Sokeiden oikeuksia ajava säätiö moittii Alec Baldwinin valintaa rooliin

Presidentti Trumpin parodiaversiota Saturday Night Live -sketsisarjassa esittävä näyttelijä Alec Baldwin on joutunut vastatuuleen sokeiden oikeuksia ajavan säätiön puolelta. The Ruderman Family Foundation -niminen säätiö moittii näyttelijän roolittamista elokuvaan Blind (suom. "Sokea").

- Alec Baldwin Blindissa on vain tuorein esimerkki siitä, miten vammaisuutta käsitellään kuin pukinetta, säätiön puheenjohtaja Jay Ruderman suomii. Baldwin näyttelee leffan pääroolissa kirjailijaa, joka menettää auto-onnettomuuden seurauksena sekä puolisonsa että näkönsä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun jonkin kansalaisryhmän äänenkannattaja moittii elokuvien tai TV-sarjojen roolivalintoja. Esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen edustajat ovat tuohtuneet aiemmin mm. Matt Bomerin (American Horror Story) valinnasta Anything-draaman pääosaan transsukupuoliseksi hahmoksi aidon transsukupuolisen näyttelijän sijasta. Tätäkin suurempaa näkyvyyttä on saanut kuitenkin yleensä hahmojen valkopesuksi kutsuttu ilmiö, kuten mm. valkoihoisen Emma Stonen palkkaaminen osin aasialaiseksi hahmoksi elokuvaan Aloha.

Baldwinin tähdittämä Blind on saamassa Yhdysvaltain ensi-iltansa ensi viikolla. Hänen lisäkseen elokuvassa on mukana Demi Moore ja sen on ohjannut paremmin tuottajana tunnettu Michael Mailer.


Lähteet: Variety, L.A. Times, EW

Kuva: Vertical Entertainment/Blind

R. Isoviita 06.07.2017 klo 14:40

Uusimmat uutiset

Et taatusti huomannut tätä cameota Star Wars: The Rise of Skywalkerissa

Tähti pysytteli vaihteeksi vaiti.

R. Isoviita

Uusi Jack Reacher -projekti tulilla – mutta ilman Tom Cruisea?

Hahmon luonut Lee Child vaikuttaa silti tyytyväiseltä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...