05.2018 klo 22:52

Uusimmat uutiset

Liam Neeson Men in Black -leffaan

Komediaa luvassa.

R. Isoviita

Deadpool 2:sta tulossa pidempi versio

Fanien mieleen.

R. Isoviita

Stanley Kubrickin Hohto kyrsii yhä Stephen Kingiä

Kirjailija ei ole tunnustautunut leffan faniksi.

R. Isoviita

Landolle oma elokuva? Näin vastaa Star Wars -tuottaja

Leffasarjan voi odottaa jatkuvan, mutta suunta on hämärä.

R. Isoviita

Clint Eastwood samaan leffaan Bradley Cooperin kanssa?

Uusi tosipohjainen leffa vireillä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...