Ahdisteluskandaalin takia konkurssin partaalle joutuneelle leffayhtiölle yllättävä pelastaja?

Tuottaja Harvey Weinsteinin skandaali on saattanut hänen ja hänen veljensä nimeä kantavan elokuvayhtiön pahaan pulaan. The Weinstein Companyn kanssa ei haluta olla tekemisissä ja sen nimi on joissakin tapauksissa pyritty pyyhkimään kokonaan pois mm. Tulppaanikuume -leffan yhteydestä. Skandaali on tuonut yhtiölle niin paljon tappiota, että sitä pidetään konkurssikypsänä.

Hieman valoa The Weinstein Companyn tilanteeseen toi viime viikolla se, että yhtiö onnistui myymään tykätyn animaatio Paddingtonin jatko-osan levitysoikeudet kilpailijalleen Warner Brosille. Yhden henkilön toimet ovat kuitenkin aiheuttaneet koko yhtiölle niin vakavaa vahinkoa, ettei tällainen kauppa sitä pelasta.

Weinstein Company on kuitenkin alkanut kiinnostaa ostajia. Deadlinen mukaan yhtiöstä on jättänyt tarjouksensa jo yksi potentiaalinen ostajaehdokas, joka Harvey Weinsteinin skandaalin valossa on varsin poikkeuksellinen. Kyseessä nimittäin on ex-presidentti Barack Obaman hallinnossa toiminut meksikolaisemigrantti Maria Contreras-Sweet, joka on ilmoittanut virallisesti olevansa valmis maksamaan elokuvayhtiöstä ainakin 275 miljo. dollaria. Mikäli Contreras-Sweet voittaa tarjouskilvan, on hänen aikomuksensa muuttaa The Weisntein Comanyn hallintoa niin, että valtaosa yhtiön päättäjistä tulee jatkossa olemaan naisia.


Lähteet: Deadline, ScreenRush, Variety

Kuva: The Weinstein Comany

R. Isoviita 20.11.2017 klo 14:37

Uusimmat uutiset

Harvey Weinstein sai Meryl Streepin ja Jennifer Lawrencen ärsyyntymään

Entisen tuottajamogulin on vaikea löytää enää puolestapuhujia.

R. Isoviita

Jurassic World 3 on tulossa

Toinen osa ei ole vielä ehtinyt ensi-iltaan.

R. Isoviita

Lisätietoa ohjaaja Danny Boylen James Bond -kytköksestä

Virallisesti uuden Bond-rainan ohjaajaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

R. Isoviita

Pennywise-klovni palaa

Stephen Kingin teokseen pohjaavan elokuvan jatko-osa etenee.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...