Harvey Weinstein sai Meryl Streepin ja Jennifer Lawrencen ärsyyntymään

Useiden näyttelijättärien seksuaalisesta ahdistelusta ja jopa raiskauksista syytetty ex-huipputuottaja Harvey Weinstein on yhä monen tutkinnan kohteena. Weinsteiniä vastaan on nostettu hyväksikäyttöskandaaliin liittyen myös ryhmäkanne. Tuottaja ja hänen lakimiehensä ovat vastanneet siihen tavalla, joka ei miellyttänyt hänen kanssaan aiemmin työskennelleitä Meryl Streepiä ja Jennifer Lawrencea.

Weinsteinin taholta joukkokanteeseen on annettu vastine, jossa kannetta väitetään niin laajaksi, ettei kaikkea siihen sisällytettyä voisi selvittää. Weinsteinin vastineessa todetaan myös, että kanteeseen on yritetty kytkeä kaikki hänet tavanneet naiset, olivat nämä väittäneet kokeneensa häirintää tuottajan puolelta tai eivät. Tässä kohden vastineessa nostetaan esiin Jennifer Lawrence ja Meryl Streep: "Näihin naisiin lukeutuisivat oletettavasti Jennifer Lawrence, joka kertoi Oprah Winfreylle tunteneensa 20-vuotiaasta asti Weinsteinin ja todenneensa tämän olleen aina kiltti hänelle, ja Meryl Streep, joka ilmaisi julkisesti, että Weinstein on aina ollut kunnioittava häntä kohtaan heidän työsuhteessaan."

Streep on suivaantunut tavasta, jolla hänen nimeään yritetään hyödyntää Weinsteinin maineen puhdistamiseksi.

- Harvey Weinsteinin lakimiehet hyväksikäyttävät pateettisesti [aitoa] lausuntoani - ettei hän ollut liikesuhteessamme seksuaalisesti hyökkäävä tai vahingoittanut [minua] fyysisesti - todisteeksi siitä, ettei hän käyttäytynyt niin monia MUITA naisia kohtaan. Näihin naisiin kohdistuneet rikokset, joista häntä syytetään, ovat hänen kontollaan ja jos järjestelmässä on jäljellä yhtään oikeutta, hän saa maksaa niistä - riippumatta siitä, miten monen hyvän ihmisen tekemää ja hyvää elokuvaa Harvey oli onnekas saamaan tuotetuksi, Streep toteaa Deadline-sivuston välityksellä.

Streepin jälkeen myös Jennifer Lawrence osallistui keskusteluun:

- Vaikka en henkilökohtaisesti olekaan joutunut Harvey Weinsteinin uhriksi, seison niiden naisten tukena, jotka ovat kärsineet hänen kaameista teoistaan ja kannustan heitä käyttämään kaikki keinot saadakseen hänet oikeuteen.

Streepin ja Lawrencen kommentit on huomioitu myös Weinsteinin leirissä, sillä entisen huipputuottajan tiedottaja välitti pian julkisuuteen tämän anteeksipyynnön molemmille tähdille.


Lähteet: Deadline, The Guardian

Kuva: The Post/20th Century Fox 2017

R. Isoviita 24.02.2018 klo 14:47

Uusimmat uutiset

Teräsmiehen rooliin on haviteltu yllättäviäkin nimiä

Sankarin viitta tarjolla.

R. Isoviita

Salassapitosopimuksista päänvaivaa näyttelijöille

Megaleffojen sisältöä varjellaan loppuun asti.

R. Isoviita

Doctor Strangen jatko-osa nytkähti eteenpäin

Ohjaajaksi vanha tuttu.

R. Isoviita

Avengers: Endgamelle povataan kovaa menestystä

Jo pelkkä mainospätkä löi ennätyksiä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...