Ahdisteluskandaalin takia konkurssin partaalle joutuneelle leffayhtiölle yllättävä pelastaja?

Tuottaja Harvey Weinsteinin skandaali on saattanut hänen ja hänen veljensä nimeä kantavan elokuvayhtiön pahaan pulaan. The Weinstein Companyn kanssa ei haluta olla tekemisissä ja sen nimi on joissakin tapauksissa pyritty pyyhkimään kokonaan pois mm. Tulppaanikuume -leffan yhteydestä. Skandaali on tuonut yhtiölle niin paljon tappiota, että sitä pidetään konkurssikypsänä.

Hieman valoa The Weinstein Companyn tilanteeseen toi viime viikolla se, että yhtiö onnistui myymään tykätyn animaatio Paddingtonin jatko-osan levitysoikeudet kilpailijalleen Warner Brosille. Yhden henkilön toimet ovat kuitenkin aiheuttaneet koko yhtiölle niin vakavaa vahinkoa, ettei tällainen kauppa sitä pelasta.

Weinstein Company on kuitenkin alkanut kiinnostaa ostajia. Deadlinen mukaan yhtiöstä on jättänyt tarjouksensa jo yksi potentiaalinen ostajaehdokas, joka Harvey Weinsteinin skandaalin valossa on varsin poikkeuksellinen. Kyseessä nimittäin on ex-presidentti Barack Obaman hallinnossa toiminut meksikolaisemigrantti Maria Contreras-Sweet, joka on ilmoittanut virallisesti olevansa valmis maksamaan elokuvayhtiöstä ainakin 275 miljo. dollaria. Mikäli Contreras-Sweet voittaa tarjouskilvan, on hänen aikomuksensa muuttaa The Weisntein Comanyn hallintoa niin, että valtaosa yhtiön päättäjistä tulee jatkossa olemaan naisia.


Lähteet: Deadline, ScreenRush, Variety

Kuva: The Weinstein Comany

R. Isoviita 20.11.2017 klo 14:37

Uusimmat uutiset

Skandaalin tahraaman Kevin Spaceyn korvannut veteraaninäyttelijä yllättäen palkintoehdokkaaksi

Yli 80-vuotias Christopher Plummer joutui hyppäämään Spaceyn tilalle pienellä varoitusajalla.

R. Isoviita

Huhumylly seuraavasta Batman-näyttelijästä kiihtyy

Ben Affleck on luopumassa lepakkomiehen viitasta.

R. Isoviita

Christopher Nolan kertoi näkemyksensä DC-sarjakuvaleffojen ongelmasta

Batman-trilogiastaan suitsutettu ohjaaja puhuu.

R. Isoviita

Suomen elokuvissa sata vuotta sitten: toisenlainen ohjelmisto, toisenlaiset puitteet

Pikakatsaus eilispäivän elokuvateatterien arkeen.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...