sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (223)

01.08.2011 klo 00:28

Päivä sirkuksessa

Lähes kaikki verbaaliset vitsit on pahasti vanhentuneita, eikä tullut hörähdettyä kuin kerran. Äänettömän ja hölmösti ilveilevän veljeksen katsominen on ajoittain suorastaan ärsyttävää ja nuoren sirkuksenomistajan esittämät laulukohtaukset puuduttaa pahasti. Eläinten kanssa pelleily on aina viihdyttävää ja sekava sekasorto, jonka veljekset saavat aikaan on onneksi koomista katsottavaa.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:27

Missionary Man

Juoni on moneen kertaan nähty. Yksinäinen bad ääs saapuu kaupunkiin, jossa pääpahis pyörittää omaa bisnestä ja sortaa meksikaanoja/intiaaneja. Tässä elokuvassa on kahdesta sorretusta kansasta vuorossa intiaanit, joita Dolph auttaa väkivalloin ja välillä lukemalla raamattua. Onneksi toiminta on sentään tylyä ja se pelastaa paljon.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:26

Punainen erämaa

Richard Harris etsii työntekijöitä tehtaaseen ja pääosa eukko on messissä. En tiedä miksi, mutta eukko on sekaisin ja...eipä elokuvassa sitten oikein mitään tapahdukaan. Eli äärimmäisen tylsä. Ainoastaan kohtaus mökissä sisälsi potentiaalia, mutta sekin päättyi pettymykseen. Muuten aivan turha elokuva. Päätyminen 1001-listalle täysi mysteeri. Painoikohan ohjaajan vanhat meriitit?

Lainaus Bergmanin suusta:

"Antonioni has never properly learnt his craft. He's an aesthete. If, for example, he needs a certain kind of road for The Red Desert, then he gets the houses repainted on the damned street. That is the attitude of an aesthete. He took great care over a single shot, but didn't understand that a film is a rhythmic stream of images, a living, moving process; for him, on the contrary, it was such a shot, then another shot, then yet another. So, sure, there are some brilliant bits in his films....[but] I can't understand why Antonioni is held in such high esteem."

rating 40,000

01.08.2011 klo 00:23

Paul

Pitkästä aikaa hauska komedia. Edgar Wright ei ollut mukana tekemässä ja sen huomaa varsinkin elokuvan leikkaustyylistä, vaikka vitsit onkin samantyylisiä kuin Peggin ja Frostin aikaisemmissa. Jos nyt on jokin pakko verrata tätä Hot Fuzziin ja Shaun of the Deadiin. Paul ei parodioi mitään tietyn tyylisiä elokuvia niin kuin kaksi edellä mainittua, vaan keskittyy enemmän nörttihuumoriin ja nauramaan amerikkalaisille. Dialogi sen verran nopeaa ja vitsien määrä hurja, että kaikkea ei ehdi tajuamaan yhdellä katsomis kerralla. Ainakaan minä en ehdi, mutta uusintakatselun suorittaa oikein mielellään.

rating 80,000

01.08.2011 klo 00:22

End of Days

Arskaa vastaan ei tällä kertaa asetu mikään ihan turha hemmo. Itse Saatana on keksitty laittaa maailmaa valloittamaan. Mikäs sen mukavampi uusivuosi ja kerrankin Arska saa arvoisensa vastustajan.

Gabriel Byrne on tosi hyvä Saatanan roolissa. Paha ja horny, juuri niin kun kunnon Pirulaisen pitää ollakin. Elokuva muutenkin hyvää viihdettä juuri sopivan sontaa perseilyä, joka kuuluu kesäiseen iltaan.

Jostain syystä tykkään näistä elokuvista, joissa on jotain uskonnollista ennustusta tai muuta siihen liittyvää. Ei kuitenkaan liian tosissaan tuputeta mitään uskomuksia.(Esim. Constantine, Ninth gate.)

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:20

Sucker Punch

Teknisesti ihan kivan näköinen ja toimintakin on hienoa, mutta...miten voi olla näin surkea käsikirjoitus? "Juoni" on Snyderin tekosyy päästä tekemään juonen kannalta täysin irrallisia toimintakohtauksia ilman mitään syytä. Hän on kopioinut vaikka mistä elokuvista kohtauksia esim. lotr ja terminator, mutta laittanut niihin vaan tyttöporukan ampumaan aseilla. LOTR vaatisi kyllä remaken, jossa hobitit korvataan nuorilla vähäpukeisilla tytöillä jotka kantaa isoja aseita ja samuraimiekkoja. Eiköhän studiopomot nyt tajua että ei Snyderiä voi laittaa kirjoittamaan itse omia elokuviaan.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:19

Hilja, maitotyttö

Lähes jokainen repliikki on jotain ihan asiaan kuulumatonta esim. maitotytön päässä liikkuu vain linnut oksilla, ylioppilas Yrjö on turhankin klassinen löver ja aiheuttaa vain pahoinvointia. Näyttely muutenkin turhan teatraalista, mutta onneksi näkyi sentään Anneli Saulin tissit ja ääs. Yhteenvetona Hilja maitotytön olisi pitänyt olla enemmän Hiljaa. HÖHÖHÖ!

rating 40,000

01.08.2011 klo 00:16

Metsästys

Raaka ja verinen jahtaus elokuva, jossa Gene Hackman jahtaa vaimonsa (Candice Bergen) vienyttä porukkaa, jota johtaa Oliver Reed.

Bergen on toki nätti, mutta ei kovin hyvä näyttelijä. Suurimman osan ajasta hän on suu auki, niin kun jokin sattuisi koko ajan. Reed, hyväsydämmisenä rikollispomona ja Hackman vihan sokaisemana, täysin armottomana aviomiehenä tietysti hyviä. Hienosta "spaghettiwestern musiikista" erityismaininta.

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:15

Eyewitness

Kuvaus pr-ihmisen arkipäivistä, jotka voisi olla vieläkin vauhdikkaampia. Tälläisenä verrattain "realistisena" se on tylsää seurattavaa ja kaiken pilaa vielä erittäin "helppo" ja tylsä loppu. Joku nerokas lopetus olisi voinut pelastaa paljon. Tuntuu että Pacino esittää taas itseään...väsynyttä ja raihnaista vanhaa miestä.

rating 50,000

01.08.2011 klo 00:14

Tora! Tora! Tora!

Mielenkiintoinen elokuva joka näyttää tapahtumia ennen japanilaisten hyökkäystä Pearl Harboriin ja sen aikana. Japanilaisten silmin tapahtuvia valmisteluja on mielenkiintoista seurata ja puolestaan amerikkalaisten silmin syitä siihen, miksi japanilaisten "yllätyshyökkäys" pääsi tapahtumaan niin yllättäen. Ihan kaikille se ei ollut yllätys.

Elokuvasta huomaa myös että Pearl Harbour-elokuvan tekijät on aika tarkkaan tämän katsonut ja höystäneet tapahtumia omalta kannaltaan vielä sankarillisemmaksi. Jenkit tunnetusti tykkää yltiöpatriootisuudesta.

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:13

Deathwatch

Ryhmä englantilaisia sotilaita eksyy taistelutantereella ja päätyy puolustamaan juoksuhaudan sokkeloista pätkää. Siellä pahinta ei ole saksalaiset...no, niin riittää mainostaminen. Keskivertoa parempi, vaikka halvalla onkin tehty. Pari karua piikkilankaan riittyvää kohtausta jänskätti. Näyttelijätkin ihan riittävän hyviä, Andy Serkis etunenässä.

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:12

Atlantin valli murtuu

Massiivinen sotaelokuva, joka keskittyy näyttämään D-Dayn tapahtumat jokaisen osanottajan silmin ja joka paikasta kuvattuna. Amerikkalaisten, englantilaisten, kanadalaisten, ranskalaisten ja saksalaistenkin osallistuminen tulee hyvin esiin. Irlantilaisia ja skottejakin taisi kuvissa pyöriä. Ainoa mikä jostain syystä jäi näyttämättä, on mustien miesten osallistumisen ja se aiheutti aikanaan vastalauseita.

Myös casti on hurja. Lukuisat aikansa "starat" ja lukuisat muut viihdemaailman tyypit ilmaantuvat jossain vaiheessa elokuvaan. John Wayne, Henry Fonda, Robert Mitchum ja jopa Sean Connerykin.

Historiallisesti elokuva on mainio juuri siksi, että se näyttää tapahtumia joka suunnasta ja monen eri henkilön silmin. Se on myös elokuvan suuri heikkous. Jotta elokuva olisi elokuvallisesti parempi, sen pitäisi olla hieman typistetympi ja keskittyä enemmän avainhahmoihin. Irtonaiset kohtaukset sellaisia henkilöitä seuraten, joista ei tiedä mitään, tai ei kyseisen kohtauksen jälkeen edes kuule mitään haittaavat elokuvan kokonaisuutta.

Longest Day on ensimmäinen mustavalkoelokuva, jonka näin blu-raynä ja nyt ensimmäisen kerran vasta näen kunnon eron blu-rayn ja dvd välillä. Kuva on todella hyvä. Musta on mustaa, eikä mitään häiriöitäkään ole. Tarkasta kuvasta oikein nauttii.

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:08

Kova kuin kivi

Coenien tekemä remake on tätä originaalia astetta karumpi erämää kuvaus satunnaisine kulkijoineen. Remaken Rooster (Jeff Bridges) on Wayneä rentumpi heti elokuvan alusta lähtien ja LaBoeuf on Damonin esittämänä astetta keikarimpi, kuin Glen Campbellin versio, joka on myös pahempi töppäilijä. Mattie Ross:in hahmo on uudemmassa elokuvassa paremmin näytelty, mutta myös hieman nuorempi. Mitä pahiksiinkin tulee, niin kyllä remaken Barry Pepper ja Josh Brolin kaksikkona on astetta kovempi kuin, Duvall, (joka toki on hyvä) ja Jeff Corey(?). Nuorta Dennis Hopperia en edes tunnistanut sivuosasta, sen verran kapeampi naama hänellä nuorempana oli.

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:06

Kova kuin kivi

Oli tietoinen ratkaisu katsoa ensin tämä uudempi ja sitten vasta originaali versio. Ihan vaan sen takia että uudempaa kohtaan oli kovemmat odotukset, enkä halunut spoilata juonta etukäteen.

Suurin osa elokuvan kohtauksista ja tapahtumista on ihan samat kuin originaalissa, toki joitain pieniä muutoksia on tehty. Kaikki muutokset ovat kuitenkin selkeitä parannuksia ja tuovat elokuvaan jotain lisää. Esimerkiksi miten Rooster ensimmäisen kerran nähdään...eikun kuullaan on paljon hauskempi ja kertookin hahmosta enemmän, kuin aikaisemmassa versiossa. Joka on niiiin perinteinen. John Waynen näyttelemä Rooster Cogburn on paljon Bridgesiä persompi rahalle, mutta myös hyväksyy nuoren tyttösen paljon nopeammin osaksi takaa-ajajien tiimiä. Ottaa myös enemmän "isän" roolia, vaikka ei hänestä siihen olekaan.

rating 80,000

29.05.2011 klo 01:11

Passchendaelen taistelu

Lupaavan raa´an alku sysäyksen jälkeen torkahdetaan tunniksi seuraamaan tylsää siviilielämää, jonka jälkeen intoudutaan taas kunnon syltty karkeloihin. Toiminta on raakaa, ruumiiden lennellessä kuka mihinkin räjähdysten voimasta ja irtoraajojen + päättömien torsojen määrä on huomattava. Mutaiset juoksuhaudatkin on kuvattu mainiosti.

Jos suvantovaiheesta olisi päästy nopeammin yli, niin elokuva olisi paljon viihdyttävämpi. Tietysti saa sitä draamaakin olla ja päähenkilöiden motiivit on hyvä ymmärtää, mutta parempi tasapaino toiminnan ja raakuuden välillä olisi hyvä olla.

rating 70,000

28.05.2011 klo 14:11

Taistelu Tobrukista

Mielenkiintoinen sotaelokuva, jossa perinteiseen juoneen on keksitty mukava vivahde. Joukko englantilaisia sotilaita saa tehtäväkseen käydä tuhoamassa Rommelin bensat Tobrukista. Matkaa on "vain" se yli 1300 kilometriä aavikon poikki, joten jokin juoni pitää keksiä. Englantilaiset esittävät siis vankeja, joita laitetaan saattamaan joukko saksalaisia...siis saksan juutalaisia, joihin englantilaisetkin suhtautuvat epäilevästi. Kahden ryhmän välille saadaan kivasti jännitettä ja aina välillä jokin yhteinen vihollinenkin ilmaantuu häiritsemään matkantekoa.

rating 70,000

28.05.2011 klo 14:09

Glory

Vaikka mustat sotilaat himoitsevatkin kunniaa ja haluavat päästä tappamaan vihollisia, niin arvostan että sodasta ei ole tehty mitään kaunista katsottavaa. Sekavaa ja raakaa. Ihmisiä kuolee "oikeasti".

Denzel ja Morgan Freeman takaavat laadukkaan castin. Vaikka en olekaan Broderickin fani, niin hän sopii rooliinsa. Nuoren komentajan ei ollutkaan tarkoitus olla kova ja ammattimainen sotilas, vaan hieman epävarma johtamistaidoistaan oleva perus tyyppi, jonka sympatiat on mustan miehen puolella.

rating 70,000

28.05.2011 klo 14:08

Libanon

Panssarivaunu elokuvia ei ole tehty liikaa (The Beast of War tulee ainoastaan äkkiseltään mieleen.) Kannessakin pari ihan miehekästä kuvaa, joten olin aikas innoissaan tätä katsomassa. Lähes koko elokuva on kuvattu panssarivaunun sisältä ja sota nähdään miehistön silmin. Lähinnä se siviilien kärsimys. Siinä mielessä onnistunut, mutta muuten aineksia olisi ollut vaikka mihin. Edes pari vaihdikasta kuvaa rymistellen liikkuvasta panssarivaunusta ulkoapäin olisi tehnyt niiin hyvää tälle elokuvalle.

rating 60,000

28.05.2011 klo 14:07

Helvetti 1944

Elokuva sinällään ihan mielenkiitoinen kuvaus siitä miten politiikkakin vaikuttaa sotatantereella tehtäviin päätöksiin.

Jack Balance on kyllä fyysisesti enemmän kuin pätevä karuksi sotilaaksi, mutta voi sitä teatraalisen ylinäyttelyn määrää. Lee Marvinilla turhan pieni rooli, mutta ehtii silti tehdä vaikutuksen kierona isona pomona, jolla siintää silmissä jo tulevaisuus politiikassa. Eddie Albert puolestaan onnistuu olemaan todella ärsyttävä kapteeni Cooneyn roolissa, siis tarkoituksella. Rooliin kuuluukin olla hermoja kiristävä hölmöilijä ja täysin epäpätevä käskyjen antaja. Roolista tulee mieleen Bush jr. , jonka isä on halunnut pojalle kunnon tittelin, vaikka pojalle ei olekaan mitään kykyjä tehtävään.

rating 70,000

08.05.2011 klo 15:21

Takers

Kaikki on vähän liiankin cooleja. Tyylikkäitä pukuja ja ylimielistä käytöstä. Ärsyttäviä tyyppejä ja Hayden C. on liian kaunis mihinkään rooliin. No, ehkä jos Barbiestä tehdään live elokuva, niin Keniksi voisi päästäkin.

Yllättäen yhdestä rosvosta tulee musta Jackie Chan, kun pitää karkuun päästä. Jos kaikilla rosvojoukon jäsenillä on perkeleesti rahaa, niin miksi ihmeessä niitä keikkoja pitää tehdä lisää?

rating 60,000

08.05.2011 klo 15:19

Musta noita

Ritari-Cage riehuu miekan kanssa hassussa tukassa ja noitiakin on tekemässä kiusaa. Positiivinen yllätys kuitenkin, koska luulin että kyseessä on jokin disneyn tuottama ja nuoremmille suunnattu taikurivelho elokuva fantsuilla efekteillä höystettynä. Miljöökin miellyttävän kolkonkalsea ja ruttokin riehuu.

rating 70,000

08.05.2011 klo 15:17

Nemesis 2

Tyrmistyin kun huomasin että eihän elokuvan kannessa oleva vähäpukeinen ja lihaksikas mies olekaan mies, vaan nainen. (sen katsomani dvd:n kannessa) Ehkä hieman petyinkin. Sue Price on mahtireisinen bodari, joka on otettu elokuvaan juoksemaan niukoissa vaatteissa hiekkamontulta toiselle. Sitä elokuva hyvin pitkälti on. Juoksemista, lihaksien zoomailua ja välillä pelotellaan kumiasuhirviöllä, josta on yritetty tehdä scifimpää japsipornosta kaikille tutuksi tulleella pikseli mössöllä. Silti ihan pakko nähdä jatko-osat!

rating 40,000

08.05.2011 klo 15:15

Shootfighter

Vaikka sainkin kicksejä kun tajusin elokuvassa näyttelevän pari Karate kid ykkösen pahista, niin muuten elokuva oli paha pettymys. Pääosa jätkä on ihan hintelän Amin Asikaisen näköinen munaton moppitukka. Ei Michael Bernardon (?) lärvi ole kuitenkaan ihan niin murjotun näköinen kun Aminilla. Bolo Yeung on puolestaan menettänyt osan tunnetuista lihaksistaan ja on tällä kertaa jopa kohtuu normaalin näköinen. Ohjaaja on onneksi tajunnut pitää Boloisen repliikit minimissä. Oikea ratkaisu, ja varsinkin elokuvan alusta yli puoleen väliin tulee seurattua, miten vähän Bolo edes puhuu. Patsastelee ja virnistelee vaan.

rating 50,000

02.05.2011 klo 00:25

Palkkamurhaajan oppipoika

James Belushi on aliarvostettu "koomikko". Herran suu käy kivasti, kun hän kettuilee kollegalleen, joka on tässä tapauksessa palkkatappaja tulokas( Kyle Chandler), josta Belushin pitää koulia pätevä tappaja. Harjoitustehtävä ei olekaan odotetun helppo, kun tapettava siviili (Sheryl Lee) osoittautuu sekopääksi, joka alkaakin jahtaamaan tappajia.

rating 70,000

20.03.2011 klo 20:32

Pelimiehiltä ei housut repeä

Suominimikin kannessa yrittää saada uskomaan, että kyseessä on hullun hauska sporttikomedia. Toki alussa hölmöillään, mutta sitten tyydytään yllättävänkin totiseen draamaan. Siihenkin aikaan etelää vaivaavaan rasismiin yms. Csi-Crissom eli William Petersen on paskan baseball joukkueen ainoa pelillisesti kyvykäs pelaaja, joka renttuilee niin paljon kun ehtii. Iskee pelien jälkeen baarista beibejä ja välillä etsii joukkueeseensa uusia pelaajia. Yksi bongatuista on Virginia Madsenin näyttelemä hottis Dixie Lee Boxx, joka pääsee vilauttamaan jopa pakaroita (jos ei ollut stunttipylly). Sivuosassa mulkkuna omistajan poikana juonii Teller, joka jopa puhuu! Hänhän on tunnettu puhumattomuudestaan. Mutta missä oli Penn siihen aikaan?

rating 60,000

20.03.2011 klo 20:31

Kahle

Elokuvassa on varsin mielenkiintoiset lähtökohdat kun kaksi vankia, musta (Sidney Poitier) ja valkoinen (Tony Curtis) karkaavat vankienkuljetusautosta ja he ovat kahleelle kiinni toisissaan. Molemmat ovat rasisteja (tai ainakin erittäin epäluuloisia toisiaan kohtaan) ja nyt pitääkin sitten yhtäkkiä tulla toimeen keskenään. Curtisin näyttelijän taidot ei vakuuta, mutta Poitier on tutun laadukas roolissaan.

rating 70,000

20.03.2011 klo 20:29

Historiaa tehdään öisin

Alku on yhtä sekamelskaa, eikä siitä oikein ota selvää, mutta kun juoni sitten pyörähtää käyntiin, niin sekavuudesta päästään ohi. Aika halpis ja amatöörimäinen fiilis elokuvasta tulee, vaikka pääosassa onkin Bill Pulman...ei ehkä parasta mitä ameriikasta löytyy, mutta verrattain kyvykäs suomifilmiin, kai tämä nyt sellainen on. Suomessa ainakin kuvattu. Kunnianhimoisesta yrityksestä plussaa.

rating 50,000

06.03.2011 klo 00:51

The American

Aineksia olisi ollut vaikka mihin, mutta elokuvassa keskityttiin enemmän rauhalliseen tekemiseen. Jopa musiikki oli minimissä. Ajoittain hienoa toimintaa, mutta aika harvoin. Elokuva vähän niin kuin alkaa kesken ja loppuu nopeasti ja kesken. Ylimääräisiä ei selitellä.

Lähtökohdat hieman samat kuin In Bruges elokuvassa. Amerikkalainen euroopassa tekemässä rikollista keikkaa ja ehtii siinä sivussa tutustua ympäristöön ja paikallisiin.

rating 60,000

06.03.2011 klo 00:50

Sound of Thunder - hyppy tuntemattomaan

Elokuvassa on mielenkiintoiset lähtökohdat. Aikamatkustus aiheena ja tulevaisuuden...eiku nykyisyyden muuttaminen, jonkin pienen tapahtuman seurauksena menneisyydessä. Harmi että toteutus tökkii. Välillä edetään tosi vauhdikkaasti ja kuitataan verrattain isot juonenkäänteet hutaisemalla. Aiheesta saisi paljon paremmankin elokuvan aikaan, jos siihen joku pätevä tarttuisi.

rating 40,000

06.03.2011 klo 00:46

Sukiyaki Western Django

Hieman sekava alku, mutta loppua kohden yllytään näyttämään pätevää väkivaltaa. Kaikenlaisia "kunnianosoituksia" jaetaan myös vähän joka suuntaan. Kaikkia tunnetuimpia spaghetti westernejä kunnioitetaan matkimalla niissä nähtyjä ideoita ja sekaan yhdistetään huonoa aasialaista huumoria. Myös japanilaiset näyttelijät puhumassa huonoa enkkua hieman häiritsee. Olisiko se haitannut, että he puhuisivat japania?

rating 70,000

06.03.2011 klo 00:45

Wall Street - rahan ja vallan katu

Pörssikursseilla keinottelu on kiinnostavaa, mutta osa siitä meni ohi, koska ei ole tullut tarkemmin perehdyttyä. Rahaa menee ja rahaa tulee, sillä tiedolla on pärjättävä.

Gekkon (Douglas) nousua täysin pennittömästä olisi ollut mielenkiintoista seurata enemmänkin, mutta nyt seurataan pääasiassa Shiiaa, jota on ärsyttävä katsoa ja joku toinen olisi varmasti ollut parempi. Brolinin ja Douglasin rinnalla LePöf on ihan mitätön tapaus. Karisma nollassa.

rating 70,000

06.03.2011 klo 00:43

The Last Legion

Colin Firthistä ei ole puhtaaksi toimintasankariksi. Hän pystyisi tuomaan rooliinsa muutakin ja sitä tekijätkin Making ofissa hehkuttavat. Itse elokuvassa ei niitä luonnenäyttelemistä vaativia kohtia kuitenkaan edes ole. Toimintaa olisi, mutta niissä Firth ei ole parhaimmillaan. Ben Kingsley jatkaa itsensä nöyryyttämistä heikoissa elokuvissa. Turhan tavanomainen elokuva liian tutusta aiheesta, joita on tehty monta.

rating 50,000

06.03.2011 klo 00:42

Neropatin päiväkirja

Odotetusti parhaat palat näki jo trailerista, eikä elokuva ollut kovinkaan hauska. Pääosa tyyppi on ärsyttävä, mutta hänen tukeva kamunsa on mainio. Toivottavasti saa jatkossa hyviä rooleja, eikä tyydy samanlaiseen uraan kuin se tukeva dude Superbadista. Eli yhden roolin vanki. Toki monipuolisuudesta on vaikea mennä sanomaan yhden roolin perusteella mitään, eikä näyttelijäkään kovin vanha vielä ole.

rating 50,000

05.01.2011 klo 00:34

Vares - Pahan suudelma

Paljon edeltäjiään totisempi ja nyt jopa Vares on se pääosassa oleva tyyppi, eikä ne hassut pahikset, jotka on molemmilla aikaisemmilla kerroilla varastaneet shown.

Beck, Wallander ja Varg Veum (norjalainen yksityisetsivä.) menevät kaikki edelle, mutta niitähän tässä on yritettykin kopioida ja kai se on oikeus että ne pysyvätkin edellä. Leppilampi ja Pääkkönen on nii´in nähty ja varsinkin Leppilammen roolin olisi voinut tehdä kuka vaan. Ehkä silä yritetään myydä elokuvaa Eurooppaan, että mukana on myös euroviisujen juontaja.

Parempi kuin etukäteen osasi odottaa. Reini on charmikas jäbä, vaikka kuulostaakin välillä kännistä näyttelevältä Vesku Loirilta. Jännityskin kohosi elokuvan loppua kohden, mutta omaleimaisuus puuttuu. Sitä olisi varmaan kirjoista löytynyt, jos olisi osattu harkiten käyttää.

rating 60,000

05.11.2010 klo 20:53

Knight and Day

Kertakäyttöviihdettä, jota ei ole juonella tahi järjellä pilattu. Diazia on kiva katsella, vaikka hän ei nakuilekaan tarpeeksi ja Cruisea on muuten vaan aina viihdyttävä katsella.

Harmittava trendi nykyajan toimintaelokuvissa, että äksön on ihan liian yliampuvaa. Ei mahdottomia temppuja ole kiva katsella, jos se ei liity juoneen mitenkään. Esim. supersankari elokuvissa "oikeasti" mahdottomat hypyt on ihan jees, mutta normi ihmisen, ei tarvitsisi sellaiseen pystyä. Realistisempaa toimintaa, vaadin mie.

rating 60,000

05.11.2010 klo 20:52

Predators

Lostin alku outoilut ja tapahtumapaikka eli saari, Kuution lähtökohdat eli kaikki on tuntemattomia toisilleen ja kukaan ei tiedä miten he joutuivat sinne + predator tai pari siihen mukaan = Vihdyttävä ja mielenkiintoinen elokuva. Ei ensimmäisen Predatorin veroinen, mutta mikäpä olisi?

rating 80,000

05.11.2010 klo 20:51

The A-Team

Yllättävänkin viihdyttävä. Käsikirjoitukseen on siroteltu mielenkiintoisia kohtauksia, joissa Teami suunnittelee jotain ja sitten toteuttaa sen suunnitelman. Kaikkia yksityiskohtia ei kuitenkaan paljasteta suunnittelun yhteydessä, vaan ne selviää sitten elokuvan edetessä. Pari oikeasti yllättävänkin coolia ideaa.

rating 70,000

05.11.2010 klo 20:48

Surveillance

Positiivinen yllätys siihen nähden, että ei tältä paljoa tullut odotettua. Elokuva pysyy mielenkiintoisena koko ajan ja ainakin itselle loppuratkaisu paljastui juuri oikeaan aikaan.

Näyttelijät ovat pääosin riittävän hyvia. Bullman ja Bobbin (Pell Jamesin) poikaystävää näyttelemä jannu ylinäyttelevät ajoittain. Pikku tyttöä esittävältä Ryan Simpkinsiltä voi odottaa tulevaisuudessa jotain, sen verran kypsä suoritus. Myös ohjaaja Jennifer Chambers Lynch, voi vielä väläyttää, kunhan saa mahdollisuuden. Esim. kahden poliisin sekoilu kohtauksissa hän ei ainakaan kopioi tavanomaisia ratkaisuja, vaan rohkeasti vetää yli ja erottuu jo sillä perus ohjaajista. Toki, hyvähän se on sellaista tehdä, kun takapiruna häärii omalaatuinen ohjaaja iskä David.

rating 70,000

05.11.2010 klo 20:47

Jonah Hex

Vioistaan huolimatta viihdyttävä elokuva, jonka pelastus on Josh Brolinin suoritus tylynä Jonah Hexinä. Coolin karu ulkonäkö ja käheä ääni yhdistettynä armottomaan ruumiiden tuottamiseen on mahtavaa seurattavaa.

Muuten näyttelijävalinnoista mennäänkin sitten metsään. Toki Malkovichiä on mukava katsoa, vaikka pääpahikseksi olisi voinut löytyä joku uudempi kasvo. Megan Fox on toki nätti, mutta siinäpä se. Eikä hän edes näytä tarpeeksi paljasta pintaa. Ärsyttävä Fassbender ja varsinkin Will Arnett on täysin väärässä paikassa.

rating 70,000

19.09.2010 klo 13:46

Tappaminen on helppoa

Positiivinen yllätys. Alku on hieman Rankka päivä-tyylinen, kun Cainella alkaa toimistotyö keittää. Hän siirtyykin sitten sarjamurhaus-osastolle, tappamaan uraansa jarruttavia kollegoja. Kaikkea ei paljasteta katsojalle heti, vaan Cainen juonet selviävät vähitellen. Sillä saadaan katsoja oikeasti kiinnostumaan tulevista tapahtumista. Seikka, jota nykypäivän elokuvatkin saisivat matkia, sen sijaan että aliarvioivat katsojaa.

rating 70,000

19.09.2010 klo 13:43

Nothing But the Truth

Elokuvan kantava idea on se, että kuka paljasti tietoja toimittajalle. Sitä kaikki muut yrittääkin saada kuumeisesti selville, paitsi elokuvan katsoja, jolle se tehdään liian selväksi ja vieläpä liian aikaisin. Viimeinen puolituntinen sitten odotellaan miten se "suuri mysteeri" paljastetaan. Jep. Yhtä jännää, kun itselleen ostetetun joululahjan avaaminen.

rating 60,000

26.08.2010 klo 20:44

Karate Kid

Parempi kuin osasin odottaa. Jaden näyttää ylähuultaan myöten ihan isältään ja on riittävän pystyvä Daniel-saniksi. Jackie Chan on puolestaan karismaltaan ja uskottavuudeltaan paras mahdollinen ihminen Mr. Miyagi-maiseen rooliin. Kyllähän nyt Jackie fucking Chan tietää kung fun niksit ja pystyy opettamaan niitä epämääräisin arkiaskareihin verhottuna.

Siinä missä aito Miyagi (Pat Morita) oli enemmän arvoituksellinen itämään viisas käppänä, on Jackien esittämä Mr. Han, syyllisyyden tuskissa painiskeleva huoltomiehen käppänä. Jackie tekeekin poikkeuksellisen "aikuisen" roolin. Ketään koskaan viihdyttänyt turha naamanvääntely on jäänyt ja seinillekään hän ei erityisemmin kiipeä. Pöllön hölmöilijän tilalle on vanhoilla päivillä tullut oikeaan draamaan pystyvä vanha herra. On Jackien totisesta puolesta aina välillä pieniä välähdyksiä nähty, esimerkiksi New Police storyssä.

Miksi ihmeessä elokuvan nimi on Karate Kid? Karatea elokuvassa on yhtä paljon, kun alastomia kääpiöitä toistensa pakaroita öljyämässä.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:40

Bulletproof Monk

"Vaijeri" äksöniä voi tehdä tyylikkäästi taidolla (Hero, Hiipivä tiikeri...) tai sitten surkean huonosti. Tässä tapauksessa elokuva pilattiin käyttämällä sitä liikaa ja ukot laitettiin tekemään täysin mahdottomia temppuja, jotka ei ollut edes cooleja. Myös huono cgi häiritsi ja Chow-Yun Fatkin oli dubattu. Stifler tempaisee koko elokuvan Stifler virnistyksellä, piti sitten ilmaista mitä tunnetta tahansa.

rating 40,000

24.08.2010 klo 22:38

Once

Plussaa pienellä budjetilla väännetystä elokuvasta. Hintaansa nähden hyvä. Miinusta pääosa naisen lauluista, lauluäänestä ja näyttelemisestä. Ei ukonkaan laulut niin hirveästi sykähdyttänyt, mutta varsin sympaattinenhan hän on.

rating 50,000

24.08.2010 klo 22:36

Exän jäljillä

Gerard Butler todistaa ettei hänestä oikein ole komediaan. Elokuvassa ei ole yhtään hauskaa vitsiä ja sivuosa keventäjä ärsyttää enemmän kun huvittaa. Aniston on näpsäkkä beibe, mutta ei nakuile tarpeeksi. Juomisen takia potkut poliisista saanut Butler on aikas epäuskottava vatsalihastensa kanssa. Jäin kaipaamaan tynnyri maha rapajuoppoutta.

rating 40,000

24.08.2010 klo 22:35

In the Valley of Elah

Pitkästä aikaa hyvä ns. "poliisielokuva", vaikka sijoittuukin osittain army maailmaan. Tommy Lee Jonesin hahmo on hieman 12 Angry menin ja Henry Fondan tapaan katsojaa välkympi ja saa sillä ihailua aikaan. Aika usein poliisielokuvissa katsojalle esitetään jokin asia samaan aikaan kun rikosta selvittävälle poliisillekin. Tai se ns. twisti on joku hovimestari teki sen-tyyppinen klishee, joista ei jaksa intoilla. Elokuvan loppu jättää kuitenkin hieman kylmäksi ja siksi siis ei enempää tähtiä.

rating 80,000

24.08.2010 klo 22:32

Romasanta

Verellä ja muilla suolilla mässäillään kiitettävästi, vaikka elokuva muuten hieman sekava onkin. Sudesta ihmiseksi muuttuminen on tehty hienosti tai ainakin omaperäisesti ja ilman kökköä cgi:tä. Pääosa nainen on hehkeä, mutta hieman uskottavuus kärsii koska 1850-luvulla ei tietääkseni vielä silvottu naamoja (kauneus?)leikkauksin.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:31

Wilderness

Pätevä lajityyppinsä edustaja.

Ryhmä nuorisorikollisia lähtee vartijansa kanssa asumattomalle saarelle vähän "kasvattamaan luonnetta", mutta ei se saari sitten niin asumaton olekaan. Nuoret näyttelijät ovat yllättävänkin hyviä ja veri roiskuu reilusti. Pieniä Predator/Rambo fiiliksiä tulee elokuvaa katsoessa ja se on vaan hyvä.

rating 70,000

24.08.2010 klo 22:31

Dragon Squad

Aika perus Hong Kong äksön, mutta modernilla leikkaus/kuvaus sekamelskalla. Liikaa sivuosa näyttelijöitä, jotka vaan sekottaa juonta...siis sitä vähääkin juonta mitä elokuvassa on. Loppukärhämä pelastaa paljon. Sammo on ihan jees ja Maggie Q hot. Simon Yamistakin plussaa.

rating 60,000

24.08.2010 klo 22:29

Taivaansilpoja

Uusinta katselu joskus näkemälleni tirkistelyjännärille. Enää ei Sharon Stonen ja toiseksi pallinaamaisimman Baldwinin veljeksen, Williamin, nakuilukohtaukset säväyttänyt kun joskus nuorempana. (Sillon säväytti kaikki.) Eniten pallinaama on Stephen ja vähiten Alec. Daniel on vaan läski. Hieman se myös elokuvan jännitystä laski, kun muisti osittain mitä elokuvassa tapahtuu, mutta jos elokuvassa on Tom Berenger, niin siitä aina plussaa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat