sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (223)

24.08.2010 klo 22:28

Pelkkää dynamiittia

Huonoa näyttelyä, varsinkin pahikset ja homoperijä ovat karmeita. Hölmö juoni, joka on oikeastaan vaan tekosyy tehdä stuntteja, jotka ei niin kovin ihmeellisiä edes ole. Ainakaan nykypäivänä. Elokuva sisältää myös törkeää mainostamista, joita ei edes yritetä peitellä mitenkään. Milkan joukkue kilpailee valkovioletissä lehmäasusteissa ja Chiquita banaani joukkue bansku vermeissä jne. Keke Rosbergin cameosta puolikas tähti. Yksi tähti siitä että se on nyt katsottu, eikä enää koskaan tarvitse.

rating 30,000

24.08.2010 klo 22:27

Stranded

Ajoittain huonosta näyttelemisestä kärsivä, mutta muuten ihan kohtuu kertakäyttö scifi elokuva. Tuskin kovin iso budjetti ja siihen nähden tehty ihan hyvän näköinenkin.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:25

Repo Men - noutajat

Yksi positiivisimmista ylläreistä mitä on tänä vuonna tullut vastaan ja ehkä tylyin tulevaisuuskuvaus vähään aikaan. (Book of Eli oli myös hiano ja The Road näkemättä.)

Elokuvan idea on jo kiinnostava. Jos osamaksulla ostetut sisäelimet jää maksamatta, niin ne tullaan Jude Law:n, Forest Whitakerin ja muiden kamujen toimesta hakemaan takasin. Veri roiskuu ja tappelut on tylyjä.

rating 80,000

24.08.2010 klo 22:23

Tuskan tunnit

Ihana viidakko rymistely, jossa on kaikkea mitä kunnon Vietnäm sotaelokuva tarvitsee.

1. Yksi katkera vanha sotaratsu. (Kunnon pallinaama onkin.)

2. Ryhmä Rämä, johon kuuluu katu...siis viidakko uskottavia sotilaita. (Mursuviiksisestä kaljupäästä iso plussa.)

3. Paljon vietnamilaisia sotilaita, joita tapetaan paljon ja monin eri tavoin.

4. Monipuolisia ansoja. Miinoja, köysiä, kranaatteja ja varsinkin teräviä bambu-ansoja, jotka on aina pahoja.

5. Paljon ammuksia ja räjähteitä, eikä aseita latailla liian usein.

6. Helikopteri, johon pitää ehtiä ennen kuin elokuva loppuu.

rating 70,000

24.08.2010 klo 22:21

Cyborg 3: The Recycler

Odotuksia parempi, joka tarkoittaa silti sitä, että ihan paska. Varsinkin näytteleminen aivan surkeaa. Andrew Bryniarski eli Jocko on ehkä huonoin "näyttelijä", jonka olen koskaan elokuvissa nähnyt jotain eläytymistä yrittävän. Yhtään sanaa ei herra saa uskottavasti ja ylinäyttelemättä ulos. Ohjaajan tyhmyyttä että Jockolle on niinkin paljon vuorosanoja annetty. Karu ulkonäkö sopisi täydellisesti äänettömäksi tausta patsastelijaksi.

Muutama ihan kohtuu hyvä idea kuitenkin elokuvassa on. Esimerkiksi juonenkäänne jossa cyborg nainen on raskaana kelpaisi isompi budjettiseenkin scifi elokuvaan. Vaikkapa orjina käytetyt robotit alkavatkin lisääntymään ja ihmiset jäävät vähemmistöksi, kun päivitykset menevät liian pitkälle ja kehittävät robotteja liikaa. Demokratiakin kusisi koiville, kun robotit alkavat äänestää omia ehdokkaitaan ja säätämään omia lakejaan.

Cyborg 3:ssa ihmiset jahtaava cyborgeja ottaakseen niistä varaosia ja myydäkseen niitä. Elokuvan Rutger Hauer-mainen pääpahis haluaa hirveällä vimmalla löytää myyttisen ja mahtavan cyborgien kaupungin, jossa on tuhansia cyborgeja odottamassa, että joku muuttaa heidät rahaksi. Cyborg City vai Townko se oli, paljastuu pieneksi kyläksi, jossa on n. 20 puoliksi rikkinäistä robottia. Pienoinen pettymys katsojalle.

rating 50,000

24.08.2010 klo 22:18

Prince of Persia: The Sands of Time

Perus viihdyttävä toimintaseikkailu, Muumio elokuvien hengessä, tai ehkä tämä onkin lähempänä The Rockin Skorppionikuningasta. Jake Gyllenhaal on käynyt salilla, mutta ei silti ole oikein toimintastaramainen. (Kuitenkin uskottavampi, kuin kukkakeppi-Orlando Bloom ritarirymistelijänä Kingdom of Heavenissä.)

Tosi paljon elokuvassa on köysien varassa hyppelyä ja ne hypyt on oikeasti fyysisesti mahdottomia, ehkä Prince of Persia-peleissäkin ne on sellaisia, joten olkoon. Sivuosa keventäjä Alfred Molina on hyvä näyttelijä, mutta tällä kertaa vitsit ovat vähän turhan lapsellisia. Prince of Persia on hieman nuoremmille suunnattu elokuva muutenkin ja toimii paremmin heille.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:15

Bitch Slap

Elokuvan on tarkoitus olla yliampuva, mutta se menee jo liian yli. Varsinkin takaumat yms. on jotenkin kaikessa hölmöydessään ihan kauheita. Näyttelemisen on tarkoitus mennä ylinäyttelyn puolelle ja se meneekin, mutta en ymmärrä mitä sillä saavutetaan. Tehdään tarkoituksella elokuvasta huonompi, tai sitten piilotellaan sitä, että niitä oikeita näyttelijän taitoja ei ole.

rating 40,000

24.08.2010 klo 22:14

Aseeton saalis

Klassinen juoni, jonka eri versioita on käytetty useissa elokuvissa. Esimerkiksi Dammen Hard Target käsittelee samaa aihetta.

JääTee näyttelee kaduilla elelevää asunnotonta miestä, joka saa työpaikan eräoppaana. Ammattiin perehdytyksen sisältävään reissuun kuitenkin kuuluu ihmismetsästystä ja uusi eräopas on se, jota lauma rikkaita miehiä jahtaa. Ryhmään kuuluu monia kettumaisia miehiä ja siitä kunniamaininta elokuvan tekijöille, että casting on ainakin kunnossa. Rutger Hauer, Gary Busey, F. Murray Abraham, John C. McGinley ja Charles S. Dutton, joista kolme ensiksi mainittua varmaan en tunnetuimmat.

Ice-T on aivan väärässä elementissä joutuessaan erämaahan, mutta ei hän sentään ihan hulluna Ramboile ja ryhmää 100-0 jallita, vaan kämmäilee kuten cityboyn kuuluukin. Toki enemmänkin olisi voinut. Se olisi ollut hauskaa ja uskottavampaa. Hauer tekee omalla esiintymisellään elokuvasta kuin elokuvasta paremman ja Busey loistaa kohtauksessa, jossa pääsee pitkän monologin esittämään.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:12

Mustat tiikerit

Ajoittain turhan laahaava. Jutustelu kohtauksia on ihan liikaa ja niissä puhutaan juonen kannalta ihan turhia. Nopeammin olisi pitänyt päästä itse asiaan.

Elokuvan hyvät puolet liittyy kaikki Chuck Norrisin ulkonäköön. Hassua nähdä herra ilman viiksiä. Ompa hän välillä jopa ilman vaatteitakin pelkissä valkosissa pikkupöksyissä ja karvanen rinta pörheenä. Ihailtavan kepeästi jalka nousee ja kierrepotkukin pyörähtää. Chuck on itse ollut elokuvan martial arts choreographer, joten joka ukkoo pitääkin sitten sillä kierrepotkulla kylkeen monottaa.

rating 50,000

05.07.2010 klo 23:25

Green Zone

Green zone on periaatteessa mielenkiintoinen elokuva vääristä todisteista ja salaliitosta, jolla amerikkalaiset "oikeuttivat" hyökkäämisensä Irakiin. Tuohon isoon hiekkalaatikkoon, jossa Abdul ja Ahmed halusivat vain kaikessa rauhassa kylpeä pumppaamassaan öljyssä ja polttaa tuprutella paksuja sikareitaan.

Elokuva sijoittuu lähimenneisyyteen. Aikaan, jolloin Irak on näennäisesti vallattu, Saddam leikkii piilosta ja nyt pitäisi ne pelätyt joukkotuhoaseet löytää. Niitähän sinne alunperin mentiinkin hakemaan. Matt Damon on komennettu ryhmänsä kanssa niitä todisteita sieltä etsimään, mutta hän alkaa pikkuhiljaa vittuuntua turhiin etsintöihin ja alkaakin epäillä jonkun ylemmän tahon motiiveja löytää niitä.

Vauhtia riittää ja toimintakohtaukset on kuvattu sekavasti + nopeasti leikaten, kuten ohjaaja Greengrassin tyyliin kuuluu. Ihan pyllystähän se on, kun ei saa selvää kuka ampuu ja ketä.

Kinnear tekee hyvän roolin "pahiksena", katu-uskottavat mursuviikset omistava Jason Isaack on ihan perkeleen cool. Gleeson ihan liian pienessä roolissa ja toimittaja nainen jotenkin turha. Freddyä ja Saddamin kakkosmiestä näyttelevät ovat uskottavia rooleissaan, muutenkin kun ulkonäöltään. Iso stara Damon on jotenkin hukassa. Varsinkin alussa hän aiheuttaa myötähäpeää yrittäessään todistaa olevansa karu jätkä, vaikka näyttääkin maitopojalta ilman maitopartaa. Loppu elokuva hoituukin sitten Bourne tyyliin juoksemalla paljon.

Irak on ollut viime aikoina suosittu aihe monien elokuvatekijöiden keskuudessa ja lukuisia eri Irakin sotaan liittyviä tapahtumia onkin jo elokuvissa käsitelty. Green zone jättää jälkeensä vaan kysymyksiä, mutta ei tätä dokumentiksi ole tehtykään, vaan enemmän viihdyttämis tarkoitukseen. Ehkä joskus saamme elokuvan joka oikeasti näyttää mistä siinäkin kärhämässä oikeasti on kyse.

rating 70,000

05.07.2010 klo 23:21

Invictus - voittamaton

Ennakkoon hieman arvelutti miten Mandela ja politiikka sopii elokuvaan raa´an joukkueurheilun, rugbyn kanssa.

Invictus ylitti kuitenkin odotukset ja se tasapainoilee loistavasti Mandelan (Morgan Freeman) ja rugby joukkueen kapteenin, Francois Pienaarin (Matt Damon) välillä. Ehkä olisi voinut näyttää hieman enemmän rugbyn hienouksia ja kertoa sen säännöistäkin, mutta elokuvassa ei ole kyse vaan rugbystä. Kyse on siitä miten se yhdisti Etelä-Afrikkalaiset, joilla on pitkät perinteet toistensa syrjimiseen.

Olisi lapsellista ajatella että monen kymmenen vuoden rasismi muuttuisi yhden rugby turnauksen takia, mutta se oli ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.

Urheilu ei ole pelkkää hikeä, verta ja sarja astmakohtauksia, vaan siinä on paljon muutakin mukana.

rating 70,000

05.07.2010 klo 23:20

Arctic Outbreak

Kerran katsottava ötökkä kauhuilu.

Tutkimus asemalla oleva sekalainen porukka joutuu 20 000 vuotta vanhojen ötököiden ahdistelemiksi. Mikä parasta, ötökät menee ihmisten ihon alle ja munii siellä. Eiku, se oli vasta toiseksi parasta. Parasta oli se, että ihmiset yrjöävät shittii, tai sitten kaikki oli syönyt suklaapuuroo ennen kun ötökät muni massuun.

Val Kilmer on kuvannut kohtauksensa varmaan parissa päivässä, koska niin vähän hän elokuvassa esiintyy.

rating 60,000

05.07.2010 klo 23:18

The Diamond of Jeru

Perus viidakko seikkailu, jossa Billy Zane todistaa jälleen kerran pallinaamaisuutensa. Muissakaan näyttelijöissä ole paljoa kehumista. Carradine erottuu kuitenkin karismallaan joukosta. Irtopäästä plussaa, mutta muuten varsin turha elokuva.

rating 50,000

29.06.2010 klo 22:41

Kaksinaamaista peliä

Eräänlainen teollisuusvakoiluun yhdistetty Mr.& Mrs. Smith kopio, ilman toimintaa.

Kohtaukset hyppii normielokuviin verrattuna enemmän ajassa ja aina ei tiedä mikä kohtaus tapahtuu milloinkin. Normisti juoni alkaa esim. kaksi vuotta sitten ja aina muutamalla kuukaudella tai vuodella siirrytään eteenpän, tai välillä joku random takauma, joka valottaa pääosa kaksikon yhteistä menneisyyttä, mutta Duplicityssä hypitään sinne tänne. Joskus kuukausia eteenpäin ja joskus viikkoja tai päiviä taaksepäin. Se tekee elokuvasta hankalan seurata, ainakin jos ei ole kovin virkeällä tuulella.

Jos katsoisi elokuvan uudestaan, niin ehkä se selittäisi muutaman asian, mutta eiköhän tämä ollut tässä.

rating 60,000

29.06.2010 klo 22:35

The Wolfman

Jos ei anna sen häiritä että Susihukkanen näyttää king kongilta, Hopkins on TAAS Hannibal Lecter ja juonen kannalta ihan turhia säikäyttely kohtia on vain random säikyttelyn takia lisäilty sinne tänne, niin on tämä helposti kerran katsottava. Mukavasti veri ja irtopäät kuitenkin roiskuaa ja lentelee.

rating 60,000

29.06.2010 klo 22:33

Great Challenge, The

Puhtaasti viihdyttämään tarkoitettu martial arts elokuva tarvitsee edes ihan pienen juonen, jotta se kiinnostaisi katsojaa. Sarja kohtauksia, jossa tapellaan ei kiinnosta pitkään. Ei ainakaan, jos se ei ole Ong bakin tasoista itsensä telomista.

Niinkin minimi juoni mitä tähän elokuvaan oli yritetty vääntää, toteutettiin todella sekavasti. Joku sekalainen porukka parkour harrastajia, joiden taustoja yms. motiiveista ei kerrota oikeastaan mitään, menee johonkin ja joutuu jostain syystä riitoihin paikallisen yakuza porukan kanssa. Naurettava lööv storyn räpellys siihen mukaan ja paljon parkour äksöniä, niin "elokuva" on siinä.

Elokuvan kotelossa hehkutetaan "Kaikki temput ovat aitoja!" En tiedä mikä on tarkka määritelmä aidolle tempulle, mutta köysien käyttäminen ja epärealistiset hypyt vievät tehoa niiltä oikeilta volteilta, hypyiltä ja potkuilta. Ajoittain liian nopea leikkauskin häiritsee tappeluiden seuraamista. Ei ehdi edes huomata kuka potkaisee ja ketä.

rating 40,000

29.06.2010 klo 22:31

Jack Brooks: Monster Slayer

Turhauttavaa katsella elokuvaa, jolla olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta se tyritään pahasti matkimalla kaikkia muita. Jonkinlaista omaperäisyyttä ja omia ideoitakin saisi olla, jos rahaa kerran ei ole oikein mihinkään.

Missä hassut tai edes coolit one-linerit? Miksi elokuvan alku on unettavaa paskanjauhantaa? Miksi kansi on noin cool, mutta elokuva ei ole? Miksi Kannessa on ukko revennyt paita päällä, kun elokuvassa paita pysyy ehjänä? Miksi loppu kärhämä on kuin Buffy-sarjan jakso?

Niin paljon kysymyksiä, niin vähän tähtiä. Kaksikin on liikaa. Yöks.

rating 40,000

26.05.2010 klo 23:38

Viisi viikkoa ilmalaivassa

Vaikka en Vernen kirjaa olekaan lukenut, niin eiköhän siitä olisi voinut tehdä mielenkiintoisemman ja vauhdikkaamman seikkailuelokuvan.

Rillumarei henki ja pahasti wanhentuneet vitsit ei viihdytä. Maisemia näytetään liian vähän ja elukatkin melkein kaikki on arkistomatskuu jostain luontopätkästä. Apinasta plussaa, mutta nekin kohdat tuntuu irrallisilta tempuilta, millä peitellään elokuvan muuten tylsää menoa.

Koko juoni on jotenkin epäuskottava. Sekalaisen porukan pyrkimys päästä pystyttämään lippu johonkin ennen orjakauppiaita, ei oikein vakuuta. Fabian on turhan ilmiselvästi teini-idoliksi pyrkivä tuutti otsa ja Reb Buttons on ärsyttävä hölmöilijä.

rating 50,000

26.05.2010 klo 23:37

Kick-Ass

Defendorin kaltainen "supersankari" elokuva. Perus tyyppi haluaa olla supersankari ja turpaan ottamalla kerääkin mainetta. Kun Defendor on enemmän draamaan keskittyvä, niin Kick-Ass puolestaan keskittyy piristävän yltiöväkivaltaiseen, ja juuri siksi niin hauskaan toimintaan.

rating 80,000

26.05.2010 klo 23:35

Gladiator Cop

Ihan hirveä elokuva. Juoneen sotkettu kaikkee turhaa uudestisyntyneestä Aleksanteri Suuresta ja Lorenzo Lamaskin on tyttöjentukassaan kunnon vitsi. Ihan mahtavia WWE-mäisiä lookkeja eli "gimmickejä" on kaksintaistelijoille kuitenkin keksitty. Persialainen Mongooli ja nahkahuppuinen mestaaja yms.

rating 40,000

26.05.2010 klo 23:34

Etsivä J.L.

Lähes koko elokuvan ajan häiritsee Sinatran älytön hehkuttaminen. Onhan se tietysti helpompi laittaa jonkun vuorosanoiksi esim. Olen kuullut että olet paras etsivä-tyylisiä juttuja, kun oikeasti näyttää Neiti Etsivä keksimässä jotain oikeasti nerokasta. Hetki tuon äskeisen repliikin jälkeen etsivämme tallookin sitten jo todisteita ja räplää käsillään kaikkea mahdollista. Sen verran on tullut CSI katottua, että ei siellä rikospaikalla paljon mihinkään ylimääräseen saisi koskea.

Ihan kun Frank olisi ollut pyrkimässä johonkin poliittiseen virkaan ja tällä elokuvalla yrittää saada kaikkien mahdollisten äänestäjien ääniä. Niin hienosti hän puhuu homoista ja korruptiosta ja kaikenlaisesta muustakin.

Frank on kunnon käppänä, joka pikkusen sinisiä silmiä räpsyttämällä saa kaikki naiset innostumaan.Aina kun hän jotain lyö, niin se tapahtuu raukkamaisesti yllättäen. Yleensä iskuja saa vastaanottaa hänen alaisensa. Kunnon wanhan ajan johtamismeininkiä ja työpaikalla/virantoimituksessa viinaksetkin maistuu. Pieni tumu kuuluu ilmeisesti asiaan.

rating 50,000

26.05.2010 klo 23:32

Panssarijunalla helvettiin

Välillä vähän liiankin hölmöilyksi yltyvä sotaelokuva. Irtovitsejä kun Körmyissä (onko se sitten hyvä vai huono asia?) ja välillä ollaan sitten tosi äijiä.

Pitäiskö Rasisti-Tonylle hurrata, vaikka hänen hahmostaan on tehty koko elokuvan ajan ihan mulkku? Kaikesta huolimatta ihan viihdyttävä, vaikka ei uusintaketselulla ainakaan paremmaksi muuttunut.

rating 70,000

26.05.2010 klo 23:30

Avatar

Avatar on kunnianhimoinen yritys yhdistää animaatiota ja normi ihmisiä. Siinä vaan on myös elokuvan suuri heikkous. Koskaan sellanen ei ole toiminut, eikä tälläkään kertaa. Animaatio ukot näyttää liikaa tietokoneella tehdyiltä. Avatar olisikin paljon parempi, jos olisi käytetty maskeerausta, sen sijaan että siniset cgi-smurffit hilluu viidakossa.

Juoni aika perus, eikä syyttä ole sanottu sen olevan Tanssii susien kanssa-elokuvaa matkiva. Ei siinä mitään, harva elokuva on niin omaperäinen, että ei mitään aikaisempaa elokuvaa matki.

Varsinkin nyt kun 60% elokuvasta on pelkkää animaatiota, niin miksi Avatar ei kilpaillut parhaan animaation Oscarista? Jos Up tunkee parhaan elokuvan ehdokkaaksi, niin kyllä Avatarinkin olisi pitänyt päästä animaatio pystiä havittelemaan.

rating 70,000

11.04.2010 klo 01:09

Kirjava huntu

The Painted veil eli Kirjava huntu on täynnä laatunäyttelijöitä. Edward Norton, Naomi Watts, Liev Shrei....Sher....Srhie...olkoon ja Anthony Wong! Harvoin olen niin ilostunut, kun bongaan jonkun näyttelijän elokuvasta, viimeksi samanlaisen tunteen tuotti Woody Harrelson 2012 elokuvassa.

Spoilaa!

Mielenkiintoista miten katsoja saadaan uskomaan että Nortonissa on se vika ja Watts on eräänlainen "uhri" ja hänen touhunsa Lievin kanssa on jotenkin sallittua tai hyväksyttävää. Sitten kuitenkin vähitellen näytetään että ei se Norton niin paha olekaan. Hän ei vaan jaksa/osaa/halua osallistua tai keskittyä Wattsiin tarpeeksi. Työ on stressaavaa ja voimia kuluttavaa. Kaikenlaiseen ylimääräiseen hömppään ei vaan pysty keskittymään, kun ympärillä kuolee ihmisiä ja on tunti sitten saanut kaikkien kyläläisten vihat päälleen, vaikka ajatteleekin heidän parastaan.

rating 60,000

11.04.2010 klo 01:05

Boondock Saints II - All Saints Day

Viihdyttävä, väkivaltainen ja puhutaan rumia. Ihan niin kun ekassakin osassa. Kakkonen ei vaan päässyt niin paljon yllättämään, kun tiesi jo suurinpiirtein mitä on tulossa. Clifton Collinsilta jr ja Julie Benziltä hyvät roolisuoritukset. Vaikka Clifton hieman meneekin yli mulkoillessaan. Benz puolestaan näyttää osaavansa näytellä muutakin, kun heikkoa ja hätäilevää(Dexter ja Rambo. Norman Reedus on ihan samannäköinen kun 10-vuotta sitten tehdyssä ekassa osassa, mutta Sean Patrick Flaneryä eivät ole vuodet kovin kivasti kohdelleet. Häntä ei meinaa enää edes tunnistaa.

rating 80,000

11.04.2010 klo 01:01

Liisa ihmemaassa

Oikein elokuvateatterissa ja oikein 3D:eenä kyylätty.

Kerran helpostikin katsottava vauhdikas fantasiaseikkailu. Tietysti Depp ja Helena Bonham Carter ovat hyviä rooleissaan, mutta Alicea näyttelevä Mia Wasikowskakin oli yllättävänkin hyvä. Ei hänen mitään ihmeellisyyksiä tarvinnut näytellä, mutta oli muutakin kun ulkonäöllisesti pätevä rooliinsa. Ehkä itseäni hieman nuoremmat ja eri sukupuolta olevat saavat tästä enemmän irti. Jonkinlaista "vaikka olet tyttö, voit tehdä mitä vaan"-opetusta tässä haettiin.

rating 60,000

07.04.2010 klo 10:04

Musta enkeli

Outo yhdistelmä scifistelyä tyyliin Terminator ja perus kyttäkaksikko toimintakomediaa. Hauskat vitsit on vähissä, mutta räjähdyksiä on sitäkin enemmän.

Ennen kun juoni alkaa selvitä, niin tuli pariinkin kertaan mietittyä, että mitä ihmettä tässäkin kohtauksessa tapahtuu ja miksi se on edes olemassa. Se olikin vaan Lambertmainen alien korkealla otsallaan ja kermavaahdolta näyttävällä verellään imemässä putkella ihmisten aivoista jotain mömmöö. Siis aika perus.

rating 60,000

07.04.2010 klo 10:03

From Paris with Love

From Paris with Love ei ole mikään Paris Hiltonin nakuilu elokuva, vaikka se siltä äkkiseltään kuulostaakin. Se on väkivaltaista toimintaa sisältävä äksön elokuva, jossa Travolta tekee parhaan suorituksen moneen vuoteen. Näin hyvässä roolissa herraa ei ole Pulp Fictionin jälkeen nähty.

James Reese (Jonathan Rhys Myers) on nuori CIA agentti, joka on yleensä USA:n Ranskan suurlähettilään henkilökohtainen avustaja. Siinä sivussa hän tekee pieniä agentti juttuja aina kun puhelin soi ja joku iso-pomo pomottaa. Reese on kuitenkin varsin kunnianhimoinen ja haluaisi hieman haastavampia tehtäviä. Hän saakin mitä tilaa, kun pääsee/joutuu avustamaan John Travoltan näyttelemää Charlie Waxia. Kovaotteista ja hieman omalaatuista agenttia, joka tappaa tylysti niin paljon ukkoja, että Seagalkin olisi kateellinen

rating 80,000

07.04.2010 klo 10:01

Armored

Ryästöjännäri, jonka hyvikseksi on palkattu joku tuntematon tumma mies. Pahiksina sitten Jean Reno, Lawrence Fishburne, Matt Dillon, Skeet Ulrich ja Paon Sucre. Kukapa ei haluaisi että nuo ukot pääsisivät rahojen kanssa karkuun?

Elokuva olisi vaatinut jonkun sellaisen näyttelijän hyvikseksi, jonka katsoja oikeasti haluaa nähdä pistävän pahikset sentin siivuiksi. Nyt harmittaa joka kerta, kun pahista napsahtaa.

rating 60,000

07.04.2010 klo 09:58

Defendor

Mainio draamakomedia, jossa Woodyn näyttelemä tohelo ja vähä-älyinen "supersankari" Arthur Poppington aka Defondor taistelee rikollisuutta vastaan. Tästä olisi niiin helposti syntynyt kökkökomedia jonkun osaamattoman simpanssin käsissä, mutta nyt siihen on sekoitettu onnistuneesti myös draamaa. Sitä on jopa enemmän kun komediaa tai toimintaa, mikä ei todellakaan ole tässä tapauksessa huono asia.

rating 70,000

07.04.2010 klo 09:58

Ninja Assassin

Poikkeuksellisen paljon verta ilmaan lennättävä ninjailu. Harmi vaan, että se veri on tietokoneella tehtyä ja sen huomaa. Kuvaus on heiluvaa ja elokuva muutenkin on leikattu turhan nopeaksi. Siitä johtuen äksönistä ei saa oikein mitään selvää. Näyttelijät aikas kökkösiä. Rainin pitäs pitää suu kiinni ja Naomie Harrisin enemmän paitaa auki. Shô Kosugin mukana olosta suuri kumarrus.

rating 60,000

06.04.2010 klo 21:00

Laitakaupungin laulu

HUOM! Jälkimmäinen kappale hieman spoilaa.

Tauno on joku itse itsensä nimittänyt korttelin pahiskuningas ja Ansa joku jonkun muun nimittämä sossu-täti, joka jostain ihmesyystä ihastuu Taunoon...tai ei se mikään ihme ole kun käsikirjotuksessa niin lukee, mutta olisihan sen voinut tehdä uskottavammin.

Elokuvan lopetuskin on kylmäksi jättävä. Typerällä tavalla yritetään niputtaa Taunon rikolliset motiivit ja tehdä hänestä muutenkin mukava mies. Lisäksi rikokseen syyllistynyt henkilö ei saa minkäänlaista rangaistusta teoistaan.

rating 50,000

15.03.2010 klo 23:59

Professori Masa

Positiivinen yllätys. Ihan viihdyttävä vaikka loppu onkin hätäisesti hutaistu ja naurettavan epäuskottavan imelä. Tauno Palolta löytyykin karismaa ja jonkinlaista tähteyttä. Asia jota olin hieman alkanut epäilemään. Toki kovin montaa Palon elokuvaa ei vielä ole tullut katsottuakaan.

rating 60,000

15.03.2010 klo 23:55

Matka maan keskipisteeseen

Paskaa näyttelyä Fraseriltä ja nuori jätkäkin on ärsyttävä, paskoja tehosteita ja paska käsikirjoitus joka on tehty liikaa 3d varten. Järjellä ei ole mitään merkitystä, kunhan saadaan tekosyy esitellä sitä tekniikkaa. Töllöstä katsottuna ei sen hienous välittynyt.

rating 40,000

15.03.2010 klo 23:54

Tokyo Story

Ensimmäinen tunti on tylsän tavanomaista jutustelua tyyliin: Lähdetään junalla Tokioon...Mitäs syödään...Mitä kuuluu...Ai! Ei oikein mitään. No, mennään pesulle ja nukkumaan. Sitten alkaa selvitä elokuvan idea ja tarkoitus. Loppu onkin sitten ihan kiinnostavaa seurattavaa. Samaan olisi kuitenkin päästy paljon katsojaystävällisemmällä alulla.

rating 70,000

15.03.2010 klo 23:52

Maailman ympäri 80 päivässä

Kunnon wanhan ajan seikkailu. Värikäs ja vauhdikas, täynnä eläimiä ja ihmisiä. Vernen kirja takaa kunnon pohjan käsikirjoitukselle ja vaikka juoni onkin tuttu esim. siitä piirretystä sarjasta, missä on leijona ja muita elukoita, niin kiinnostus säilyy koko 174 min. ajan. Joissakin kohdin tuntuu siltä, että hypätään vaan seuraavaan kohtaukseen ja jotain on jätetty välistä. Esimerkiksi prinsessaa ei paljoa esitellä, hän vaan liittyy seuraan ja hengailee mukana.

rating 70,000

15.03.2010 klo 23:51

Sunshine Cleaning

Kerran katsottava eritteiden siivous elokuva. Aineksia olisi ollut paljon parempaankin, ainakin hauskempaan. Ei tosin oltu yritetty tehdä mitään hörönauru komediaa, vaan Little Miss Sunshine tyylistä draamakomediaa. Sen komedialliset kohdat toimivat vaan paljon paremmin.

rating 60,000

15.03.2010 klo 23:50

Agents Secrets

Agenteista on tehty realistisia, toisin sanoen tylsiä. CIA kuvataan yltiöpystyvänä ja kaikkitietävänä. Bellucci näyttää taas tissejä ja Vincent Cassel on cool, kuten aina.

Pääosanäyttelijöiden ansiosta hetkittäin ihan mielenkiintoista seurattavaa, mutta koskaan ei ole elokuvan loppu jättänyt kaikessa turhanpäiväisyydessään näin kylmäksi.

rating 60,000

15.03.2010 klo 23:48

Lomaterapiaa

Vähissä on hauskat kohdat tästäkin "komediasta". Liian kiltti ja liian perus viihdyttääkseen. Vince Vaughn ei ole hauska, vaikka yrittääkin jotain hauskaa sanoa. Tuhmempia vitsejä, nakuilua ja joku muu ukko pääosaan, niin voisi olla jopa hetkittäin viihdyttävä. Sivuosa näyttelijöissä ei mitään vikaa, mutta elokuva tarvisi jonkun hauskemman ja isomman staran pääosaan kun Vaughn. Nyt ei viihdyttänyt yhtään.

rating 50,000

15.03.2010 klo 23:47

Rakkautta vain

Kasa samaan aiheiseen (love) jotenkin liittyviä ns. sivujuonia, jotka yhdistämällä on saatu aikaan elokuva. Valtaosa elokuvan tarinoista toimii varsin hyvin, mutta myös pari turhanpäiväistä siinä on. Turhat (esim. Neeson ja skidi) pois ja niiden tilalle vaikka lisää kohtauksia, niihin kiinnostavampiin juoniin (esim. Nightyn ja Freemanin juonet.)

rating 60,000

15.03.2010 klo 23:45

The Hurt Locker

Tätä katsoessa tulee mieleen joku sotaisa Xbox-peli, jossa pelaajan tulee suorittaa peräkkäin erilaisia tehtäviä. Pitää purkaa pommeja, ampua pahiksia, ryntäillä taloissa yms. miehekästä toimintaa. Hurt Lockerissa tehtävien välissä ei ole edes mitään "juonta", tai se on jotain höttöö. Se ei minua pahemmin haittaa, koska sotapelissäkin ne suvantovaiheet tulee yleensä verenhimoisena skipattua.

rating 80,000

01.02.2010 klo 21:04

Planeetta 51

Hieman itseäni nuoremmille suunnattu, ainakin vitseistä päätellen. Ei naurata tai viihdytä. Joitakin ihan ookoo ideoita esim. 50-lukunen planeetta ja alien koira, mutta kopioimalla Wallen ja Toy Storyn hahmoja ei kovin omaperäistä elokuvaa saa aikaan. Vaalean astronautin äänenä on tumma miäs (Dwayne Johnson), älkää kertoko Spike Leelle tai hän tekee aiheesta elokuvan. "Mustan miehen ääni kelpaa, mutta naaman pitää olla valkonen."

rating 50,000

22.01.2010 klo 23:03

Bronson

HUOM! Sisältää mahdollisesti pieniä spoilauksia.

Bronson on omalaatuinen vankila elokuva ja muutenkin piristävän artsifartsi (taide-elokuva). Se eroaa monella tapaa muista vankilaan sijoittuvista elokuvista ja sarjoista, joita on vuosien saatossa tullut katsastettua. Siinä heilutaan toki munasillaan, mutta muita vankeja ei edes kovin paljoa näytetä. Mitään täyteen ahdettuja selliosastoja tai klassisia vankilan muureja on turha odottaa. Ei myöskään näy koripallokenttää tai kuntosalia, missä voisi käsipainoilla kätevästi mukiloida toisia.

Ohjaaja Nicolas Winding Refn oli jo Pusher trilogian perusteella varsin lupaavan oloinen ohjaaja. En ylistä niitä elokuvia liikaa, mutta rikollisuuden ja väkivallan kuvaamisessa hän oli jo silloin hyvä. Tietynlainen rosoinen tyyli hänellä oli jo silloin, vaikka ehkä Pusher elokuvien visuaalisuus olikin paljolti budjetin sanelemaa. Ei Bronsoniakaan ole tehty rahapussi pullollaan. 150.000 puntaa (170 000 euroo) eli n. 245 000USD ei ole paljon mitään. Sitä ei elokuvaa katsoessa ajattele, mutta kun näin jälkeenpäin miettii, niin ehkäpä budjetin tiukkuus näkyy siinä, että aika paljon päähenkilöä näytettiin pimeässä huoneessa tai jonkinlaisessa häkissä, jossa muuta ympäristöä ei erottanut. Se on kuitenkin pystyvän ohjaajan merkki, että saa elokuvastaan paljon paremman, kuin joku muu sämpyläsormi samalla budjetilla.

Yleensä kaikissa vankilaan sijoittuvissa elokuvissa päähenkilö kehittyy johonkin suuntaan ja juonessa on jokin tietty yksittäinen kohtaus, missä se muutos tapahtuu. Vanki tulee uskoon, tajuaa että uusnatsi kamut ei olekaan kamuja, tai älyää vaan, että ei vankilassa ole kovinkaan mukavaa viettää loppuelämäänsä. Se olisi tietysti hyvä tajuta jo ennen kun on saanut sen elinkautisen kuuden vauvan hukuttamisesta. Charlie Bronson (Tom Hardy) ei sen sijaan kadu. Hän on tyytyväinen ja iloinen että on päässyt paikkaan, missä "pääsee hiomaan taitojaan."

Elokuvan alusta lähtien Hardyn tulkinta Englannin väkivaltaisimmasta vangista on häkellyttävän onnistunut. Lihasta on haettu salilta ja muutenkin Hardy näyttää juuri siltä, miltä voisi olettaa todella pahan duden olevan. Käheä ja kylmänrauhallinen ääni sopii täydellisesti yhteen katu-uskottavan ulkonäön kanssa, jonka kruunaa kateutta aiheuttavat viikset.

rating 80,000

17.01.2010 klo 00:31

Envy - kakasta asiaa

Pari ihan ookoo ideaa, mutta kertaakaan ei naurattanut. Ehkä kerran hymyilin, mutta sekin saattoi olla mainoskatkolla. Järkyttävää miten noin nimekkäällä porukalla ei saada parempaa aikaan.

Jotenkin elokuvan perusideakin tuntui itsestä oudolta...tietysti kateellinen voi olla kuka vaan, mutta se että Stiller on kateellinen rikastuneelle kaverilleen vaikka hänellä itselläänkin on asiat keskimääräistä paremmin. Vakituinen työpaikka, hottis eukko (Rachel Weisz), skidi ja koko family on vielä ihan tervekin. Talokin heillä on ja voivoivoi kun uima-allas ei tule olemaan niin hieno kuin naapurin pihasta löytyvät hienoudet. Olisivat tyytyväisiä siihen mitä on, eivätkä murehtisi sitä mitä ei ole. Noin...päivän viisaukset on jaettu.

rating 50,000

17.01.2010 klo 00:28

Kauhea kankkunen

En ole erityisemmin innoissani kännivitseistä tai niihin perustuvista elokuvista. Kuitenkin tämä on ihan perusviihdyttävä elokuva. Ainakin hauskempi kuin lähes samaan ideaan turvautuva hölmöily Dude, Where's My Car.

rating 70,000

17.01.2010 klo 00:27

Tyttö ja helmikorvakoru

Olipas ihana....eiku. Olipas turhanpäiväinen elokuva. Ymmärtäisin jos elokuva tehtäisiin siinä tarkoituksessa, että siinä näytettäisiin ja kerrottaisiin tarinaa kuuluisan taulun syntymisestä tai muuten vaan taiteilijan elämästä, mutta täysin fiktiivinen tarina, joka on kaikenlisäksi niin mielikuvituksetonta perushuttua. Huhhuh. Jotain olisi saanut tapahtuakin...

rating 50,000

17.01.2010 klo 00:26

Deuce Bigalow: Koko Euroopan gigolo

Huonoudestaan huolimatta täytyy arvostaa elokuvan yllätyksellisyyttä. Ei pystynyt yhtään arvaamaan tai ennakoimaan miten mauton se seuraavaa vitsi on.

rating 50,000

17.01.2010 klo 00:25

En ole kreivitär

Aika klassinen perusjuoni. Kaksi ihan eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvaa samannäköistä ihmistä vaihtaa paikkaa keskenään.

En ole kreivitär on heikosti viihdyttävä sekoilu. Elokuvan vitsit ovat harvassa ja niiden vähäistenkin huumori on pahasti vanhentunutta. Ne hymyilyttävät vaan typeryydellään, jos myötähäpeältään pystyy edes virnistämään. Alastomuus eli paljaiden pakaroiden vilautus yllätti positiivisesti, mutta muuten täysin turha ja tarpeeton elokuva.

rating 40,000

17.01.2010 klo 00:24

Kunniattomat paskiaiset

Uusintakatselun myötä tuntui jo paremmalta kuin silloin joskus. Ehkä liian kovien odotusten takia joskus pahasti petyin. Olisin niin kovasti halunnut nähdä Tarantinon uusintaversion original Basterdsista, jossa olisi ehkä myös jotain Dirty Dozenmaista.

Muutama näytelijä oli ihan liian munaton rooliinsa, vaikka ilmeisesti tarkoitus olikin että nynnyt riehuu. Hans Landaa näyttelemä Christoph Waltz on todella hyvä roolissaan ja Pitt ihan ookoo, vaikka onkin turhan vähän kuvissa.

Ehkä kymmenen vuotta sitten olisin fiilistellyt enemmän niistä kohtauksista, jossa on raakuuksia ja veren roiskintaa, mutta nyt se ei oikein riitä. Hyvä elokuva kaikesta huolimatta ja 4 tähtee on ihan mukavasti.

rating 70,000

17.01.2010 klo 00:22

District 9

Positiivinen ylläri. Tehosteet palvelivat hyvin juonta ja District ysi on muutenkin piristävän omaperäinen.

Se minkälaisina avaruudesta tulleet örkit näytetään, on ainakin itselleni ihan uusi näkökulma. Ne eivät olekaan verenhimoisia ihmisillä herkuttelijoita tai söpöjä otuksia jotka hellyttävät kyynisemmätkin sydämet isoilla silmillään vaan ihminen onkin se ns. ylempi olento, joka tekee örkeille mitä huvittaa.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat