sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (223)

17.01.2010 klo 00:21

[Rec]

Sopivan pelottava kauhuelokuva. En hirveesti välitä säikyttely kauhusta, jossa mörkö hyppää yhtäkkiä nenän eteen ja housut menee samantien ruskeaksi. Onhan tässäkin sellasta, mutta juuri sopivasti.

Tunnelmaa ja ennen kaikkea lisää uskottavuutta tuo se, että kaikki näyttelijät ovat itselle entuudestaan täysin tuntemattomia. Verrattuna jenkki remake Quarantineen, jossa pääosassa on Dexterin sisko ja sivuosissa jannuja paskoista sarjoista, niin tunnelma on ihan eri luokkaa, vaikka lähes kaikki kohtaukset onkin samat.

Arvostan erityisesti tälläisiä elokuvia, jotka tapahtuu pienessä tilassa tai ei vaadi mitään suuria lavasteita. Sellaisia mitkä on pystytty tekemään pienellä budjetilla ja vieläpä hyvin. Tämänkin olisi voinut tehdä vaikka joku suomalainen. Siis budjetti 1.5 miljoonaa euroo ei ole mahdottomuus Suomessa. Osaamisesta en sano mitään.

rating 80,000

17.01.2010 klo 00:19

Cube - kuutio

Halvalla tehty, mutta se ei näy laadussa milläänlailla. Elokuvan tekijät ovat käyttäneet aivojaan, kun ylimääräistä rahaa ei ole ollut käytössä.

Juoni on simppelin yksinkertainen, mutta kiinnostava ja otteessa pitävä. Ryhmä ihmisiä yrittää päästä pois eräänlaisesta kuution muotoisten huoneiden muodostamasta "labyrintistä" jonka huoneissa on ansoja. Elokuvan ainoa heikkous on se tumma näyttelijä, joka ylinäyttelee todella pahasti.

rating 90,000

17.01.2010 klo 00:17

The Host

Hauska ja viihdyttävä. Eikä liian tosissaan ole lähdetty tekemään mitään lonkerokauhua, vaan kauhukomediadraamatrilleri voisi olla sopiva kuvaus elokuvan genrestä. Tai sitten ihan vaan "se korealainen merihirviöelokuva". Tehosteet on tehty riittävän hyvin ja ne palvelee hyvin elokuvaa. Ne ei ärsytä tai ketuta, niin kuin ihan liian usein, kun on yritetty tehdä jotain hurrrjan kauheita horror otuksia.

rating 70,000

23.12.2009 klo 02:12

Suoraa toimintaa

Chuck

Tosi karju Chuck Norris,
uskottavuus silti nollis

Punertava parta ja muu karvoitus,
ei ole käynnissä mikään harjoitus

Elokuvana Suoraa toimintaa,
täynnä aseiden soitintaa

Kunnon palikka tuo päätähti,
pahasti 80-luvulle jämähti

rating 60,000

07.12.2009 klo 23:44

Geishan muistelmat

Ihan kiva elokuva. Ainakin japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Lähinnä samurai elokuvien touhuun tutustuneena oli ihan mielenkiintoista nähdä elokuva geishoista (niistä japanilaisista viihdyttäjistä, ei suklaapatukoista). Elokuva Sisältää kolme neljästä hoteimmasta/parhaiten näytellä osaavista aasialaisnäyttelijättäristä allekirjoittaneen mielestä. Vain Maggie Cheung puuttuu, mutta Gong Li, Zhang Ziyi ja Michelle Yeoh löytyy. Gong Li muuten oli elokuvan valmistuessa 40v. aikas hyvin säilynyt.

rating 60,000

07.12.2009 klo 23:42

X-Men Origins: Wolverine

Piristävän viihdyttävä. Ainakin hetkittäin. Joitakin ihan kivoja ideoita on keksitty ja Gavin Hood (Tsotsi) on lupaava ohjaaja. Turhat tietokone kikkailut häiritsee, mutta mikä onkaan coolimpaa kuin Hugh Jackman tuuheasssa poskiparrassa ja punaisessa flanellipaidassa Kanadalaisella sahalla.... uuuuh

rating 70,000

07.12.2009 klo 23:41

Kulkurin valssi

Päällimmäisenä jää mieleen Tauno Palo, joka kaataa naisia kuin James Bond. Toisena jää mieleen mustalaisheimo joka laulaa puukolla lyömisestä. Ah, niin piristävän oldschool, jolloin ei tarvinnyt olla poliittisesti korrekti ja mannet oli vielä manneja.

rating 50,000

07.12.2009 klo 23:40

Up - kohti korkeuksia

Kerran aikuisen uroksen katsottava ja varmasti hieman nuorempia reilusti viihdyttävä elokuva. Varsinaista talolla lentelyä olisin halunnut nähdä enemmän. Kunnon seikkailua se olla pitää, eikä mitään perustallustelua pitkin peruspöheikköö. Niitä viidakoon sijoittuvia animaatioita on jo niin monta. Varmaan puolet kaikista tehdyistä on viidakko sekoilua.

rating 70,000

24.06.2009 klo 20:44

Ninjaopisto

Tämä oli silloin joskus jo ensimmäisellä katselukerralla (vuokra-veehooäss) ihan pökäle. Poliisiopisto kopio, jossa sekalainen sakki haluaa opetella ninjailua. Porukkaan kuuluu esim. nörtti, asehullu ja pantomiimikko. Joopa joo. Mitään hauskaa ei elokuvasta löydy, vaikka ilmeisesti se on komediaksi tarkoitettu. Silti parempi kuin American ninjat.

rating 40,000

24.06.2009 klo 20:43

Direct Contact

Yöks. Olipas kakka, jopa Dolphin elokuvaksi. Ei kuitenkaan edes Seagalin huonoimpien tasoinen. Jos tämän pystyisi katsomaan täysin ilman aivoja, niin ehkä se sitten viihdyttäisi.

rating 50,000

24.06.2009 klo 20:43

Masters of the Universe

Tämä oli odotuksiin nähden paljon parempi. Onneksi He-Man (Lundgren) ystävineen joutuu maapallolle tavallisten ihmisten sekaan. Jos elokuva olisi sijoittunut sinne He-Manin omaan maailmaan, niin tämä olisi ollut todella perseestä. Nyt se tuo mieleen aliarvostetun komedian Ranskan maalta eli Vierailijat, jossa Reno ja kamu joutuvat keskiajalta moderniin maailmaan. Nuori Courtney Cox on yllättävänkin ok roolissaan, vaikka ei se rooli mitään mullistavaa vaadikaan. Jos Arnold on Conan, niin Dolph on He-Man. Vaalea pellavapää + massiiviset lihakset saavat heteronkin nivuset kostumaan

rating 60,000

24.06.2009 klo 20:42

Takkuaivot takilassa

Ihan hauska koko perheen komedia, vaikka suomenkielinen nimi onkin ihan shaatanan hölmö. Kurt Russell on Kapteeni Ron. Rennosti ottava moppitukka hippi, jonka Harveyn perhe palkkaa opettamaan purjehtimista. Jotenkin oudon kiihottavaa nähdä Kurt Russell komediassa, kun on tottunut näkemään hänet Snake Pliskeninä yms. kovana jätkänä. Perheen isää näyttelevä Martin Short on tässä elokuvassa ihan hauska, vaikka ihan vakuuttunut en hänen koomikon taidoistaan ole. Mitään liian häijyä ei tehdä eikä sanota, mutta minä viihdyin mainiosti tätä katsoessa. Myös niistä Russelin punaisista speedoista tulee plussaa, mutta ei liikaa.

rating 60,000

24.06.2009 klo 20:41

Sports Movie

David Koechner on ihan ookoo sivuosa keventäjä, mutta pääosaan ei rahkeet riitä millään. Tämä elokuva yrittää parodioida varmaan kaikkia urheiluelokuvia, mitä on koskaan tehty. Sisälti varmaan pari hymyilyttävääkin kohtaa, mutta nyt ei muistu mikään niistä mieleen.

rating 40,000

24.06.2009 klo 20:40

Boltsi hukassa

Kerran katsottava sportti elokuva, joka kertoo Texas State Universityn (amerikkalaisesta) jalkapallojoukkueesta, jonka kaikki oikeat pelaajat joutuvat "vaihtoon". Tilalle haalitaan lähes ketä tahansa,koska pelien pitää jatkua. Yksi uusista pelaajista on Scott Bakulan (se tyyppi joka on mm. Aikahypyssä ja .....no pelkästään Aikahypyssä) näyttelemä hieman yli-ikäinen quarterback. Ottelut selostaa monen suosikki heti Adamin jälkeen, Rob Schneider.

rating 60,000

09.06.2009 klo 19:24

Kongin kingi

The King of Kong on varsin hauska dokumentti arcade-pelien pelaajista. Siis niistä "tosi" pelaajista jotka yrittävät olla maailman parhaita ja kerätä enemmän pisteitä Donkey Kongissa kun kukaan muu.

Tämä elokuva keskittyy kahden hemmon keskinäiseen kilpailuun. Toinen on herkkä haastaja Steve Wiebe ja se toinen on ylimielisesti käyttäytyvä, hallitseva mestari Billy Mitchel.

rating 70,000

08.06.2009 klo 00:44

Kuolemantuomiopaikka

Tämä 1001 movies you must see before you die-listaltakin löytyvä elokuva kertoo kaikessa yksinkertaisuudessaan lynkkaus porukasta joka haluaa oikeutta. Osa porukasta haluaa hirttää rikolliset lähimpään puuhun heti, kun heidät saadaan kiinni, ja osa haluaisi heidän saavan ainakin näennäisesti rehellisen oikeudenkäynnin.

Pääosassa on Henry Fonda ja hänen osallistumisensa takaa sen, että elokuvan juoni tuo mieleen Valemiesten ratkaisun. Ehkä tajuan elokuvan todellisen hienouden vasta jälkeenpäin, mutta nyt annan sille 3 ja puoli tähtöstä, joka on sekin ihan ookoo määrä. Keskivertoa parempi minun asteikollani.

rating 70,000

08.06.2009 klo 00:41

Tropa de Elite

Näitä brassi elokuvia (City of Men,Elite Squad) tulee vertailtua tuohon City of Godiin ja vaikka ne näyttävätkin teknisesti samalta, niin eivät ne ihan sen tasolle kuitenkaan yllä. Elite squad on hyvä elokuva ja se näyttää että vaikka eksoottinen Brasilia tuntuukin näin rännässä tallustajan mielestä paratiisilta, niin on sielläkin jotain pahasti pielessä. Osa poliiseista keskittyy mielummin rahan kahmimiseen, kuin lakien valvomiseen. Sitten ne poliisit jotka haluaisivat tehdä asialle oikeasti jotain, joutuvat ahneiden pomojensa pomotettaviksi.

rating 80,000

26.04.2009 klo 18:26

Okinawa

Kerran katsottava kolmen tähden sotaelokuva, jonka juoni on varsin perinteinen. Pieni ryhmä sotilaita lähtee etsimään jotain. Tässä tapauksessa paikkaa mistä japsit ampuvat raketteja.

Palancen ja Maldenin roolit on valitettavan pienet, eikä Widmarkillekaan ole kunnon tekemistä keksitty. Hieman lupaillaan, että hänen hahmoltaan irtoaisi jotain, mutta ei niitä lupauksia sitten missään vaiheessa lunasteta. Loppukin on hätäisesti toteutettu ja jättää harmistuneen katsojan miettimään että: Tässäkö tämä nyt sitten oli?

Joissakin kohtauksissa sotilaat käyttäytyvät hieman epäuskottavasti ja sivuosa jannut ylinäyttelevät pahasti. Japanilaisista sotilaista olisi voinut yrittää ottaa enemmän irti. Nyt heitä ei näytetä edes minkäänlaisena uhkana. Esimerkki siitä löytyy seuraavasta kappaleesta. Huom. se SPOILAA

Sokea sotilas jää vartioimaan kolmea japsi vankia, jotka eivät ole edes köysissä.

rating 60,000

02.03.2009 klo 23:30

Punisher: War Zone

Punisher: War Zone on niitä harvoja elokuvia, jossa mielestäni on vähän liikaakin väkivaltaa. Elokuva kärsii siitä, että lähes jokaisen pahiksen aivot lentää seinälle. Se ei ole enää hauskaa, viihdyttävää tai edes coolia.

Rome sarjan Titus Pullo eli Ray Stevenson on otettu Thomas Janen tilalle Punisheriksi. Ihan hyvä valinta, vaikka olisi minulle kelvannut Janekin. (Christopher Lambertmaisesta pökkelyydestään huolimatta.)

Aikaisempi Punisher oli hieman komediallisempi, mutta tässä on mielenkiintoisempi pääpahis, Jigsaw. Nimi alkaa olla aika kulunut, mutta Punisher sarjakuvissa se mainittiin ennen Sawia. (The Amazing Spider-Man #162 Nov. 1976).

Juoni ei ole kovin ihmeellinen. Varsin suoraviivainen kostotarina. Se on paljon käytetty, mutta aina niitä silti jaksaa katsoa. Frank Castle tuo kaikessa tylyydessään ja armottomuudessaan mieleen Bronsonin Death Wisheistä tutun arkkitehti/kostaja Paul Kerseyn. Jos jokin tuo mieleen Bronsonin, niin se on aina hyvä juttu.

Parkour hemmojen käyttö oli perseestä. Niitä on käytetty jo niin monissa elokuvissa. Sitten ne vielä huutelee menneessään jihuu, jippii, tai jotain sellaista. Varsin vaikea uskoa, että kaduilla pyörivät jengiläiset tempoo muutaman vuoden jotain hjuumetta ja sitten ne on jänteviä lihas ukkoja, jotka hyppii voltteja. (Oikeasti ainoat mitkä hyppii, on narkkareiden hampaat suusta.)

Kaikesta huolimatta varsin viihdyttävä.

rating 70,000

28.02.2009 klo 16:30

Kuolemaantuomittu on karannut

Ensimmäinen näkemäni Bressonin elokuva ja huh, huh kun oli hyvä. Vangista välittää oikeasti ja hänen kohtalonsa kiinnostaa. Tarinan rytmitys on todella taidokasta. Bresson ei turhaa kiirehdi. Jos vanki käyttää kuukauden johonkin, niin sitä ei missään sekunnissa kuitata. Silti elokuva ei käy missään vaiheessa tylsäksi. Se johtuu siitä että Bresson lisää aina sopivin välein tarinaan jotain uutta, esim. vanki saa kynän tai lusikan. Sitten seurataan mitä vanki niillä tekee.

Vaikka tämä sijoittuukin toiseen maailmansotaan, niin kyseessä on kuitenkin vankila elokuva. Pakoa yrittävät ja siitä kiinni jäävät eivät saa lisää vuosia lusittavakseen, heidät ammutaan.

Bresson jättää joitakin kohtia tarkoituksella näyttämättä. Esim. juuri ne teloitukset. Eikä niitä tarvitsekaan näyttää. Ne laukaukset kuullaan, ja se onkin paljon tehokkaampaa siten. Katsojan oma mielikuvitus pääsee laukkaamaan.

Vaikea uskoa että tämä oli François Leterrierin ensimmäinen elokuvarooli, niin uskottava hän roolissaan on. Koko näyttelijän urallaan hän näytteli vain kahdessa elokuvassa. Ohjasi tosin sitten myöhemmin aika montakin elokuvaa.

Kaiken lisäksi elokuva perustuu tositapahtumiin. Jos joku elokuvan katsonut haluaa tietää mitä tapahtui Fontainelle (oikeasti André Devigny, jonka muistelmiin elokuva perustuu) ennen ja jälkeen elokuvan tapahtumien, niin wikipedia auttaa siinä.

rating 80,000

25.12.2008 klo 15:27

Majuri Dundee

Elokuvan lähtökohdat on todella kiinnostavat ja onkin sääli miten elokuva ei lunasta mielenkiintoisen alun aiheuttamia kovia odotuksia.

Major Dundeeta lähdettiin tekemään siten, että käsikirjoitus ei ollut valmis ja luotettiin siihen, että sitä voi samaan aikaan kirjoittaa. Se ei kuitenkaan sitten ihan onnistunut.

Kun on kyseessä Hestonin elokuva, niin odotin jotain sankarillista western elokuvaa, mutta Peckinpahin ohjauksessa Hestonkin löytää rooliinsa muutakin kuin sitä sankaruutta. James Coburnille on löytynyt mainio yksikätisen tiedustelijan rooli ja häntä olisikin voinut katsoa enemmän, niin hyvin Coburn hommansa hoitaa.

rating 70,000

25.12.2008 klo 15:14

Transporter 3

Uskomattoman epäuskottava juoni ja kaikki, siis ihan kaikki toimintakohtaukset on pilattu liian nopeilla leikkauksilla.

Se olisi ehkä osittain ymmärrettävää, jos pääosassa olisi sellainen näyttelijä, joka ei osaa yhtään monottaa pahiksia (esim. Matt Damon ja Bourne elokuvat), mutta kun Statham pystyy uskottavaan äksöniin, niin niitä nopeita leikkauksia ei oikeuta mikään.

rating 50,000

09.10.2008 klo 15:23

Flight of the Living Dead

Jos selviää ensimmäisestä ärsyttävän kliseisestä ja uskomattoman huonosta puoli tuntisesta, niin se palkitaan sitten kun varsinainen toiminta alkaa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat