barros

barros

Käyttäjä, 26 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (370)

22.11.2019 klo 03:06

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Peukutan ja lujaa tätä toimintaklassikkoa, joka sijoittuu joulun sesonkiaikaan. McTiernan tietää, mistä köysistä vetää milloinkin, vaikka väkisin joitain kohtia arvaa, mitä tuleman pitää. Batman ja RoboCop ovat yhtä hyviä, mitä minun makuuni olen toimintaa sivusta pitäen seurannut. Ahtaat tilat käytetään hotellin tapaisessa hyödyksi ja pahista niitataan yksitellen kuin reaper alias Bruce Willisiltä tapaan tuleman pitää.

Komppaan käyttäjä Jautsia ja Tv-Uusinta kyseessä!

~

rating 80,000

07.11.2019 klo 22:48

Hopeatähti

Nuoren kolliaisen on aika astua sheriffin saappaisiin ja alkaa lavastettu villin lännen tarina, kun entinen vanha mies saapuu kaupunkiin ja ryhtyy auttamaan tätä. Lopussa risukasaa tulella tarjoava Fonda päihittää sheriffiä hiushalkeamaan ampuvan Lee Van Cleefin onkalossa. Loppurutistus on käsinkosketeltavissa, kun taas kerran sheriffiä uhataan mestauspartion johtajan toimesta. Kelpoisa western ja ohjaajan taidon näyte kuljettaa tarinaa ihan mallikkaalla dialogilla!

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:29

Punaiset kengät

Huikeaa satua, eksotiikkaa ja baletin ylistystä tässä tanssin juhlanumerossa. Traaginen loppu, jossa tanssii vain punaiset kengät estraadilla vain hetki sitten rakkaansa käsivarsille kuolleen Vickin jaloista saa tosiaan pohtimaan asioita. Olisiko kannattanut valita ura vai siirtyä miehen kanssa paremmille laitumille?

Lavastus ja musikaaliosuudet ovat kantava voima ja elokuva sai niistä oscarin molemmista. Elokuva alkaa hyvin katsomosta ja roolisuoritukset ovat tarinan konnasta lähtien hyvin kirjoitettuja. Kuten aikaisemmassa ohjaajan tuotoksessa tästä jäänee jonkinlainen muistijälki jatkaa hienon työn seuraamista tulevaisuudessa.

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:12

Lohikäärmeen vuosi

Sivullisia uhreja tulee molemmille puolille, mutta siirron Chinatowniin saanut M. Rourken näyttelemä hahmo alkaa selvittämään mafia bisnesten outoa sarjaa. Juuret todellakin ulottuvat syvälle ja edes pomopamput eivät oikein tohdi uskoa tahi auttaa, kun lahjonta ja kiristys ovat osana toimintaa.

Draaman osalta Rourke lyöttäytyy yhteen reportterin kanssa, jolle ei tässä leffassa käy kuitenkaan ruusuisesti hänellekään. "Nilkkikinkit" ovat rantautuneet jäädäkseen ja saavat vertaisensa vastuksen mainekkaasta poliisista.

rating 60,000

05.10.2019 klo 00:26

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Konflikti tässä satiirissa on loppua lähestyessään massiivisten ydinpommien kautta vääjäämätön tosiasia. Peter Sellers loistaa leffassa kolmoisroolissaan eikä muutkaan herätä pahemmin kummastusta tai moitteita täältä suunnasta.

Kapiaisen tultua siihen tulokseen, että sielun nesteiden pilaannuttua Neuvostoliittolaisten klooriveden kautta hän päättää antaa käskyn R alukseen, jossa miehistö alkaa vimmatusti purkamaan tätä koodia ja lähteä tulittamaan annettua kohdetta.

Kohde kuitenkin muuttuu kuljetuksen aikana ja presidentin joukkioineen on pysäytettävä tämä ja keksittävä sotasuunnitelma sekä pakoreitti tuomionpäivänkoneen pysäyttämiseksi Dr. Strangeloven avulla.

Ohjauksessa käydään kolmesta vinkkelistä läpi leffaa eli lentokonetilat, sotahuone ja tämän em. kapiaisen metkut tulevat hyvin tutuiksi tarkoitusperiltään. Hieno mustan komedian klassikko!

rating 80,000

29.09.2019 klo 00:58

Spider-Man: Far From Home

Alun jälkeen menevää illuusioihin ja visuaalisuuteen pohjautuvaa viihdettä. Muutama paljastus tekee tuloaan ja ne ovat kirsikkana kakun päällä, jos comic book leffojen ystävä vielä olet.

Grafiikka on komean näköistä tosiaan ja näyttely mukavan rennolla ranteella taattua kauraa. Paha korporaatio on tosin melkein yhden miehen varassa, kun JG täräyttelee spuidermania vähän omilla aseillaan vieläpä.

rating 60,000

25.08.2019 klo 10:37

Kunnian Mies

Sir Thomas More ottaa kupin lahjuksena ja antaa sen veneessä tai kotikonnuillaan nuorelle miehelle. Pian Thomaksesta tulee suurmies kuninkaalle ja hän tulee illalliselle ökyveneiden saattelemana, vaikka arvovalta antaa tällekkin mahdollisuuden. Musiikkia rakastava kuningas toruu jo alussa Thomasta, joka ei vielä välttämättä ole tajunnut elämänsä suuntaa. Thomaksesta tulee tärkein mies kuninkaan avioliiton eteen, vaikka Thomas mestataan pää pölkyllä.

Puvustus on näyttävää ja dialogia kuuntelee mielellään kuinka Englanti on tärkein eikä mikään Espanjan mahti ole näihin kykenevä. Pikari, joka lensi jo kerran veteen saa noin sata puntaa ja uuden viitan. Walesin lakimies siis valehtelee oikeuden edessä ja saa Sir Thomaksen kertomaan viimein oman näkemyksensä avioliittojen sarjan olennaisesta luonteesta.

Kunnian mies alkaa Orson Wellesin näyttelemän miehen näkemyksestä siitä, että kuninkaan tulee saada perillinen ja loppuu uskovaisen miehen oikeudentajun ja rakkauden näyttäessä suuntaa tulevalle.

rating 80,000

09.08.2019 klo 00:01

Kätkijät

Kätkijät kertoo pienestä peukalois perheestä, joka asuu erään talon alla pienessä kolossa. Tarinassa sydän sairas poika ja kätkijä ystävystyvät ja seikkailu muualle asumaan alkaa, kun eräs vanhempi rouva äkkää kätkijät ja sulloo kätkijä perheen äidin pulloon.

Onnitunutta animaatiota ja viekas tarina lennokkaalla kässärillä tietävät voittavansa katsojan puolelleen.

rating 80,000

12.06.2019 klo 01:20

Over the Top - Terästäkin kovempi

Kädenvääntöä ja ihmissuhde draamasta diggaavalle reilu puolitoista tuntia taattua vääntöä Stallonen malliin. Ex-muijan siirryttyä ajasta ikuisuuteen alkaa isän ja pojan suhde rakoilla, mutta lopun talja ja ripaus taikaa (lippis väärinperin ja otteet kesken matsin?=) auttaa hipomaan lähes täydellisyyttä kesken kesän villeissä menoissa.

rating 90,000

24.03.2019 klo 21:05

Creed II

Creed 2 jatkaa Rocky tarinaa, mutta täysosumaa ei vielä löydetä tällä pätkällä. Kunnianhimoinen Adonis lähtee kaataamaan isänsä pahoin piesseen Dragon lasta, josta on kasvanut melkoinen jässikkä. Musiikki puolella lopussa vasta kuullaan Lil Wayneä tms. rap artistia, josta Iso jo mainitsi omassa jutussaan.

Kemia tosiaan pelaa ja loppuottelu on alun tuskailun ja perhelisäyksen saaneen Adoniksen sekä Sly:n kanssa jo kunnon vääntöä mielestäni. Harjoittelu jätetään vähemmälle ja tilalle tulleen draaman koskettavuudesta olen tosin eri mieltä.

rating 70,000

06.03.2019 klo 14:25

Creed: The Legacy of Rocky

"He just found his name last night."

Kovana Rocky ja aikuisten satujen fanina vihdoin pääsin katsomaan onko Creedistä mihinkään. Pakko tykästyä näyttelijöiden kemiaan. Nöyrä, mutta aikaansa tapellen ja räyhäämisen keskeltä itsensä löytävän pääosan esittäjä päättää ottaa loparit. Tämän jälkeen itse satu saa alkunsa. Kun hänen äitinsä päättää lähettää housut, jollaisia nyrkkeilijät yleensä käyttää valuu kyynel poskelle ja valmis nyrkkeilijä, joka on täysin kasvanut koitokseen lähtee ständille eli nousee kehään alkaa kamppailu.

Tylsiä maneereita ei tästä leffasta löydy, vaikka rakkaustarinassa kulkeva aihio välillä lyö päätään seinään tai milloin mikäkin epäonnistuminen tai puhelinsoitto voisi heilauttaa vaakakuppia. Rockyn valmennuksessa tietysti on nämä kanan lennosta koppaamiset, mutta pakollista kamitsua noin nyrkkeilyä seuraaville tai muita kamppailulajeja nälkäisesti odottavalle. Leffa tarjoaa täyden laidallisen taattua laatua.

rating 100,000

27.02.2019 klo 19:18

Yes Man

Kuminaamamme vetää uskomattomalla tyylillä huumorin äärirajoille. Oikeastaan paljon hauskempaa ei voi enää keksiä tai absurdeja tilanteita riittää. Alun negailu muuttuu ylienergiaksi Terencen näyttelemän hahmon käsittelyssä totaalisesti. ;)

rating 80,000

27.02.2019 klo 19:14

Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon

Jos tämä nyt on se Uuno, jonka katsoin, niin hyviä sketsejä ja komediallista osaamista riittää ja syötetään liukuhihnalta. Muun muassa patentti kohtaus tai levysoittimen kanssa olevat hovimestari ja viulun soitto samalla laittoivat hymyn huulille, kun Uuno viettelee varmalla otteellaan naikkosta. Muutenkin soljuva ja hassu.

rating 80,000

06.02.2019 klo 09:16

Bumblebee

Hieno Spinoff, jossa heti alussa näytetään, kuinka Bumblebee menettää äänensä. Elokuva nousee hyvän draaman ja huumorin avulla paremmaksi kuin muut Transformers jatko-osat. Näyttely on jotenkin tavanomaisen näköisen juonen ohella tunteella ja taidolla tehtyä.

Deception ei suurempaa uhkaa aiheuta, vaan John Cenan kaltaisen puupään, joka ei erota aluksi hyvää pahasta eli kuplavolkkarin taistelijan elkeitä heti mine -kohtauksesta lähtien.

rating 80,000

30.01.2019 klo 23:49

Halloween

Mene ja tiedä kumpi säikäytti enemmän - tapot vai vaihteeksi välillä muuten vaan tungetut peloittelukohdat. Siisti franchise saa arvoisensa jatko-osan ja kyseessä on pätevää menoa heti alusta. Ei tarvitse kysellä perään, että arvaako heti, kuka kuolee seuraavaksi.

Jossain kohdin arvaa, mitä tapahtuu, mutta kokonaisuutena kyseessä oleva jahti kannattanee vähemmän heikkohermoisen tätä kuvaa jännätä ja tarkastaa!

rating 90,000

22.01.2019 klo 16:01

Sympathy for Mr. Vengeance

Rapatessa roiskuu ja kirjaimellisesti, kun munuaisen etsintä alkaa. Pian eräs mies huomaa luovuttaneensa omansa ja herää kadulta alastomana. Maalaavia kuvia ja hitaita otoksia riittää ja jotain leikkisää puisto hippaa keretään käymään. Tässä kohtauksessa kritisoidaan osuvasti kaiken itämaisen touhun puolta, joka länsimaissa taas on ikuisesti bannissa.

5/5

rating 100,000

20.01.2019 klo 23:01

Housut pois!

Lavamontaasien ja kuvioiden harjoittelun lomassa on jotain draamaa, mutta ei tässä suoranaisesti mistään kovin vakavasti otettavasta komediasta ole kyse. Jos musiikkipuoli vielä iskee ja miehet ovat silmänruokaa, niin vóila!

rating 60,000

20.01.2019 klo 11:13

Psyko

Hän ei vahingoittaisi kärpästäkään kuuluu loppusanat, jossa kalskahtaa vinha perä. Alun tutustumisreissun myötä päädytään maineeltaan syrjäiseen Bates hostelliin, jossa kylän vanha rouvashenkilö ja poika asustavat. AH osaa juonenkuljetuksen, mutta huomaa jo tuhansissa muissa kauhuissa käytetyt efektit nukkeineen jo hiukan vanhentuneen.

Piristävä poikkeus tuo hostellin elämä ja alun pelon liennytys vaihe. Nainen vain kaahaa elämänsä edestä jopa poliisia karkuun vietyään 40k käteistä, jolloin hänen siskonsa ja eräs kauppias alkavat kiinnostua etsivän kanssa suihkuhuone kohtauksessa useaan otteeseen märän tukan ja tuskien taipaleen määränpäähän tuoneesta naisen ruumiista.

rating 80,000

31.12.2018 klo 18:05

Oldboy

Modernin taiteen ruumiillistuma, jossa härskejä tapahtumia riittää. Ohjaus on Parkilta hansikkaassa ja tarinankuljetus janoaa saada lisää, kun alun pälkähästä päästään etiäpäin. En olisi uskonut noin päräyttävää loppua ja yllätyksiä täynnä oleva, mutta silti tavanomaisuus palkitsee lopussa. Kaksi osaa omistan vielä kostojorinoista ja täytyy itämaiseen osaamiseen kyllä luottaa, kuin sinäkin Eskoseni, joka miksei nojaisi kuin seinään.

Neljä kauten viisi täpötäynnä olevaa pointsia kuvalle!

rating 80,000

30.12.2018 klo 15:46

Kadun Kuningas

Nyrkkeilijä harrastaa lintujen hoitoa ja yrittää opettaa sitä pikkuapurilleen. Elokuvassa vilahtelee paljon vanhoja mainoksia, joista kulttuuri on pullollaan vaikutteita. Nyrkit viuhuvat kohtauksissa vastavuoroin ja päähenkilö tuntuu saavuttaneen lopussa voiton, mutta onko yleisön lemmikiksi ryhtyminen alkusoittoa taas alamäelle?

Hieno leffa, jossa on hyvät kohtaukset toisensa perään ja maailmaan on helppo päästä sisään, sillä tätä voidaan pitää todellakin yhtenä kantaisänä urheiluelokuville lajityypissä.

rating 90,000

24.12.2018 klo 20:58

Mother!

Alun sekasorto vissiin muuttuu vielä kuumeisammaksi paikaksi. Katsoin elokuvan puoliväliin ja draaman sekä trillerin aineksia on tässä käsitteillä. Lawrencen putipuhdas näyttely tuo vaikutelman hieman varautuneesta ihmisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumista. Ohjaus on jälleen käsittämätöntä luokkaa ja nimekkäät näyttelijät pysyvät aisoissa varastamatta tilaa toisiltaansa.

rating 100,000

24.11.2018 klo 03:54

Looper

Heti Slevinin jälkeen hienointa Scifiä vaihteeksi Willisin katalogista. Toimintakohtauksissa käytetyt elementit ovat mainiosti kyhätty erikoiseksi ja juoni naulaa katsojan seuraamaan ruudun tapahtumia napakalla otteella. Raina muistuttaa osaltaan tosin kaltaisiaan, mutta tuo roimasti uutta vanhaan kliseiseen kaavaan.

Pikkutyttöä puolustava keskushenkilö kasvaa vielä papparaisena tämän maailman tärkeäksi apuriksi. Asiaan vaikuttaa myös osaavat näyttelijät, joista sattumalta aloin kasvun ja keston myötä pitämään jokaisen osalta pala kerrallaan.

rating 80,000

18.11.2018 klo 23:17

Valkoinen sheikki

Siisti siirtymä Italialaiselta ohjaajalta kohti välinäytöstä, jossa Sheikin valhe paljastuu. Kohtaus on väritetty hyvällä maulla ja muutenkin leffan puitteet ovat kaikin puolin kunnossa. Ensimmäisellä kerralla leffa jäi kesken mutta Fellinin leffat on hyvä käydä yleisen elokuvasivistyksen kautta läpi. Italia kuuluu pelkästään Fellinin kautta kartalle, josta tuskin jämähtämättä näillä esityksillä liikkuu. 3.5 pistettä ekan kerran ja toiston vuoksi näköjään aikanaan arvostanut.

rating 70,000

02.11.2018 klo 08:45

Tuntematon sotilas

Vuosi ensi-illan jälkeen seuraa kommentti, jossa ei muistikuvat ole niin vakaalla pohjalla, mutta yritetään silti. Hieno kuvaus rintaman ja kotimaamme oloista, joista lähdetään pikkuhiljaa liikkeelle kohti toisen rajalinjaa. Kritiikkiä täytyy väistämättä antaa nuorista näyttelijöistä, jotka ovat repäisty Putous sarjan kaartista ja melkein epäonnistuvat pudottamaan tähtimääriä kahdella.

Rokka ja hyvä kuvauksen "tatsi" tuovat eloa sopivasti satavuotis juhlavuoden ja itsenäisyyden karuihin karkeloihin. Ei kuitenkaan alkuperäisille pärjää missään suhteessa, mutta virkistävä ja asioita hienosti käsittelevä eepos maamme historian uumenista.

rating 80,000

07.10.2018 klo 21:45

Venom

Erilainen syntytarina, jossa huumoria ja räväkkää tempoa yhdistellään Hardyn ja pääpahiksen välille. Sisäinen voima ja henkinen pahoinvointi vuorottelee Venom hahmolla, kun Hardy selvittää mysteeriä, kuinka tutkimuslaitos on saanut haltuunsa salaisen projektin tuoman oozen.

Tämä pamahtaa hienossa alkukohtauksissa aluksen sinkoiduttua jonnekkin päin tellusta. Virheitä nyt sattuu ja jotkut kikat tsoukkeineen ei aina pudonnut, mutta salaisen paheen Mask ja Spawn leffojen suhteen ainakin parantaa tämä teos rimaa taasen mehukkaasti.

4)

rating 80,000

27.09.2018 klo 13:18

Punainen ympyrä

Tarkkana saa olla koko ajan enkku subien ja kielen kanssa, kun dialogia käydään puhuttaessa. Puoli tuntia vakuutti ja esim. takaa-ajo kohtaus junan ikkunasta on häikäisevää kekseliäisyyttä vaatiivaa tarkkuutta ja huolittelua. Jatkan kommenttia, kun lähiaikoina on tarkoitus tutustua Ranskan kuuluisiin ohjaajiin ja tuon kulta-ajan tekijöihin.

Boksit saa kyytiä tätä nykyä! 8)

rating 100,000

16.09.2018 klo 04:26

Wyatt Earp

Maineikkaiden ysärilänkkärien vanavedessä Earp saa nuorena lain ja kohtuuden mukaisen oppinsa ja lähtee isänsä jalanjälkien myötä kauas sinne, josta paluuta ei huomenna ole. Kasdanin ohjausta ja kameranliikuttelua katselee muun lavastuksen kontolla mielellään. Isoja tekijänimiä vain vilisee ruudulla ja massiivinen kesto tuntuu kuin minisarjalta ko. tapauksessa.

rating 80,000

28.08.2018 klo 09:52

Kultaiset korvarenkaat

Mustalainen ohjaa oikealle tielle tässä jännärissä miehen, jolla on missio. Tavoitteena on saada Saksalaisten kehittämä kaava talteen ja toimittaa vaarallisia reittejä pitkin turvaan Sveitsiin. Romanikylä on uskottavasti tehty, mutta tähän painotetaan liikaa ja liehittyä ja lääppimistä muun kulttuurien kohtaamisen taustalla noin yleisesti. Lämminhenkinen, mutta tiedemiesten ja sodan mukaan kehitys vain jatkuu melkoisella tavalla.

(Nelonen/pisteet)

rating 80,000

18.08.2018 klo 19:23

M - kaupunki etsii murhaajaa

Perus jämäkkyyttä sakuilta rikosten paatoksellisessa maailmassa. Turuilla ja toreilla järjestetty kuulutus näytös varmasti pistää miettimään, mutta mitähän vielä. Harkintaa ja päättelyä vaativa kuva, jolla on uusintakatselu arvoa kyllikseen, jos ei jo tuttua kauraa tapaus ole kaikkensa.

- Can ya dig it?

rating 60,000

18.08.2018 klo 00:54

Bloodsport - viimeiseen asti

Lihaksia ja miesten kroppia ylitsepursuava tapaus, joka on kaupallisuudessaan tai siitä huolimatta kenties viihdyttävää seurattavaa. Ehkä nuoremmat saavat tästä enemmän irti, koska tällä kertaa katsominen tuotti enemmän myötähäpeää kuin vastinetta ajalle, jota tähän käytin.

Kökköä sanailua ja tarina voittamattomasta mestarista uudella maaperällä. Heppu vielä perusti omalla nimellä kantavan lajin ilmeisesti tyylilleen uskollisesti itämaisista opeista katsomallaan tavalla.

rating 40,000

11.08.2018 klo 12:48

Linnake

Orjatyövoimaa ja olemassaolon kamppailua vastaan toimivat jesuiitat yrittävät leffassa säästää Miguelin kylän linnakkeen. Hieno ja riipaiseva dialogi ei jätä arvailujen varaan eikä sentimentaaliudesta; ainakaan liiemmin tapauksessa näy rippeitä. Huilun tapaisen soiton kautta urotekoja on mukava alkaa käydä seuraamaan.

(/rewatch dvd)

rating 70,000

08.08.2018 klo 01:29

Musta Pekka

Tulevaisuuden kyky aloittaa uraansa kaupassa ja toimii mm. lähettinä. Kotoa kaapista löytyy jos jonkinmoista soitinta ja perheen pää ei toivo hänestä kasvavan huligaania, jolla ei ole suuntaa. Kuten yleensä käy, jos joku aloittaa yrittämään, niin vastaan saa montakin neuvonantajaa, joista vaan täytyy osata poimia parhaat päältä. Hyvällä pietetiteetillä maustettu kasvutarina.

rating 80,000

06.08.2018 klo 06:42

30 päivää kaamosta

Viihteellisessä miljöössä mörrimöykyt palaavat kenties jostain talvisen asutuksen pariin. Ei aikaakaan, kun viitteitä tapaturmista alkaa syttyä, kun eräs puolituntematon häiskä viedään homman alettua telkien taakse.

Persoonattomista otuksista, joita pohjustetaan niukasti joutuu rokottamaan arviossa, mutta tyylipuhdas ajattelu ja pienen tilan ympäristön käytön kautta saatu hyvä tilanne voittaa katsojansa heplosti puolelleen.

rating 50,000

02.08.2018 klo 00:46

Noidantappajat

Draamalla ja raakuuksilla höystetty teos kuvaa historiallisen aihepiirinsä lähimaastosta erikoista ja kyseenalaista työtään tekevää miestä. Noituuksien ilmaannuttua tämän joukkiot keksivät keinot ja ottavat tehtävän antajalta palkkion avosylin vastaan.

Edellä mainitut raa'at tai pelottavat kohdat ovat tänä päivänä sen verran arkea, että ei nuo sillä lailla säväyttäneet. Voi kuitenkin tekijöiden puolesta vain arvailla, mitä välineitä kussakin kohdissa käytettiin ja missä määrin pahuutta esiintyy sen eri muodoissa.

rating 60,000

08.07.2018 klo 15:28

Viikonloppu

Pieni alakuloisuus valtaa mielen pitkin teosta ja joitakin vaikutteita myöhempiin teoksiin noin yleensä on haettu tämän ohjaajan kynästä. Ilmeisesti mm. tummien ihmisten asemaan ja kannibalismiin viitataan, mutta kokonaisuudesta ei ehjää saa tekemälläkään tästä road moviesta.

rating 50,000

03.07.2018 klo 03:11

Pojat dekkareina

Oma päättelytyö jää vähän puolitiehen, kun seuraa melko vauhdilla kulkevaa vilskettä. Muutamia hyvin kirjoitettuja hahmoja löytyy teoksessa ja usein parjatut lapsi tai keskenkasvuiset näyttelijät suoriutuvat jetsulleen näpsäkästi ko. teoksessa. Painetun lehden voimat jyllää vähän mitä erikoisemmissa piireissä.

rating 70,000

28.06.2018 klo 21:57

Pako yli rajan

Pääosan näyttelijää alkaa keittää, kun työtoverille käy virantoimituksessa kalpaten. Lopulta Bronsonin ja Harrisin kohtaaminen on hetkessä ohi ja kysymys maahanmuutosta epäselvin keinoin jää ilmaan leijumaan. Voihan tätä suositella niille, jotka lukeutuvat em. kaksikon vankkumattomiin faneihin. Mitään suuria tuntemuksia flikka ei allekirjoittaneessa herättänyt.

rating 30,000

29.05.2018 klo 19:16

Henkien kätkemä

Ennakkoluuluton nuori kohtaa mielikuvituksella varustettuja olentoja uudessa ympäristössä, jossa kaikkia piilotettuja taitoja saa ja joutuu käyttämään hyödyksi. Erityisesti mieleen jää sammakoita suustaan päästävä "kasvoton" ja keskeisessä roolissa oleva vanha parivaljakko. Pääasia eli piirrosjälki on helppoa seurattavaa ja mukaansa juoni tempoilee sopivasti päähenkilön kasvun ja luonteen mukaisesti.

rating 80,000

22.05.2018 klo 01:51

Navaronen tykit

Aika huonosti eräät taistelukohtaukset suunniteltu ja toteutettu leffan loppupuolella, kun ammattitappaja kuolee keskellä saksalaisarmeijan beissiä. Paksupiippuinen tuplatykistö yksikön kehittely ja käyttäminen laivastoa vastaan rannikolla saadaan värikkäiden vaiheiden jälkeen estettyä. Perusjämäkkä toimintatrillerin esitys ja suoraviivainen suoritus pääosan esittäjien toimesta.

rating 60,000

18.05.2018 klo 23:12

Lady Snowblood

Yuki saa vaativan koulutuksen päätökseen ja lähtee jäljittämään periviholisiaan yksi kerrallaan. Yhden päätekijän sijaan löytyy monta kuritonta ja jokaisella tuntuu olevan sormensa pelissä edelleen laittomuuksissa. Kokonaisuutena hienosti rytmitetty kertomus arvonsa säilyttämisestä balanssissa taistelun tuoksinnassa. Asiaan päästyään tälle esiteokselle roiskuu tukevat neljä pinnaa asteikosta.

rating 80,000

16.05.2018 klo 03:34

Annihilation

Tarinaan ei mitään uutta pyörää sentään ole lähdetty keksimään. Ekosysteemiin vaikuttava kummallinen aines tai kemikaali pääsee vaikuttamaan kasveihin ja eläimiin. Entinen solttu palaa vaimonsa luo ja tästä tutkimusryhmä lähtee selvittämään selvien haittojen aiheuttamaa mysteeriä. Välillä konflikti kumpuaa ryhmän sisältä päin ja ainoa, joka osaa selittää tapahtumat on Lena.

Mitä lähemmäs majakkaa päästään, niin sitä uhkaavammaksi vastustaja käy, kun ilmiön todellinen olomuoto lopulta selviää. Nykyajan taidetta on kehitetty joukkoon, mutta teoksessa lainataan rankalla kädellä muualta, joten perustasoa ohjaajan kynästä.

rating 60,000

08.05.2018 klo 09:23

Oikeusjuttu

Welles ohjaa ja näyttelee puolustusta, jossa syytetyn asemaan joutunut henkilö alkaa tajuamaan reaaliteetit ja tilanteen vakavuuden omalla tavallaan. Putkijuoksua erikoisissa paikoissa ja vilskettä ynnä muuta vipinää kinttuihin laittavat kanssatekemisiin joutuvat ympäryshenkilöt.

Ei aivan alusta asti ole selvää kuinka karua kohtalon tuoma mutka on matkassa. Kuten sanonta kuuluu, niin ehkä paha saa lopussa palkkansa kuitenkin, jos pallotellaan lopullisen tuomion vääryyden tai oikeellisuuden puolesta tapauksessa.

rating 90,000

08.05.2018 klo 09:09

Muukalaisia junassa

Sujuvaa kuvakerrontaa ja hitaasti rakentuva jännäri, joka tosin ohjaajalle tyypillisesti törmää kuin seinään läsähtäen loppukahinoissa. Parempia näyttelijöitä vilisee pilvin pimein, mutta vahvan kuvauksen ansiosta maineensa ansainnut ja painostavakin teos. Takataskusta löytyy tyypilliseen tapaan monivivahteinen ja omintakeinen keitos, johon saadaan sävyjä kuuluisan pelaajan joutuessa piinalliseen valintojen maailmaan.

rating 70,000

02.05.2018 klo 11:23

When The Last Sword is Drawn

Näyttävää miekan kalistelua ajalta, jolloin oli kunnialista taistella mies miestä vastaan nyrkeillä nahisten. Jossain kohtaa vilaukselta näin aseiden tulon kesken valtataistelun. Tämän jälkeen eliittijoukoilla ei tarinan mukaan ollut mitään virkaa.

Jotain luonteenlujuutta rivien välistä on kuitenkin havaittavissa ja plussaa, että perinteitä uskalletaan vielä vaalia. Kuvauspaikat, puvut, lavasteet ja elämäntapa kuvaavat näpsäkästi tuolle ajalle osuvaa tilannetta.

rating 70,000

30.04.2018 klo 20:31

Ei vielä

Oppilaat eivät hylkää Senseitä, joka päättää ryhtyä raapustelemaan tekstejä vanhoina päivinään huomattuaan tämän puolen sujuvan markkinoilla. Vertauskuvia riittää, jos toinenkin mokoma ja ohjaajan viimeiseksi jäänyt teoskin sen osoittaa, kuinka vaikka tutuista tuntuvilta aiheista voi ammentaa kaiken aikaa enemmän. Omissa sfääreissään kulkeutuva emotionaalinen matka ja lämminhenkinen tarina draaman ystäville.

rating 80,000

28.04.2018 klo 18:19

Rautakolmonen

Kiertolaispariskunta ryhtyy taloksi, kun tämän omistaja luuraa jossain toisaalla. Kupletin juoneen mahtuu käynti posessa, josta saa piristysruiskeen koko teoksen tarinan kaarta ajatellen. Dialogin puutteen vuoksi ei käy teholtaan täysillä, mutta miljöön ja asettelun tyylin vuoksi taas yksityiskohtainen rupeama kaikkinensa.

rating 70,000

25.04.2018 klo 22:35

Öinen välipala

Ehtaa hupailua varmaan ilman sen kummempaa syvempää merkitystä vailla. Lystikkäät ja valloittavat hahmot, vaikka kollin emännän reaktio sekaannuksen aikaan saamiseen laittaa vähän puistattamaan. Kyllä juusto hiiren tiellä pitää vain.

rating 90,000

15.04.2018 klo 15:29

Hulluuden syövereissä

Elokuvaoikeuden ja kadonneen kirjailijan perässä vähitellen ratkeava mysteeri tarjoaa sekä uutta ja vanhaa tuttua menoa. Fiktio sekoittuu todellisuuteen, kun eri kauhun säestämät riiviöt alkavat tehdä tepposiaan. Kyseessä varmaan on monitulkintainen teos ja massahysterialla viettelevä tapaus, josta tuntuu ovia avautuvan vähän joka suunnalta.

rating 80,000

13.04.2018 klo 18:47

Modesty Blaise -The Beginning

Pyöreän pöydän ritarit teoksesta Modesty oppii asioita, jonka saa kirjana eteensä pelastettuaan vanhan kiertolaisen pinteestä. Nykyisin ruletinpyörittäjänä tämä elämää näkenyt sankaritar valjastaa avunsa käyttöön, kun paikalle ilmaantuu päämääräinen koplajoukkio. Suppeudesta huolimatta suht camppia viihdettä, jonka nimihenkilö saa sukunimen kansantarun Merlinin oppi-isän mukaan.

rating 40,000

05.04.2018 klo 22:33

House at the End of the Street

Jotain kummaa käy hahmolle ja myöhemmin homma mitätöidään ikään kuin tapahtumaa ei olisi käynyt. Tässä kovasti aliarvioidaan katsojaa ja löyhän juonen varassa liikutaan pitkin rupeaman. Onnellinen loppu ei aina ole miellyttävin ratkaisu massatuotantoon valikoituneissa kauhuiluissa.

Yrityksestä ja erehdyksistä huolimatta, kun homma kulkee kevyesti paikallaan, niin jonkin ajan kuluttua kuitenkin alkaa tapahtua oikeita asioita. Perusosastoa tosin verrattuna joihinkin maskipäisiin ja enemmän gore osastolle taipuviin turhakkeisiin.

rating 30,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat