Roman Polanski sai kenkää Oscar-akatemiasta

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on erottanut kaksi jäsentään. Vappuna kokoontunut akatemian johto päätti, että ohjaaja Roman Polanskille (kuvassa) ja TV-tähti Bill Cosbylle ei enää ole sijaa elokuva-akatemiassa.

Roman Polanski, joka vuonna 2003 palkittiin parhaan ohjaajan Oscarilla elokuvastaan Pianisti, asetettiin 1970-luvun lopulla syytteeseen alaikäisen hyväksikäytöstä. Polanski tuomittiin vankilaan, mutta lopulta hänet kuitenkin vapautettiin Eurooppaan viimeistelemään elokuvaa, eikä hän palannut Yhdysvaltoihin suorittamaan tuomiotaan loppuun. Bill Cosby puolestaan sai hiljattain tuomion raiskauksesta.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on julkaisemassaan tiedotteessa todennut äänestäneensä Polanskin ja Cosbyn erottamisesta jäsenistöstään. Tiedotteessa mainitaan myös, että akatemian johto pyrkii jatkamaan eettisten standardien edistämistä, jotta akatemian jäsenet vaalisivat sen aatteita, kuten kunnioittaisivat ihmisarvoa. Erotetut jäsenet eivät saa enää nauttia elokuvien ennakkonäytöksistä entiseen tapaan, eikä heillä myöskään ole oikeutta äänestää Oscar-ehdokkaita.


Lähteet: IndieWire, Oscars

Kuva: Zff2012

R. Isoviita 03.05.2018 klo 22:52

Uusimmat uutiset

Jos Aquaman-leffa on huono, tässä ei ainakaan ole syy

Ohjaaja vastasi palautteeseen.

R. Isoviita

Bruce Willisin ja Adrien Brodyn tähdittämän sotaleffan ensi-ilta peruttiin yllättäen

Taustalla kiinalaisnäyttelijättären katoamiseen liittyvät syyt.

R. Isoviita

Sylvester Stallone jälleen supersankarielokuvaan

Näyttelijän uusi tuotantoyhtiö haalii projekteja.

R. Isoviita

Leffajulisteen hinta kipusi miljoonaan

Muumio kaupan.

R. Isoviita

Arvostettu Sopranos-sarja saa jatkoa

Elokuva tulossa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...