sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (223)

16.01.2012 klo 01:41

Hölmö hullu rakkaus

Pätevillä näytelijöillä varustettu perusviihdyttävä draamakomedia parisuhteen ongelmista ja uuden partnerin löytämisestä. Julianna Moorella ja Steve Carellilla tulee ero, jolloin masterhunk Ryan Gosling päätyy neuvomaan Stevelle miten naisia isketään. Samalla hänellä on itsellään säpinää hottis Emma Stonen kanssa. Kolmannen ongelmaisen "parin" muodostaa Carellin ja Mooren poika, joka on ihastunut omaan babysitteriinsä, joka ei osaa arvostaa itseään paljon nuoremman pojan rakkaudentunnustuksia.

Carell on itselleen ominaisessa roolissa, tollona ja noloihin tilanteisiin joutuva kömpelyksenä. Gosling on roolissaan hauska, vaikka ehkä huumoria olisi voitu viedä vieläkin pitemmälle ja keksiä hänelle oikeasti uusia kikkoja, ei pelkästään klassia naisten iskemisklisheitä ja repliikkejä. Marisa Tomei tekee hauskan sivuosaroolin, mutta eipä valittamista ole muissakaan. Moore erottuu joukosta elokuvan tunteikkaimmalla suorituksella.

rating 60,000

16.01.2012 klo 01:36

Muumio

Karloff esiintyy harmittavan vähän muumio lookissa, mutta on ihan hyytävä myös normaalimman näköisenä. Silmät, totinen ilme ja pelottava olemus tuo hahmoon juuri sopivaa uhkaavuutta.

Siinä vaiheessa kun elokuvan olisi pitänyt saada lisää vauhtia ja jotain lisää, niin elokuva muuttuu vaan tylsemmäksi. Jää junnaamaan paikallaan, kun hirveä määrä Imhotepin menneisyydestä paljastetaan. Pahimmillaan naispääosa näyttelijä toistaa samoja juttuja, kuin Karloff sekuntia aikaisemmin.

Karloff olisi pitänyt laittaa tekemään enemmän sitä missä hän on parhaimmillaan. Uhkaavan totista mulkoilua. Hidas dialogi alkoi hyydyttämään tosi pahasti ja "lopputaistelukin" oli nopeasti ohi. Lopputekstit läväytetään ruutuun ja tässäkö tämä nyt sitten oli?

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:35

Erämaan vangit

Elokuvan alku toi mieleen Hannu ja Kerttu sadun, jossa perheen isä hylkää lapsensa metsään. Tässä kuitenkin hieman tylymmin esitettynä.

Hieman häiritsi ohjaajan tapa alleviivata aboriginaali pojan eläinten teurastamisen olevan samanlaista ja yhtä hyväksyttävää kuin ammattiteurastajan työ. Miksi piti niin paljon leikata sinne väliin niitä kohtia. Katsojan aliarviointia minusta. Muutenkin eläinten tappaminen sai liikaa huomiota, vaikka mikään kettutyttö olekaan. Alastomuudesta plussaa.

rating 70,000

16.01.2012 klo 01:35

Valiant

Pari hauskaa kohtaa ja ihan perus viihdyttäväkin seikkailu. Poikkeuksellisesti katsoin elokuvan suomi-dubattuna, ihan vain muiden katselijoiden takia. Ei se elokuvan suomi-dubbaus ihan huonoa ollut, mutta nyt kun katsoo ääninäyttelijöiden listaa, nin olisihan se ollut mielekkäämpää nähdä...siis kuulla esim. Ewan McGregoria, Ricky Gervaisia, John Cleesee ja Hugh Laurieta.

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:33

Cowboys & Aliens

Odotetunlainen pettymys, koska westerniä ja scifiä ei kovin helposti toimivaksi yhdistetä. Kaksi niin eri maailmaa. Elokuvaa ei pystynyt pelastamaan edes pahasti pappaantuva Harrison Ford, tai hölmöltä stetsonissa näyttävä Daniel Craig. Housesta tuttu Olivia Wilde on hottis, mutta näyttelijäntaidoista en ole vieläkään varma. Tuntuu pelaavan varman päälle joka roolin vain yhtä totista ilmettä käyttäen.

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:32

Kulti, kutistin kakarat

Pakko arvostaa elokuvan hyvää ideaa. Tiedemies isä on kehittänyt esineiden, asioiden ja näköjään ihmistenkin pienennys laitteen, joka kutistaa vahingossa perheen lapset ja samalla naapurinkin mukulat tosi pieniksi. Lapset joutuvat pihan perälle ja seikkailu kohti taloa alkaa. Vaarana matkalla on eri ötökät ja muut "luonnonmullistukset".

Hienoa että näinkin yksinkertaisesta aiheesta on tehty elokuva. Ei aina tarvitse seikkailla maasta toiseen kaiken maailman aarteiden perässä, kun omastakin pihasta löytyy aineksia vaikka mihin.

Lapsinäyttelijät ärsyttävät ajoittain kitinällään, mutta eivät edes koko aikaa. Lavastus oli myös pääosin kunnossa ja vain joissain kohtauksissa se näytti keinotekoiselta. Osa vastaan tulevista ötököistä oli huonosti tehty, mutta -89 vuoden elokuvaksi nekin on ihan jees.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:50

Jeepers Creepers

Elokuvan lähtökohdat periaatteessa ihan jees, mutta pääpahiksen yliluonnollisuus hieman latisti tunnelmaa. Mitään kauhufiiliksiä elokuva ei tuottanut, ja välillä ärsytti pääosaesittäjien paikallaan junnaus. Olisi voitu siirtyä jo eteenpäin.

Elokuvan alussa olisi voitu käyttää enemmän valaistusta hyödyksi. Pimeyttä ja varjoja yms. Niistä kohtauksista olisi saatu siten paljon enemmän irti. Esim. kun pahis dumppaa epäilyttävän pakerin viemäriin. Ehkä tarkoituksellakin pahista näytettiin siinä ekaa kertaa paremmin, mutta se olisi voinut tapahtua paljon uhkaavamminkin.

Justin Longista pidän joissakin rooleissa, eikä hän tässäkään mikään ihan huono ollut. Hänen siskoaan esittävä Gina Philips (?) jää aika vaisuksi, eikä perustallaajan ulkonäölläkään mitään erityisempää elokuvaan tuo, puhumattakaan siitä teini käyttäytymisestä. Vajoaa veljensä tasolle. En arvosta.

rating 50,000

03.11.2011 klo 23:49

Beer League

Aika huono sporttikomedia, jonka pilaa pääosaesittäjä Artie Lange. Siinä on muuten poikkeuksellisen vastenmielinen mies. Liian äänekäs sovinisti, eikä edes erityisen hauskakaan. Ralph "Karate Kid" Macchio on ihan liian pienessä roolissa, yhtenä Artien kamuna.

rating 40,000

03.11.2011 klo 23:49

Saw

Ihan viihdyttävä. Aika pallinaama vaan tuo Dr. Lawrence (Cary Elwes), mutta muuten elokuva on jännä ja sopivan raaka. Tulee jostain syystä mieleen Cube - Kuutio. Ehkä siksi kun tässäkin on ansoja ja ollaan pääosin yhdessä huoneessa. Nukke on typerästi toteutettu. Olikohan se tarkoitettu kevennykseksi?

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:48

Boheemielämää

En tiedä kumpi oli eka Jarmusch vai Kaurismäki, vai tekikö kumpikin jo omalla tahollaan samantyylisiä elokuvia samoihin aikoihin, kuitenkin hyvin paljon samaa tyyliä Boheemielämässä on kuin vaikkapa Stranger Than Paradise tai Down by Law:ssa. Päähenkilöt ovat persoonallisen näköisiä ja köyhiä, joita elämä potkii vähän väliä päähän.

En ole montaa elokuvaa Kaurismäeltä nähnyt ja tämä oli näkemistäni ensimmäinen, jossa puhutaan jotain muuta kuin kirjakieli suomea, joka on muuten ihan perseestä. Ranskaksi kuunneltuna Kaurismäen elokuvista voi jopa pitää. (tahallinen provo)

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:47

Transformers: Kuun pimeä puoli

Lupasin joskus itselleni, että en katso Transformers kolmosta, koska kakkonenkin oli niin ärsyttävän typerä. Katsoin sen nyt sitten kuitenkin, eikä se edes ollut aivan kauhea. Se että robottien tappelusta ei saa mitään selvää ja en tunnista mikä niistä on hyvis ja mikä pahis (paitsi pari niistä helpoiten tunnistettavista), hieman laskee katselufiilistä. Jotenkin jäi myös olo, että elokuvan tekijät olisivat voineet saada elokuvan tehtyä 2 1/2 tuntia lyhyemmäksikin. Eihän sitä pystynyt kerralla kokonaan katsomaan.

rating 60,000

03.11.2011 klo 23:46

Kameramies

Tosi vähän mitään akrobaattisia vitsejä sisältävä elokuva. Vähän kun Jackie Chan elokuva, ilman että Jackietä sattuu. Onneksi loppu pelastaa paljon. Muuten olisi jäänyt turhan tavanomaiseksi, ajoittain jopa tylsäksi. Painopiste on draamalla, tai lööv intressillä. Sama kaava vaan toistuu aika monessakin Busterin, Harold Lloydin ja Chaplinin elokuvassa. Tunari yrittää hurmata neitokaisen, jolla on astetta rikkaampi, pitempi ja näennäisesti muutenkin "parempi" kilpakosija. Mitäpä sitä tuttua kaavaa rikkomaan, mutta jos hullut temput ja täysi välinpitämättömyys omaa terveyttä kohtaan jätetään pois, niin tuloksena on tylsä elokuva.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:46

Blitz

Statham yrittää olla Dirty-Harry, mutta olisi voinut jo vähän hillitäkin sitä yrmyilyä. Juonen kuvauksessa annettiin ymmärtää, että Stathamin uusi työpari olisi jotenkin enemmän mukana menossa ja tämän seksuaalinen suuntautuminenkin olisi jotenkin erityisen ratkaisevaa juonen kannalta. No, ei kyllä ollut, vaikka Paddy Considine onkin hyvä tyyppi. Keskiverto murhaajanjahtielokuva.

rating 60,000

03.11.2011 klo 23:41

Viikonloppu

Tästä onkin hankala kirjoittaa mitään. Kyseessä sen verran sekava, outoja "sketsejä" (jotka ei naurata, tai huvita, tai oikeastaan mitään muuta kuin tyrmistyttää outoudellaan.) ja täysin epäloogista käyttäytymistä sisältävä taidehomoilu.

Pitkä kohtaus jossa seurataan pitkää autojen muodostamaa jonoa sivusta päin kuvattuna on mielenkiintoinen ja vaikka pelkästään sen yhden kohdan takia elokuva on katsomisen arvoinen.

Varmasti tälläkin on kannattajansa, mutta itse suosin jotain mikä on helpommin seurattavissa ja tavanomaisemmin toteutettu.

rating 50,000

03.11.2011 klo 23:40

Rautakolmonen

Harvoin on näin kiinnostavaa elokuvaa saatu aikaa näin vähillä vuorosanoilla. Hyvä esimerkki siitä, että ei elokuvassa tarvitse koko aikaa puhua.

Hemmo murtautuu joka päivä uuteen asuntoon. Korjaa siellä paikkoja ja muutenkin vaan hengailee. Eräästä talosta mukaan tarttuu pahoinpidelty nainen ja kaksikko jatkaa samalla linjalla.

Ohjaaja Kim Ki-duk lisää tällä minun silmissäni (tuskin olen ainoa) lisää arvostusta ja pakko tutustua miehen elokuviin laajemminkin. Toistaiseksi vain kiehtovan Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring nähnyt.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:39

Viha

Yllättävänkin kiinnostava elokuva kolmen ranskalaisnuorukaisen päivästä ja yöstä pahojen nuorisomellakoiden jälkeen ja niiden jälkimainingeissa, kun ihmetellään mitä sitä on oikein yöllä saatu aikaan.

Ranskassa aina vähän väliä oikeastikin kuohahtaa, kun opiskelijamellakoita yms. maahanmuuttajat kritisoivat olojaan ja muita mielenosoituksia syntyy. La Haine on valmistunut -95, mutta siitä löytyy paljon syitä, miksi väkivaltaisuudet kärjistyvät vielä nykyäänkin.

Vincent Casselista huokuu karismaa ja kovan ulkonäön tuomaa cooliutta. Saïd Taghmaoui on nimenä itsellenikin outo, mutta aika tunnettu naama monestakin myöhemmin valmistuneesta elokuvasta. Tumma Hubert tuo kolmikkoon kaivattua "väriä" ;) ja hänen myötä elokuvaan tulee halu muutoksesta. Näin ei voi jatkua.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:38

Syvä uni

Mielenkiintoinen ja jännittävä film noir, jossa Bogart on parhaimmillaan sanavalmiina ja kettuilevana yksityisetsivänä.

Marlow (Bogart) palkataan tutkimaan kiristystä, mutta juoni on paljon mutkikkaampi kuin osaisi edes odottaa. Enemmän ja vähemmän pahoja miehiä löytyy melkein yhtä paljon kuin naisia, jotka pitävät Bogartia haluttavana. Mysteeri joka vaatisi selvittämistä sekin. ;)

Bacall on yllättävänkin vaisu, ainakin ensimmäiset 80% elokuvasta ja tuntuukin että jokainen valkokankaalle ilmestyvä nainen on häntä paljon kiehtovampi. Kenraali Sternwood (Waldron), joka nähdään vain elokuvan alussa on todella mainio ja onkin suuri harmi, että mies ei ole enempää kuvissa.

Wikipediassa luki mitä jätettiin elokuvasta pois ja mitä kirjasta löytyy, niin ei voi kun harmitella. Homosuhde, pornolla kiristämistä ja alastomuutta. Oivoi. Kirottu sensuuri!

Juoneen on sekoitettu vaikka mitä, joten se on väkisinkin hieman vaikea seurattava, varsinkin kun hahmojakin on monia, dialogi nopeaa ja eri nimiä heitellään jatkuvalla syötöllä. Varmasti toisella katsomiskerralla elokuva on vieläkin parempi, koska silloin pystyy keskittymään niihin asioihin, mitkä meni ekalla kertaa ohi.

rating 80,000

03.11.2011 klo 23:38

Tuhansien silmien edessä

Vieläkin varsin ajankohtainen elokuva median voimasta ja miten sitä voi käyttää hyödykseen. Tai ainakin yrittää. Ace in the hole on myös hyvä varoitus siitä, että media ei ole hallittavissa. Nykypäivänä vielä vähemmän, kun silloin 50-luvulla, jolloin sanomalehdet vielä jylläsivät.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:37

Rajaton

Viihdyttävä ja kiinnostava elokuva, jonka idea saa varmasti monet muutkin siitä kiinnostumaan. Kukapa ei haluaisi pillerin, joka saa käyttämään aivokapasiteettiä täydellä teholla. Oppisi kieliä ja soittamaan soittimia ja naisetkin intoilee, kun osaa puhua sivistyneesti ja kaikkee muuta sellasta.

Siitä plussaa, että elokuvan tekijät eivät laittaneet päähenkilöä katumaan tai muuten tekemään klassista parannusta, mitä monet elokuvat tekevät. Kuitenkin mies pettää tyttöystäväänsä, vetää pillereitä yli kaikkien suositusten (jos niitä edes olisi olemassa), tappaakin ihmisiä (No, joo. Miehiä jotka ehkä myös ansaitsivat sen) ja käyttäytyy muutenkin kuin vastarikastunut ylimielinen nousukas.

Sinä missä muissa elokuvissa, joita en nyt pysty nimeämään, päähenkilö oppisi jotain, niin tässä mies vielä ylittää kaiken aikaisemmn tehdyn ja selvästi hyötyy monien moraalikäsitysten rikkomisesta. Vähän kun huijaisi jossain kokeessa, pääsee siitä kuin koira veräjästä ja vielä hyötyy siitä uskomattoman paljon koko loppuelämänsä ajan.

rating 70,000

03.11.2011 klo 23:36

Ring

Vaikka en ole mikään rohkeuden perikuva, niin viime aikoina katsotut, paljonkin joissain piireissä kehuja saaneet kauhuelokuvat eivät saa muuta kun tylsistymistä aikaan. En intoile kauhuntunteesta, enkä edes pääse riittävästi elokuvan fiilikseen mukaan, että voisin ottaa psykologisen kauhun riittävän tosissaan. Katson kuitenkin "vaan" elokuvaa. Oikeassa elämässä pimeessä käyskentely on paljon kuumottavampaa.

Säikäyttelykauhu on asia erikseen, mutta tuntuu että olen niin puutunut rauhalliseen tunnelmanluontiin, että kun säikäytys tulee, niin en aina edes tajua mitä tapahtuu. Hieman laskee tunnelmaa, kun pitää kysyä, että mitä tuossa vilahti yms.

Naomi Wattsia on kuitenkin aina mukava seurata ja kyllä minä halusin nähdä elokuvan loppuratkaisun, kun suhtauduin elokuvaan eräänlaisena salapoliisitarinana. Miten palaset loksahtelee kohdalleen ja miten Naomi lopulta selviää, vai selviääkö. Ehkä jonkun Scary movie 3 (?) näkeminenkin hieman spoilasi tulevaa. Siinä taisi olla parodiaa The Ringistä, joten ihan kaikki kohtaukset eivät tulleet täysin odottamatta.

rating 60,000

03.11.2011 klo 23:35

Drag Me to Hell

Toivoin saavani katsottavakseni jotain astetta totisempaa kauhua, mutta olisihan se pitänyt Raimin lähteneen Evil Dead linjalle. Ei huono juttu sekään, mutta eipä tästä hirveesti nivuset kostunut.

Alison Lohman kiva nähdä jossain elokuvassa Matchstick Menin jälkeen (no, on hän parissa näkemässäni elokuvassa ollut senkin jälkeen, mutta eipä hirveesti ole sivuroolit mieleen jäänyt.) Raimilla on mielenkiintoinen fetissi laittaa koko ajan jotain lentämään tai menemään Lohmanin suuhun. Justin Long oudossa normiduden roolissa oli outo. Öööö. Eli siis näytelleessään normaalia hän on outo?

rating 50,000

03.11.2011 klo 23:34

Colombiana

Pitkästä aikaa hyvä toimintaelokuva. Jotain elementtejä on otettu Desperadosta ja Cliff Curtis matkii selvästi Tony Montanaa. Asia tehdään vielä täysin selväksi eräällä strategisesti sijoitetulla julisteella.

Kun pääosaan palkataan hottis nainen, niin elokuva palkkatappajasta kiinnostaa heti astetta enemmän. Zoe Saldana on ehkä hieman turhankin hoikka, mutta paljaan pinnan vilauttelu korvaa puuttuvat muodot ja onhan hän varsin notkiakin.

Elokuvan kirjoittamiseen on osallistunut Luc Besson, ja vaikka epäilen Lucin vain kertoneen muutaman idean ja juonenkäänteen toiselle kirjoittajalle, joka on tarinan sitten viimeistellyt, niin silti Besson ei ole vielä koskaan pettänyt. Olen varmaan viihtynyt jokaisen elokuvan parissa, jonka tekemiseen hän on millään lailla osallistunut. (Ohjauksista luonnollisesti eniten.)

rating 70,000

03.10.2011 klo 23:20

Green Lantern

Ei sentään ihan niin kauhea elokuva, kuin trailerista päättelin. Paskaa silti, mutta on tuo päähahmo sentään välillä hieman cool, kun pystyy tekemään mitä mieleen juolahtaa sillä sormuksella. Ryan Reynoldsin huumori ei purrut niin hyvin kuin vaikkapa Blade kolmosessa, ja hänen virnistelynsä suorastaan ärsytti.

rating 50,000

03.10.2011 klo 23:18

Laskettu aika

Hauska elokuva, jossa Downey pääsee irrottelemaan oikein kunnolla. Pääosin asiallinen ja kunnollinen arkkitehti, mutta kiihtyessään ihan mahtava. Silloin voi tapahtua ihan mitä vaan! Karvanaamakin ihan pätevä hieman gaymäisen näyttelijäksi pyrkivän pössyttelijän rooliin.

rating 70,000

03.10.2011 klo 23:17

London Boulevard

Hyvin saman oloinen brittigansteri elokuva, joita on viime vuosina nähty. Minusta brittigansteri elokuvat ovat sellaisia, joissa on päähenkilönä cool perusjätkä (Colin Farrell) ja pääpahiksena alaisilleen värikkäillä lauseilla kettuileva ja hienosteleva pukuhemmo (Ray Winstone), tietysti kämmäileviä alaisia (Ben Chaplin)ja joku lööv intressi (Keira Knightley. Hienon roolin tekee David Thewlis, joka näyttelee Keiran esittämän ahistuneen näyttelijän kaveria. Oleellista kyseiselle genrelle on myös raaka ja tyly toiminta, sekä lukuisten sivuhenkilöiden kuolemat.

rating 70,000

03.10.2011 klo 23:16

Polkupyörävaras

Kohtuu masentava elokuva italialaisen hepun pyrkimyksistä saada perheensä elätettyä. Kun hän vihdoinkin saa töitä, niin siihen vaaditaan ehdottomasti polkupyörä, joka on tullut aikaisemmin vietyä panttilainaamoon. Kun lopulta on pyörä alla, niin joku kriminaali kehtaa sen pölliä! Elokuvassa seurataan hepun pyrkimyksiä löytää pyöränsä takaisin. Sitä tehdessään, heppu joutuu miettimään myös omia moraalisia arvojaan.

rating 60,000

03.10.2011 klo 23:15

Bagdadin varas

ARG! Väärä Thief of Bagdad! Se 14-vuotta vanhempi versio minua on kiinnostanut. No, ei mennyt aika hukkaan tätäkään katsoessa. Olihan siinä sentään suippokorvainen ja liiankin vähäpukeinen pullonhenki, sekä lentävä matto. Miinuksena se, että Intialainen eksotiikka oli kaukana, koska kuvauksia (ainakin osa) on suoritettu studiossa ja ihan väärässä maassa. Ihan liian vähän kama sutraustakin.

rating 60,000

03.10.2011 klo 23:14

The Hit List

Cuba Gooding ja Cole Hauser tekevät elokuvasta paljon paremman, miten se muuten toteutukseltaan on. Myös juoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno. Samallalailla toimiva kuin esim. the Killerin juoni. Ei aina tarvitse vääntää koko elokuvaa täyteen mullistavia juonenkäänteitä.

Cole Hauserilla menee huonosti. Viisi ihmistä on jollain tavalla ärsyttänyt häntä nin pahasti, että Cole päätyy baariin ja valittamaan siellä. Cuba kuuntelee ja Hauser erehtyy kirjoittamaan "tappolistan". Vähän niin kuin terapiana päästää höyryjä ulos. Cuba sattuu olemaan palkkatappaja ja vielä varsin pätevä työssään, joten hänelle listan "läpikäynti" ei ole ongelma eikä mikään. Katuvalle Hauserille tulee todella kiire pelastaa tuttunsa.

rating 60,000

03.10.2011 klo 23:14

Naapurini Totoro

Isä ja hänen kaksi tyttöään muuttaa uuteen taloon. Uusien paikkojen tutkiminen on aina jännää. Draamaa ja myös tunteita saadaan aikaan, kun kerrotaan perheen äidin olevan sairaalassa. Se on vielä toteutettu niin, että lapsia käy sääliksi. Harvoin on mitään elokuvaa katsoessa samaa fiilistä tullut, vaikka joku perheenjäsen onkin sairaana.

Isä on varsin sympaattinen tapaus, joka antaa tyttöjensä telmiä vapaasti ja heittäytyy itsekin välillä mukaan leikkiin. Vaikka tyttöjen jutut on kuinka outoja tahansa, niin isältä ei koskaan kuulla mitään negatiivista, vaikka varmasti stressiä puskee ohimonsuoneen. Tytöt tutustuvat Totoroon, jota ei sen tarkemmin selitellä. Iso, karvainen ja kiltti otus, joka varmasti vetoaa olemuksellaan pieniin...ja vähän isompiinkin katsojiin.

Ymmärrän täysin miksi tätä fanitetaan. Sopivasti draamaa, jotta elokuva ei ole "vain" lasten juttu, hassuja otuksia, helposti samaistuttavat päähenkilöt ja kaikki toteutettu Miyazakin tunnistettavalla tyylillä.

rating 60,000

03.10.2011 klo 23:12

Leningrad

Odotin enemmän sotimista ja piiritystä ja kaikkea, mutta elokuva keskittyy näyttämään kurjuutta ja nälkään kuolemista Leningradin piirityksen aikaan. Ihan hyvä varmaan tietää siitäkin historiallisesta tapahtumasta, mutta harvemmin näin ankeaa ja harmaata elokuvaa haluaa katsella, kun itseäkin alkaa sitten masentaa. Elokuva on ilmeisesti jälkiäänitetty tai dubattu tai jotain, koska osa hahmoista puhui "oudosti". Se jopa hieman häiritsi katsomista.

rating 50,000

03.10.2011 klo 23:11

Che - Sankari

Ihan mielenkiintoista oli alkaa katsomaan Che Guevarasta kertovaa elokuvaa. Entuudestaan en tiennyt paljon mitään kyseisen tyypin tekosista, mitä nyt kadulla nähnyt Chen lärvin koristamia paitoja.

Tämä ensimmäinen osa oli kyllä aika paha pettymys. Tylsä, eikä Chestä itsestäänkään oikein kerrota mitään. Lapsuudesta ei mitään, eikä hänen persoonaankaan oikein pureuduta ollenkaan. Rehellinen lääkäri, joka vastustaa Kuuban hallitusta ja päätyy sissijohtajaksi. Sisseily on juuri sitä miltä kuulostaa. Elokuvan lopussa sentään jotain tapahtuukin, mutta muuten elokuvan taistelukohtaukset on aikas köyhää katsottavaa.

Elokuva perustuu Chen itsensä kirjoittamaan kirjaan, joten joko hän ei tykännyt kirjoittaa itsestään, tai ei ainakaan halunnut ylistää omia taitojaan. Jos jostain saan käsiini kakkos osan, niin empä tiedä tuleeko katsottua. Tämän perusteella Che on kyllä tosi yliarvostettu historian henkilö. Ehkä kannattaa tutustua häneen jollain muulla tavalla. Lukea vaikka jostain jotain.

rating 60,000

03.10.2011 klo 23:10

Thor

Ihan positiivinen yllätys. Täysin tietämättömänä miten sarjakuvan juoni/tarina etenee, niin Thorin saapuminen maahan ja siellä oleskelu oli jopa ihan uskottavaa ja järkevää. (Niin. Siis sarjakuvamaisen järkevää.) Thorin maassa hengailusta olisi tietysti voinut vieläkin enemmän saada sketsiä aikaan, mutta tälläisenäkin ihan jees. Ehkä Thorin kääntyminen ylimielisestä mulkusta tavallisia kuolevaisia kunnioittavaksi sankariksi, olisi vaatinut vielä jotain lisää. Nyt se tapahtui nopeasti, vaikka oli sekin uskottavaa. Se ei sentään tapahtunut sormia napsauttamalla.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:18

Baader Meinhof Komplex

Tällä kertaa katsoin sen "oikean" elokuva, enkä sitä halpisversio Baaderia (2002) joka jättää osan totuudesta kertomatta. Tuskin tämäkään täysin kaikkia tilanteita oikein näyttää, mutta kiinnostavaa katsottavaa silti. Saksalainen ryhmä vastustaa mm. Vietnamin sotaa ja Amerikkaa ja muutenkin vaikka mitä. Mielenosoitukset ja lehtiin kirjoittelu ei enää riitä, joten he tartuvat aseisiin ja pommeihin. Tuovat sissisodan Saksaan. Tissejäkin näytetään sopivin väliajoin, joten siitä plussaa.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:17

Notorious - kohtalon avain

Ingrid Bergman jättää minut kylmäksi tässäkin (Casablancassa myös), siis ihan perushyvinhän hän näyttelee natsi-isäänsä häpeävää naista, jolla on varsin löyhä moraali, mitä tulee miesseikkailuihin ja alkohooliin. Olen ihmeissäni siitä, että hänen hehkutettua tähtikarismaansa tai muutenkaan tavanomaisuudesta erottuvaa näyttelijäsuoritusta ei löydy. Grantkin jää hieman sivuosaan, mutta Claude Rainsillä on hieno rooli mustasukkaisena ja aina epätoivonhetkellä äitiinsä tukeutuvana natsipomona.

Varsinainen syy Bergmanin soluttautumistehtävälle jää sivuseikaksi, kun juonen pääpaino on Bergmanin, Grantin ja Rainsin kolmiodraamalla. Erityisemmin heidän suhdesekoilunsa ei itseäni jaksa kiinnostaa, joten aika keskivertoa katsottavaa.

rating 60,000

06.09.2011 klo 01:16

Päivä tavaratalossa

Turhanpäiväinen ja suorastaan tylsä elokuva. Kohtaus sänkyosastolla on ehkä elokuvan potentiaalisinta antia, mutta ei sekään ylly perus kaaosta koomisemmaksi. Tunnin kohdalla kolme peräkkäistä musisointinumeroa todistaa ohjaajan kykenemättömyyttä elokuvan rytmittämiseen, eli sketsien ja musisoinnin tasapainoiseen vuorotteluun.

rating 40,000

06.09.2011 klo 01:16

Beaufort

Olipa tylsä "sotaelokuva". Kyllähän takakannessa varoitettiin, että kyseessä on enemmän sodan turhuuden näyttävä, kuin ryminää ja räimettä sisältävä pyssyjen paukuttelu.

Ryhmä israelilaisia sotilaita on käsketty vartioimaan kukkulalla olevaa linnaa, joka on 18-vuotta aikaisemmin viholliselta verissäpäin napattu. Ei linnalla mitään sen tärkeämpää arvoa ole, mutta käsky on käsky.

Jossain määrin tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa olisi voinut edes hieman värittää, jotta se edes hieman viihdyttäisi. On tietysti ymmärrettävää, että paikallisille ihmisille tämä on tärkeämpi elokuva, kuin pohjosen äksön faneille ja "totuuden vääristely" olisi voinut ollut loukkaavaa.

rating 50,000

06.09.2011 klo 01:15

The Mechanik

Dolph on entinen spetnaz, nykyinen automekaanikko jolla on jotain pientä hampaankolossa huumekauppiasmöhömaha-Sashaa kohtaan. Yksi luoti ei riittänytkään hänelle, vaan Nikolain (Dolph) on tehtävä toinen tappokeikka ja samalla vapautettava beibe, joka jää juonenkannalta liiankin taustalle. Ehkä se on tarkoitettukin vähäpätöiseksi sivujuoneksi ja Dolphin kostonhimo on se ykkösjuttu. Siinä mielessä aika omituista näyttää Dolphin ensimmäisen keikan osittainen onnistuminen, koska missä elokuvan jännitys, jos Sashan luo pääseminen on niin helppoa, että se onnistuu tuosta vaan.

Apuna hänellä on Ben Cross (Chariots of fire) joka suoriutuukin perinteisestä sidekickin roolista paremmin kuin yleensä näyttelijät tämän kaltaisista rooleista halpistoimintaelokuvissa. Toimintakohtausten raakuus korvaa muutenkin elokuvan muita puutteita. Varsinkin Dolph haulikon tai puukon kanssa on puhdasta mahtavuutta.

rating 60,000

06.09.2011 klo 01:14

Hei, me lennetään!

Ihan helposti kerran katsottava, vaikka epäilin etukäteen vitsien olevan vanhentuneita. Vitsien määrä oli ainakin huikea. Eihän ne kaikki nyt mitään hulvattomia olleet, ja ehkä muistinkin vielä osan, mutta riittävästi niitä hyviäkin siellä seassa.

Elokuvaa katsoessani muistin sitä joskus tosi nuorena katsoneeni ja ehkä juuri tämä elokuva on syynä eräänlaiseen, aina välillä yltyvään ruokamyrkytyspelkoon, joka estää allekirjoittanutta syömästä jossain epämääräisessä kahvilassa tai ravintolassa.

Olikohan se sitten jatko-osa, joka aiheutti puolestaan painajaisia. Liitty jotenkin lentokoneen katon repeämiseen ja tuleen. Kai siinä oli jotain peikkoja tai jotain piruja. Jos jatko-osa ei sisällä tälläistä, niin sitten se oli unessa, jonka näin elokuvan katsomisen jälkeen. Pitäisi katsoa sekin, niin ehkä pääsisin lapsuuden traumoista ohi. Ainakin osasta niistä.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:13

Spesialisti

Kerrankin sellainen toimintaelokuva jossa yliampuvat ja mielikuvitukselliset räjähdykset on osa juonta. Stallone on pommispecialisti, joka käyttää taitojaan pahisten räjäyttelyyn. Sly ei tyydy mihinkään tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan tyylilläkin on osansa. Stone kohtuu hehkeenä, ja vaikka välillä nakuiluihin on käytettykin stunttitissejä, niin innostuu se Sharon itsekin nakuilemaan.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:12

Ironclad

Parikymmentä tyyppiä puolustaa linnaa, jonne Kuningas Paul Giamatti yrittää päästä. Tyyppien näennäinen pomo on Brian Cox, mutta oikea leader on kuitenkin karski James Burefoy (näytellyt mm. Rome-sarjan Marcus Antoniusta ja Solomon Kanea). Kate Mara (Shooter) on linnan omistajan puutteessa elävä vaimo, joka ihastuu karskiin Burefoyhin.

Oikeita historiallisia tapahtumia hieman vääristellään, mutta samapa tuo, pilataan muuten ihan jees elokuva huonolla kuvauksellakin, että ihan sama mitä muuta elokuvassa tapahtuu. Kaikki taistelut kuvataan heiluvalla kameralla ja liian nopeilla leikkauksilla. Mistään ei saa selvää, mutta kuitenkin verellä mässäillään ja irtileikattuja jäseniä pysähdytään ihailemaan.

rating 60,000

06.09.2011 klo 01:11

M.A.S.H. - Armeijan liikkuva kenttäsairaala

Koskaan en ole katsonut edes tätä elokuvaa seurannutta MASH tv-sarjaa, joten oli mielenkiintoista nähdä minkälaista komediaa sisältää elokuva, joka sijoittuu Korean sotaan ja vain parin kilometrin päässä taisteluista olevaan kenttäsairaalaan ja sen erikoiseen hoitohenkilökuntaan.

Elliot Gould on The Long Goodbyen ja tämän elokuvan jälkeen nostanut minun silmissäni arvostusta huomattavasti. Silloin nuorempana hän oli vielä hyvässä iskussa. Donald Sutherland puolestaan on aina ollut hyvä ja hän tekee jokaisesta elokuvasta paremman, missä esiintyy. Oli kyseessä tuotos miltä vuosikymmeneltä tahansa.

Osa elokuvan huumorista on ihan jees. Ei vitsit ääneen naurattanut, mutta viihdytti kuitenkin. Varsinkin kaikki tuhmat vitsit oli hauskoja. Myös leikkaussalissa, siis tentassa missä on verisiä kroppia joka puolella ja lääkärit vääntää vitsiä kyynärpäitä myöden veressä on hassua seurattavaa. Myös tietynlainen renttu asenne on hienoa. Gould ja Sutherland ovat parhaimmillaan kohtauksissa, jossa eivät suostu pokkuroimaan ylempi arvoisten ja paskantärkeiden tosikkojen kanssa.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:09

Likakasvoiset enkelit

Cagney näyttelee Rocky Sullivania. Elokuvan alussa nuorta pikkurikollista, jonka ura ja elämä jatkuu vuorotellen vankilassa ja vapaana ollessaan pahoja tekemässä. Jälleen kerran aikuisen Cagneyn vapautuessa hän saapuu vanhoille kulmilleen, tapaa vanhoja tuttuja ja päätyy esikuvaksi ryhmälle nuoria hulttioita.

Cagney tekee hienon ja karismaattisen suorituksen gansterina, joka tietää miten huijaavia kollegoja kohdellaan ja nuoria rikollisen alkuja käsitellään. Bogart on sivuosassa mainio luihuna asianajajana. Lapset pääasiassa ärsyttää näyttelyllään, mutta sama porukka ("The Dead End Kids"-ryhmäksi kutsuttu)teki todella monta elokuvaa ja oli ilmeisesti oikein suosittu siihen aikaan.

rating 70,000

06.09.2011 klo 01:08

Akira

Uhkarohkea tutustuminen astetta "aikuisempaan" animeen, jos tuo Akira sellaista edes on. Siltä tuo ainakin vaikutti. Tottumiskysymys varmaan, mutta kun on tottunut lapsenmielisimpiin animaatioihin, niin ei tuo vakavampi anime oikein viihdytä. Veri kyllä purskahtelee yllättävänkin tylysti, mutta ei tuo vaan muuten oikein miellyttänyt. Luultavasti laiskuutta, että hieman mutkikkaampi juoni ei jaksanut kiinnostaa. Eikä piirretyt räjähdyksetkään säväytä niin paljon kun live elokuvan tehosteet. Tietysti ei huonosti tehtyinä nekään, eikä sillon jos ne on ihan turhia.

rating 60,000

06.09.2011 klo 01:07

Casablanca

Harmittavan tylsäksi osoittautunut suuri amerikkalainen klassikko. Bogartilla on karismaa, mutta Ingrid Bergman jää yllättävän vaisuksi. Ehkä en vaan osaa arvostaa. Sivuosissa pätevää porukkaa ja Casablancan kaupunki, siis lähinnä Bogartin baari on hieno miljöö. Kunnon paheiden pesä ja rikollisten kohtaamispaikka, jossa tavara vaihtaa omistajaa ja raha liikkuu.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:40

Ilta oopperassa

Yllättävän vähän viihdyttävä elokuva, ollakseen monien mielestä Marxien parasta antia. Syynä ehkä se, että on jo pari Marxien elokuvaa tullut aikaisemmin nähtyä, joissa on ihan samanlaista sekoilua. Hyttivitsi oli hauska, tai ainakin viihdyttävä. Laulu osuudet pitkästyttää, mutta Harpon ja Chicon pianon pimputus oli ihan jees. Suurin osa puhuttujen vitsien huumorista taisi mennä taas ohi, koska ei ne taida oikein suomeksi kääntyä ja itse en enkkuu tarpeeksi osaa, jotta "nokkelista" sanaleikeistä mitään tajuaisi.

rating 50,000

01.08.2011 klo 00:39

Source Code

Jännittävä, kiinnostava, mielenkiintoinen ja muutenkin todella positiivinen yllätys, joka tuo mieleen Denzelin Deja vun (2006), mutta omaa myös Groundhog Daystä tuttua saman päivän loputonta junnaamista. Tässä tapauksessa 8 minuuttia, jonka aikana Jake Gyllenhaalin on selvitettävä kuka räjäytti junan saman päivän aamuna eli menneisyydessä ja se onnistuu parhaiten...olemalla itse siellä junassa...huiii!

rating 80,000

01.08.2011 klo 00:38

Auringon kuninkaat

Oli mielenkiintoinen nähdä Yul Brynner jossain muussakin roolissa, kuin The Magnificent Sevenin kaljuna pomona, eikä noista May intiaaneistakaan ole tullut hirveästi elokuvia nähtyä (paitsi Apocalypto).

Joukko verrattain sivistyneitä (mitä nyt välillä uhraavat ihmisiä isoissa uhrimenoissa) Maya intiaaneja lähtee ison meren yli karkuun isompaa vihollisjoukkoa ja he päätyvät rannalle, jossa on kaikkee syötäväksi kelpaavaa. Siellä on myös Brynnerin johtama intiaaniheimo, joka ei perinteisesti ole vierailijoista välittänyt.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:37

Woyzeck - kidutettu

Viides ja viimeinen katsomatta ollut Kinski-Herzog yhteistyön tulos. Tässä elokuvassa eksoottisilla maisemilla ei ole niin suuri merkitys, kuin joissakin herrojen aikaisemmissa tuotoksissa, mutta kaksikon elokuville tuttu, oikein ominaispiirre eli päähenkilön asteittain lisääntyvä hulluus on tämänkin elokuvan kantava voima.

Woyzeck eroaa aikaisemmista myös sillä, että tässä päähenkilö ei ole suuruudenhullu, eikä erityisen uhkaavakaan, vaan kurja ja yksinkertainen heppu, jolla ei vaan ole kaikki muumit laaksossa. Kaikissa muissa tulee jännitettyä, milloin Kinski sekoaa ja tekee jollekin jotain.

rating 60,000

01.08.2011 klo 00:34

Juna

Joitakin päiviä ennen kuin liittoutuneet saapuvat Pariisia vapauttamaan ilkeän Saksan kynsistä tajuaa ahne saksalainen upseeri, että useita arvokkaita tauluja uhkaa jäädä museon seinille kaikkien ihailtavaksi, joten taulut pitää kiikuttaa äkkiä kohti Saksaa. Nopein ja kätevin reitti siihen tarkoitukseen on juna. Ainakin teoriassa.

Ranskan vastarintaliikkeen jäsenet eivät erityisemmin pidä ajatuksesta menettää kuuluisien maamiestensä maalaamat taulut, koska lähes kaikki muu on jo menetetty. Lancaster on vastarintaliikkeen johtohahmoja ja samalla uskomattoman pätevä junamies, joka laittaa kapuloita oikein kunnolla raiteiden väliin. Oman lisänsä vaaralliseen tehtävään tuo se, että junan arvokkaalle kuormalle ei saa käydä mitenkään.

Vastarintaliikkeen voimat alkavat jo loppua ja vielä viimeinen sabotointi tehtävä olisi suoritettava, ihanan vapauden odottaessa ihan lähipäivinä. Niin moni on jo kuollut, että ihan ymmärrettävästi Lancaster suhtautuu heti alusta asti aika nihkeästi uhkarohkeaan yritykseen ja haastaakin ajatuksen ihmishenkien uhraamisesta taiteen vuoksi. Onko taide todellakin ihmishenkien arvoista?

rating 70,000

01.08.2011 klo 00:30

Rango

Western miljööstään huolimatta pettymys. Päähahmo ei ole kovinkaan sympaattinen tai sellainen että rumasta patologisesta valehtelijasta hirveästi välittäisi. Joitakin western elokuvia parodioidaan, mutta niitä kohtia olisi voinut lisätä elokuvaan paljon enemmänkin ja huumoria varsinkin paljon lisää. Onhan elokuvassa paljonkin kuolemista, joka äkkiseltään tuntuu siltä, että ei tätä olekaan ihan pienille katsojille suunnattu.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat