Arvostelu

Maistuu enemmän popcornille kuin C.S.I.

Se ei ole C.S.I, mutta laboratoriossa Bonesissakin murhat ja tapot löytävät tekijänsä. Lakitupadraamaa Amyn lailla (Judging Amy) ja nuortensarjaa Joanin salaisuus (Joan of Arcadia) aiemmin tehnyt Hart Hanson lähti 2000-luvun puolivälissä uusille poluille. Niin sai alkunsa rikossarja Bones, jossa rento työpaikkahuumori kukkii ja kaamean näköisistä ihmisjäänteistä löytyy jännittäviä totuuksia. Kuolleita ei silti pilkata ja oikeuden toteutuminen on jokaisen keissin päämäärä.

Bonesin kolmas kausi alkaa rutinoidusti. Vaikka Zack Addy (Millegan) on siirtynyt tiimistä ulkomaille, tutkijaryhmä pyrkii tekemään työnsä entiseen tahtiin. Tohtori ”Bones” Brennan (Deschanel) liikkuu milloin erikoisagentti Boothin (Boreanaz) kanssa kentällä, milloin tarkasti valvotun tutkimusyksikön tiloissa ja kaivelee todisteita viileän hymyttömään tyyliinsä. Hodgins (Thyne) pysyttelee edelleen kaukana seurapiireistä, siellä missä parhaiten viihtyy, eli laboratoriossa ja Angela (Conlin) piirtää työpöydällään uhrien alkuperäiset piirteet esiin. Väreily Hodginsin ja Angelan välillä on tälle kaudelle tultaessa muuttunut yhä kuumemmaksi, joten katsoja, joka odottaa näkevänsä sarjassa myös romantiikkaa, saanee siitä jotakin lohtua Boothin ja Brennanin suhteen ollessa edelleen vain ystävyystasoa.

Sarja kärsii jossain määrin vakituisten hahmojensa suuresta määrästä, sillä esimerkiksi tohtori Camille Saroyanille (Taylor) ei tunnu aina löytyvän kovinkaan merkittävää tekemistä. Se, että pojumainen mutta työssään nerokas Zack Addy on passitettu väliaikaisesti ulos sarjasta, paljastaa myös Zackin yhdentekevyyden. Kauden neljännessä jaksossa, The Secret in the Soil, Bonesin tiimin tutkiessa palaneen ruumiin tapausta, Zackin yhdentekevyys korostuu entisestään, kun tutkimusyksikköön ilmaantuu uusi ”pojannulikka”. Kyseessä on psykologiaan perehtynyt tohtori Lance Sweets, jota näyttelee Freaks & Geeks -sarjassa kannuksensa ansainnut John Francis Daley. Uuden hahmon mukaantulo antaa osviittaa siitä, että jonkun täytyy lähteä. Jaksosta toiseen vaihtuvien juttujen rinnalla kulkeekin kolmannella kaudella neljä jatkuvampaa juonilinjaa, joista yksi johtaa hyvästeihin.

Bonesin tämän kauden hurjin keissi on sarjamurhaaja Gormogonin tapaus, joka ei jätä tohtori Brennania ja hänen tiimiään rauhaan. Saippuan tavoin virkavallan otteesta lipsuva Gormogon syö ihmisiä ja kokoaa heidän luistaan makaaberia taideteosta. Kauhunsekaista ihailua herättävä ihmishirviö onkin potentiaalinen ehdokas syömään yhden sarjan vakiohahmoista. Toisaalta poistuma saattaa tapahtua särkyneen sydämen takia, sillä Angelan ja Hodginsin suhde joutuu koetukselle mitätöimättömän avioliiton takia. Suuria tunteita koetaan myös Brennanin isän (O'Neal) ja veljen (Dean) sovittaessa tuomioitaan. Pitkää vierailuroolia tekevä Love Story -hurmuri ja veteraaninäyttelijä Ryan O'Neal on mielekäs lisä sarjassa, jonka muut näyttelijät ovat ”Angel” Boreanazia lukuun ottamatta muuten tuntemattomia. Boreanaziin taas liittyy sarjan viimeinen isompia sydämentykytyksiä aiheuttava juoni. Vaikka hänen näyttelemänsä Boothin silmäkulmassa vaikuttaisi olevan jotain pilkettä Brennanin puoleen, Brennania kiihkeämmin Boothiin suhtautuu toinen nainen. Eikä se mimmi kaihda käyttää kovia otteita saadakseen haluamansa.

Aikaisemmille kahdelle kaudelle uskollisesti tohtori Brennan on edelleen se kylmä ja analyyttinen nainen, jonka luonteenpiirteiden puutteita täydentävät muut letkeämmät tutkijatyypit sekä nyt entistäkin äijämäisempi mutta silti sarjakuvista ja olutkypärän kaltaisista keksinnöistä innostuva agentti Booth. Bonesin vakituiset hahmot ovat yhtä realistisia kuin Boothin lukemat sarjakuvat. Monet hyvin ajoitetut juonenkäänteet ja vauhdikkuudessaan jännittävät tutkimukset tekevät silti Bonesista namia popcorn-viihdettä.

Pisteet: rating 60,000

Söpö
Ylläpitäjä, 51 arvostelua
Arvosteltu: 10.04.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,13
Epäillyt
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story

Sarjan tiedot

Bones: 3. tuotantokausi
Bones: 3. tuotantokausi arvosana 4,32