Ahdisteluskandaalin takia konkurssin partaalle joutuneelle leffayhtiölle yllättävä pelastaja?

Tuottaja Harvey Weinsteinin skandaali on saattanut hänen ja hänen veljensä nimeä kantavan elokuvayhtiön pahaan pulaan. The Weinstein Companyn kanssa ei haluta olla tekemisissä ja sen nimi on joissakin tapauksissa pyritty pyyhkimään kokonaan pois mm. Tulppaanikuume -leffan yhteydestä. Skandaali on tuonut yhtiölle niin paljon tappiota, että sitä pidetään konkurssikypsänä.

Hieman valoa The Weinstein Companyn tilanteeseen toi viime viikolla se, että yhtiö onnistui myymään tykätyn animaatio Paddingtonin jatko-osan levitysoikeudet kilpailijalleen Warner Brosille. Yhden henkilön toimet ovat kuitenkin aiheuttaneet koko yhtiölle niin vakavaa vahinkoa, ettei tällainen kauppa sitä pelasta.

Weinstein Company on kuitenkin alkanut kiinnostaa ostajia. Deadlinen mukaan yhtiöstä on jättänyt tarjouksensa jo yksi potentiaalinen ostajaehdokas, joka Harvey Weinsteinin skandaalin valossa on varsin poikkeuksellinen. Kyseessä nimittäin on ex-presidentti Barack Obaman hallinnossa toiminut meksikolaisemigrantti Maria Contreras-Sweet, joka on ilmoittanut virallisesti olevansa valmis maksamaan elokuvayhtiöstä ainakin 275 miljo. dollaria. Mikäli Contreras-Sweet voittaa tarjouskilvan, on hänen aikomuksensa muuttaa The Weisntein Companyn hallintoa niin, että valtaosa yhtiön päättäjistä tulee jatkossa olemaan naisia.


Lähteet: Deadline, ScreenRush, Variety

Kuva: The Weinstein Company

R. Isoviita 20.11.2017 klo 14:37

Uusimmat uutiset

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat saavat reboot-käsittelyn

Tuottajana mm. vanha tuttu Transformers-mies.

R. Isoviita

Näyttelijälegendan tytär tylynä elämäkertaelokuvasta

Takavuosien suurtähti Judy Garlandia näyttelee uutuuselokuvassa Renée Zellweger.

R. Isoviita

Cumberbatch ja Dinklage Monty Python -komediaan

Kuningas Arthur ratsastaa jälleen.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...