barros

barros

Käyttäjä, 27 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (386)

23.06.2020 klo 22:41

Hot Shots 2 - Kaikkien jatko-osien äiti

Ace Venturan ja tämän kaltainen on minun aikani komediaa parhaimmillaan. Star Wars ja muut Rambot parodisoidaan tyylikkäästi ja Charlien karisma ja heitot on edelleen hyviä jo tässä leffassa verrattuna Miehen Puolikkaisiin.

rating 80,000

09.05.2020 klo 22:54

Tolkien

JRR Tolkien matkaa halki ystävyyssuhteiden ja sotien sekä kasvaa tarinankertojaksi. Itse kirjojen synnyttämis tuskiin ja tolvauksiin ei sitten leffassa paneuduta kunnolla, joka on sääli. Draama on keskinkertaista ja pakolliset koulutus vaiheet esitetään, mutta mitään ei saada oikein vielä tuotettua ja koko teos jää tökeröksi ja mauttomaksi esitykseksi.

rating 50,000

09.05.2020 klo 22:49

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Kohellusta riittää eikä naurulle jää paljon sijaa tässä toimintaflikassa. Visuaalisesti tapot on koirien kanssa toimivasti kuvattu purkkiin, mutta entäs juoni, jota ei kummoista jostain syystä erämaassa jorailun ja Fishburnen älähtelyn kera ole suunniteltu. Keaunu on kunnon tilipussin jo tienannut, mutta tekee tälläista liian perusvarmaa jälkeä.

-"I need more firepower"

rating 60,000

09.05.2020 klo 22:44

Syvä joki

Banjo ja skitta soivat alussa rennolla tavalla, mutta kanoottimaktalla kohtaa onnettomuus, jos toinenkin. Luonto on mallinnettu näyttävästi mukaan kuvioihin eikä turhia sanoja ole mukana jännärissä. Neljä toverusta keksii lopussa peitetarinan tapahtumille ja kuolleen käden noustessa vedessä voi ihmetellä oliko kaikki unta vai löytyikö ruumista?

rating 90,000

11.04.2020 klo 07:49

Tappava ase 2

Kun Riggsin vaimoa ja tyttöystävää nyt uhataan niin taikuri näyttää veden alla taitoaan katkaista kätensä. Iskän ja minun lemppareita, jolla on myös uusintakatselu arvoa. Hahmot on hienosti kirjoitettuja ja oikeus näissä voittaa kuitenkin lopulta. Roistot eivät epäröi saada hengiltä diplomaattoman koskemattomuuden avulla kyttäkaksikkoa!

rating 80,000

04.04.2020 klo 07:10

Pyhimys

Korneja kohtauksia ihan tolkuton määrä ja pyhimys on tässä flikassa monine nimineen selitetty vallankumouksen pelastajaksi sekä Venäjän romahduksen aiheuttajaksi. Pirullisen alkukohtauksen jälkeen alkaa tarina, jossa Val Kilmer pallinaamaalailee Volvolla ja mainostaa Nokian kännykkää. Hän saa tehtäväkseen varjostaa Kylmäfuusion kehittäjää ja huomaa vähitellen rakastuvansa kauniimpaan osapuoleen.

50 milliä riittää eläkepäiville jäämiseen ja Venäläisten kustannuksella tämä jopa onnistuu, kunnes kaunotar joutuu tulen alle. Liian paksut takaumat ja henkiinjäämiset hauskojen alter egojen tulemiset nipistävät terää tältä jännäriltä. Jos sitä sellaiseksi voi tohkeen määrästä riippuen laskea.

rating 60,000

30.03.2020 klo 16:28

Taistelulähetit - 1917

Viihdyttävä pätkä lähetin vaaroista, mutta ei kaavoihin kangistuvasta erilaisesta matkasta. Sotilaat kuvataan haavoittuvaisina ja yksi pirulainen pääsee puukottamaan pääosan esittäjääkin, jonka veljeä ja muita lähdetään porukassa varoittamaan.

Kuvaus ja visuaalisuus on maalta käsin tällä kertaa kuvatussa mainiossa pätkässä tunnelmallista seurata. Maisemat ovat luonnonkauniita ja kirsikkapuut korostavat kodin merkitystä ja kuinka muualla kaipaa sinne takaisin.

rating 70,000

22.03.2020 klo 13:08

Star Wars: The Rise of Skywalker

Yllättäen hahmoista pitää tässä tehostespektaakkelissa, jossa hyvän ja pahan taisto saa loppunsa. Kylo Ren on kantava voima, jonka koomiset piirteet saavat nekin katkeamaan ja eräitä tärkeitä muita sankareita kuolee eeppisen avaruusalus taistelun timmellyksessä.

Juonen kuljetus ei ole aukoton ja tuttuja ratoja kuljetaan, vaikkakin valomiekkailu on hienoa seurattavaa taas kertaalleen. Yllättäviä vierailuja kuolleiden yli ja voiman uusia puolija saadaan esineiden siirtymien muodossa hienosti esille. Musiikki on hienoa kuultavaa tässä päälle keskitason scifi fantasia seikkailussa!

rating 60,000

16.02.2020 klo 02:40

Polkupyörävaras

Riccin pyörä viedään, kun hän on kiinnittämässä mainosta töissä. Näin alkaa loputon etsintä korjaamoilta, Elannon saanti on vaikeaa, mutta mahdollisuuksia saa, jos on tarpeeksi uuttera ja avulias. Sica kuvaa elokuvalla tavallista arkea välillä maagisella otteella. Juoni vaan rullaa eteenpäin ja hahmoihin kiintyy tässä mustavalkoisessa pätkässä helposti ja vaivattomasti.

Musiikki ja lavastus on rautaa ja näkee teollisen nousun slummeista kehittyneissä kaupungeissa. Leivän syrjään vaan on päästävä kiinni, niin hienoa tavoittelemisen arvoista työ vaan aina on ollut. Se kaikki vaan voi olla hiuskarvan varassa, eikä erheille tai luonnon oikuille ole varaa tai antaa periksi.

rating 90,000

12.02.2020 klo 02:38

Terminator: Dark Fate

Ihan perusvarmaa Terminaattori rymistelyä. Leffan juonessa arska ja eräs toinen nainen, joka on upgreidattu ihminen yrittävät pelastaa toisen naisen Legionalta. Toiminta ja perusjuoni on kantavia voimia, mutta joitakin alle keskitason osuuuksia löytyy vino pino. Myös juoniaukkoja ja eräs tapaus leffan lopussa saa ihmettelemään taas jatkoa.

rating 60,000

31.01.2020 klo 10:53

Raivoisa ajojahti

Joukkio sotilaita sattuvat olemaan suolla, jossa metsästäjät liikkuvat harva se päivä veneillä. Dialogi leffassa loistaa ja ryhmähenki pysyy vankkana, vaikka joukkion erimielisyydet vankistuvat loppua kohden. Walter Hill ja raivoisa ajoahti kuvaa hyvin sotilaiden hengissä selviytymistä, vaikka rankkaa kuvastoakin esiintyy paikka paikoin. Etenkin kuolleiden sotilaiden haudasta nosto jää kummittelemaan.

rating 80,000

16.01.2020 klo 01:05

The Irishman

Diggaan myös näyttelijöistä ja keräilen kyseisten herrojen leffoja ja tunnen heidän repertueerinsa. Alussa kaverukset tapaavat, kun rekkamies ajaa hajonneen autonsa kanssa huoltsikalle ja eräs päälikkö jengistä auttaa rekkaa liikenteeseen. Rekkamies vaihtaa ammattia palkkatappajaksi ja saa myös pomojensa suunnalta kiitosta tehdystä työstä. Tyylitajuinen trilleri // draama!

Jos tälle neljä+ tähteä suon.

rating 70,000

16.01.2020 klo 00:59

Tomb Raider

Lara on tiukkaan asti ladattu nainen kaikella pohjamyötiä myöten. Lara joutuu avaamaan salaisen kammion, jossa paha kuoleman ruuumiillistuma nainen paljastuu lopussa kuolettavaksi taudiksi, josta ei ulos päästyään ole ulospääsyä. Maukkaat toimintakohtaukset pitävät vauhtia yllä kyllä koko keston. Peliin pohjautuva leffa on paras nähdyistä mielestäni.

rating 70,000

16.01.2020 klo 00:51

Rio Bravo

John Wäne esittää hulttio sheriffiä. Vitsit ovat silkkaa rautaa ja tyylitajuinen ohjaajan suoritus. Juonessa tapahtuu alussa se, että Wäne tapaa kauniin naisen, joka on korttipelihuijari ammatiltaan. Seuraavaksi nainen osaa temmeltää saluunassa emäntänä. Naisella on parikin ässää hihassa, kun tiukoista tilannetta aletaan selvitellä. Huuliharppu mies on tutun kuuloinen, mutta omalaatuinen wanhus huumorilla kyllästettynä, hän on vanginvartija Wänen täydentäessä kaiken aikaa rosteriaan uusilla kokelailla. Osa lähtee kovan duunin painaessa kintuissaan, kuin valkosolut konsanaan. Hevoset ovat edelleen kauniita elikoita leffassa.

rating 80,000

02.01.2020 klo 22:01

Oikeuden puolustaja

Alligaattori pääsee vauhtiin lopussa, kun se syö pääpahiksen lopussa. Ihan kelpoa jännäri menoa Conneryn aistien ja vaistojen varassa toimivalta päämieheltä, joka lopulta puolustaa väärää miestä ja meinaa menettää kaikkein kalleimmansa elokuvan pahuuden kierossa pelissä.

Oikeus kuitenkin voittaa, vaikka veronsa se totisesti vaatii, kuten edellä mainituissa esimerkeissä toin asiaa esille. Ohjaus ja näyttely ei mässäile shokkiefekteillä, vaan luottaa wanhan staransa voimaan. Ei heikkohermoisille seuraajille.

rating 70,000

02.01.2020 klo 09:55

Joker

Kaikki tuntuu kaatuvan Jokeria ja aluksi klovnin työtä harjoittavan miehen niskaan. Lääkkeet, hallusinaatiot ja vahinkotappo metrossa saavat pienen kiven liikkeelle pyörimään. Tykkäsin tästä, kuten taksikuskista, johon tätä Tykissä on vertailtu. Rapea laadultaan ja revittelevä teos on kyseessä.

rating 80,000

22.11.2019 klo 03:06

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Peukutan ja lujaa tätä toimintaklassikkoa, joka sijoittuu joulun sesonkiaikaan. McTiernan tietää, mistä köysistä vetää milloinkin, vaikka väkisin joitain kohtia arvaa, mitä tuleman pitää. Batman ja RoboCop ovat yhtä hyviä, mitä minun makuuni olen toimintaa sivusta pitäen seurannut. Ahtaat tilat käytetään hotellin tapaisessa hyödyksi ja pahista niitataan yksitellen kuin reaper alias Bruce Willisiltä tapaan tuleman pitää.

Komppaan käyttäjä Jautsia ja Tv-Uusinta kyseessä!

~

rating 80,000

07.11.2019 klo 22:48

Hopeatähti

Nuoren kolliaisen on aika astua sheriffin saappaisiin ja alkaa lavastettu villin lännen tarina, kun entinen vanha mies saapuu kaupunkiin ja ryhtyy auttamaan tätä. Lopussa risukasaa tulella tarjoava Fonda päihittää sheriffiä hiushalkeamaan ampuvan Lee Van Cleefin onkalossa. Loppurutistus on käsinkosketeltavissa, kun taas kerran sheriffiä uhataan mestauspartion johtajan toimesta. Kelpoisa western ja ohjaajan taidon näyte kuljettaa tarinaa ihan mallikkaalla dialogilla!

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:29

Punaiset kengät

Huikeaa satua, eksotiikkaa ja baletin ylistystä tässä tanssin juhlanumerossa. Traaginen loppu, jossa tanssii vain punaiset kengät estraadilla vain hetki sitten rakkaansa käsivarsille kuolleen Vickin jaloista saa tosiaan pohtimaan asioita. Olisiko kannattanut valita ura vai siirtyä miehen kanssa paremmille laitumille?

Lavastus ja musikaaliosuudet ovat kantava voima ja elokuva sai niistä oscarin molemmista. Elokuva alkaa hyvin katsomosta ja roolisuoritukset ovat tarinan konnasta lähtien hyvin kirjoitettuja. Kuten aikaisemmassa ohjaajan tuotoksessa tästä jäänee jonkinlainen muistijälki jatkaa hienon työn seuraamista tulevaisuudessa.

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:12

Lohikäärmeen vuosi

Sivullisia uhreja tulee molemmille puolille, mutta siirron Chinatowniin saanut M. Rourken näyttelemä hahmo alkaa selvittämään mafia bisnesten outoa sarjaa. Juuret todellakin ulottuvat syvälle ja edes pomopamput eivät oikein tohdi uskoa tahi auttaa, kun lahjonta ja kiristys ovat osana toimintaa.

Draaman osalta Rourke lyöttäytyy yhteen reportterin kanssa, jolle ei tässä leffassa käy kuitenkaan ruusuisesti hänellekään. "Nilkkikinkit" ovat rantautuneet jäädäkseen ja saavat vertaisensa vastuksen mainekkaasta poliisista.

rating 60,000

05.10.2019 klo 00:26

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Konflikti tässä satiirissa on loppua lähestyessään massiivisten ydinpommien kautta vääjäämätön tosiasia. Peter Sellers loistaa leffassa kolmoisroolissaan eikä muutkaan herätä pahemmin kummastusta tai moitteita täältä suunnasta.

Kapiaisen tultua siihen tulokseen, että sielun nesteiden pilaannuttua Neuvostoliittolaisten klooriveden kautta hän päättää antaa käskyn R alukseen, jossa miehistö alkaa vimmatusti purkamaan tätä koodia ja lähteä tulittamaan annettua kohdetta.

Kohde kuitenkin muuttuu kuljetuksen aikana ja presidentin joukkioineen on pysäytettävä tämä ja keksittävä sotasuunnitelma sekä pakoreitti tuomionpäivänkoneen pysäyttämiseksi Dr. Strangeloven avulla.

Ohjauksessa käydään kolmesta vinkkelistä läpi leffaa eli lentokonetilat, sotahuone ja tämän em. kapiaisen metkut tulevat hyvin tutuiksi tarkoitusperiltään. Hieno mustan komedian klassikko!

rating 80,000

29.09.2019 klo 00:58

Spider-Man: Far From Home

Alun jälkeen menevää illuusioihin ja visuaalisuuteen pohjautuvaa viihdettä. Muutama paljastus tekee tuloaan ja ne ovat kirsikkana kakun päällä, jos comic book leffojen ystävä vielä olet.

Grafiikka on komean näköistä tosiaan ja näyttely mukavan rennolla ranteella taattua kauraa. Paha korporaatio on tosin melkein yhden miehen varassa, kun JG täräyttelee spuidermania vähän omilla aseillaan vieläpä.

rating 60,000

25.08.2019 klo 10:37

Kunnian Mies

Sir Thomas More ottaa kupin lahjuksena ja antaa sen veneessä tai kotikonnuillaan nuorelle miehelle. Pian Thomaksesta tulee suurmies kuninkaalle ja hän tulee illalliselle ökyveneiden saattelemana, vaikka arvovalta antaa tällekkin mahdollisuuden. Musiikkia rakastava kuningas toruu jo alussa Thomasta, joka ei vielä välttämättä ole tajunnut elämänsä suuntaa. Thomaksesta tulee tärkein mies kuninkaan avioliiton eteen, vaikka Thomas mestataan pää pölkyllä.

Puvustus on näyttävää ja dialogia kuuntelee mielellään kuinka Englanti on tärkein eikä mikään Espanjan mahti ole näihin kykenevä. Pikari, joka lensi jo kerran veteen saa noin sata puntaa ja uuden viitan. Walesin lakimies siis valehtelee oikeuden edessä ja saa Sir Thomaksen kertomaan viimein oman näkemyksensä avioliittojen sarjan olennaisesta luonteesta.

Kunnian mies alkaa Orson Wellesin näyttelemän miehen näkemyksestä siitä, että kuninkaan tulee saada perillinen ja loppuu uskovaisen miehen oikeudentajun ja rakkauden näyttäessä suuntaa tulevalle.

rating 80,000

09.08.2019 klo 00:01

Kätkijät

Kätkijät kertoo pienestä peukalois perheestä, joka asuu erään talon alla pienessä kolossa. Tarinassa sydän sairas poika ja kätkijä ystävystyvät ja seikkailu muualle asumaan alkaa, kun eräs vanhempi rouva äkkää kätkijät ja sulloo kätkijä perheen äidin pulloon.

Onnitunutta animaatiota ja viekas tarina lennokkaalla kässärillä tietävät voittavansa katsojan puolelleen.

rating 80,000

12.06.2019 klo 01:20

Over the Top - Terästäkin kovempi

Kädenvääntöä ja ihmissuhde draamasta diggaavalle reilu puolitoista tuntia taattua vääntöä Stallonen malliin. Ex-muijan siirryttyä ajasta ikuisuuteen alkaa isän ja pojan suhde rakoilla, mutta lopun talja ja ripaus taikaa (lippis väärinperin ja otteet kesken matsin?=) auttaa hipomaan lähes täydellisyyttä kesken kesän villeissä menoissa.

rating 90,000

24.03.2019 klo 21:05

Creed II

Creed 2 jatkaa Rocky tarinaa, mutta täysosumaa ei vielä löydetä tällä pätkällä. Kunnianhimoinen Adonis lähtee kaataamaan isänsä pahoin piesseen Dragon lasta, josta on kasvanut melkoinen jässikkä. Musiikki puolella lopussa vasta kuullaan Lil Wayneä tms. rap artistia, josta Iso jo mainitsi omassa jutussaan.

Kemia tosiaan pelaa ja loppuottelu on alun tuskailun ja perhelisäyksen saaneen Adoniksen sekä Sly:n kanssa jo kunnon vääntöä mielestäni. Harjoittelu jätetään vähemmälle ja tilalle tulleen draaman koskettavuudesta olen tosin eri mieltä.

rating 70,000

06.03.2019 klo 14:25

Creed: The Legacy of Rocky

"He just found his name last night."

Kovana Rocky ja aikuisten satujen fanina vihdoin pääsin katsomaan onko Creedistä mihinkään. Pakko tykästyä näyttelijöiden kemiaan. Nöyrä, mutta aikaansa tapellen ja räyhäämisen keskeltä itsensä löytävän pääosan esittäjä päättää ottaa loparit. Tämän jälkeen itse satu saa alkunsa. Kun hänen äitinsä päättää lähettää housut, jollaisia nyrkkeilijät yleensä käyttää valuu kyynel poskelle ja valmis nyrkkeilijä, joka on täysin kasvanut koitokseen lähtee ständille eli nousee kehään alkaa kamppailu.

Tylsiä maneereita ei tästä leffasta löydy, vaikka rakkaustarinassa kulkeva aihio välillä lyö päätään seinään tai milloin mikäkin epäonnistuminen tai puhelinsoitto voisi heilauttaa vaakakuppia. Rockyn valmennuksessa tietysti on nämä kanan lennosta koppaamiset, mutta pakollista kamitsua noin nyrkkeilyä seuraaville tai muita kamppailulajeja nälkäisesti odottavalle. Leffa tarjoaa täyden laidallisen taattua laatua.

rating 100,000

27.02.2019 klo 19:18

Yes Man

Kuminaamamme vetää uskomattomalla tyylillä huumorin äärirajoille. Oikeastaan paljon hauskempaa ei voi enää keksiä tai absurdeja tilanteita riittää. Alun negailu muuttuu ylienergiaksi Terencen näyttelemän hahmon käsittelyssä totaalisesti. ;)

rating 80,000

27.02.2019 klo 19:14

Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon

Jos tämä nyt on se Uuno, jonka katsoin, niin hyviä sketsejä ja komediallista osaamista riittää ja syötetään liukuhihnalta. Muun muassa patentti kohtaus tai levysoittimen kanssa olevat hovimestari ja viulun soitto samalla laittoivat hymyn huulille, kun Uuno viettelee varmalla otteellaan naikkosta. Muutenkin soljuva ja hassu.

rating 80,000

06.02.2019 klo 09:16

Bumblebee

Hieno Spinoff, jossa heti alussa näytetään, kuinka Bumblebee menettää äänensä. Elokuva nousee hyvän draaman ja huumorin avulla paremmaksi kuin muut Transformers jatko-osat. Näyttely on jotenkin tavanomaisen näköisen juonen ohella tunteella ja taidolla tehtyä.

Deception ei suurempaa uhkaa aiheuta, vaan John Cenan kaltaisen puupään, joka ei erota aluksi hyvää pahasta eli kuplavolkkarin taistelijan elkeitä heti mine -kohtauksesta lähtien.

rating 80,000

30.01.2019 klo 23:49

Halloween

Mene ja tiedä kumpi säikäytti enemmän - tapot vai vaihteeksi välillä muuten vaan tungetut peloittelukohdat. Siisti franchise saa arvoisensa jatko-osan ja kyseessä on pätevää menoa heti alusta. Ei tarvitse kysellä perään, että arvaako heti, kuka kuolee seuraavaksi.

Jossain kohdin arvaa, mitä tapahtuu, mutta kokonaisuutena kyseessä oleva jahti kannattanee vähemmän heikkohermoisen tätä kuvaa jännätä ja tarkastaa!

rating 90,000

22.01.2019 klo 16:01

Sympathy for Mr. Vengeance

Rapatessa roiskuu ja kirjaimellisesti, kun munuaisen etsintä alkaa. Pian eräs mies huomaa luovuttaneensa omansa ja herää kadulta alastomana. Maalaavia kuvia ja hitaita otoksia riittää ja jotain leikkisää puisto hippaa keretään käymään. Tässä kohtauksessa kritisoidaan osuvasti kaiken itämaisen touhun puolta, joka länsimaissa taas on ikuisesti bannissa.

5/5

rating 100,000

20.01.2019 klo 23:01

Housut pois!

Lavamontaasien ja kuvioiden harjoittelun lomassa on jotain draamaa, mutta ei tässä suoranaisesti mistään kovin vakavasti otettavasta komediasta ole kyse. Jos musiikkipuoli vielä iskee ja miehet ovat silmänruokaa, niin vóila!

rating 60,000

20.01.2019 klo 11:13

Psyko

Hän ei vahingoittaisi kärpästäkään kuuluu loppusanat, jossa kalskahtaa vinha perä. Alun tutustumisreissun myötä päädytään maineeltaan syrjäiseen Bates hostelliin, jossa kylän vanha rouvashenkilö ja poika asustavat. AH osaa juonenkuljetuksen, mutta huomaa jo tuhansissa muissa kauhuissa käytetyt efektit nukkeineen jo hiukan vanhentuneen.

Piristävä poikkeus tuo hostellin elämä ja alun pelon liennytys vaihe. Nainen vain kaahaa elämänsä edestä jopa poliisia karkuun vietyään 40k käteistä, jolloin hänen siskonsa ja eräs kauppias alkavat kiinnostua etsivän kanssa suihkuhuone kohtauksessa useaan otteeseen märän tukan ja tuskien taipaleen määränpäähän tuoneesta naisen ruumiista.

rating 80,000

31.12.2018 klo 18:05

Oldboy

Modernin taiteen ruumiillistuma, jossa härskejä tapahtumia riittää. Ohjaus on Parkilta hansikkaassa ja tarinankuljetus janoaa saada lisää, kun alun pälkähästä päästään etiäpäin. En olisi uskonut noin päräyttävää loppua ja yllätyksiä täynnä oleva, mutta silti tavanomaisuus palkitsee lopussa. Kaksi osaa omistan vielä kostojorinoista ja täytyy itämaiseen osaamiseen kyllä luottaa, kuin sinäkin Eskoseni, joka miksei nojaisi kuin seinään.

Neljä kauten viisi täpötäynnä olevaa pointsia kuvalle!

rating 80,000

30.12.2018 klo 15:46

Kadun Kuningas

Nyrkkeilijä harrastaa lintujen hoitoa ja yrittää opettaa sitä pikkuapurilleen. Elokuvassa vilahtelee paljon vanhoja mainoksia, joista kulttuuri on pullollaan vaikutteita. Nyrkit viuhuvat kohtauksissa vastavuoroin ja päähenkilö tuntuu saavuttaneen lopussa voiton, mutta onko yleisön lemmikiksi ryhtyminen alkusoittoa taas alamäelle?

Hieno leffa, jossa on hyvät kohtaukset toisensa perään ja maailmaan on helppo päästä sisään, sillä tätä voidaan pitää todellakin yhtenä kantaisänä urheiluelokuville lajityypissä.

rating 90,000

24.12.2018 klo 20:58

Mother!

Alun sekasorto vissiin muuttuu vielä kuumeisammaksi paikaksi. Katsoin elokuvan puoliväliin ja draaman sekä trillerin aineksia on tässä käsitteillä. Lawrencen putipuhdas näyttely tuo vaikutelman hieman varautuneesta ihmisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumista. Ohjaus on jälleen käsittämätöntä luokkaa ja nimekkäät näyttelijät pysyvät aisoissa varastamatta tilaa toisiltaansa.

rating 100,000

24.11.2018 klo 03:54

Looper

Heti Slevinin jälkeen hienointa Scifiä vaihteeksi Willisin katalogista. Toimintakohtauksissa käytetyt elementit ovat mainiosti kyhätty erikoiseksi ja juoni naulaa katsojan seuraamaan ruudun tapahtumia napakalla otteella. Raina muistuttaa osaltaan tosin kaltaisiaan, mutta tuo roimasti uutta vanhaan kliseiseen kaavaan.

Pikkutyttöä puolustava keskushenkilö kasvaa vielä papparaisena tämän maailman tärkeäksi apuriksi. Asiaan vaikuttaa myös osaavat näyttelijät, joista sattumalta aloin kasvun ja keston myötä pitämään jokaisen osalta pala kerrallaan.

rating 80,000

18.11.2018 klo 23:17

Valkoinen sheikki

Siisti siirtymä Italialaiselta ohjaajalta kohti välinäytöstä, jossa Sheikin valhe paljastuu. Kohtaus on väritetty hyvällä maulla ja muutenkin leffan puitteet ovat kaikin puolin kunnossa. Ensimmäisellä kerralla leffa jäi kesken mutta Fellinin leffat on hyvä käydä yleisen elokuvasivistyksen kautta läpi. Italia kuuluu pelkästään Fellinin kautta kartalle, josta tuskin jämähtämättä näillä esityksillä liikkuu. 3.5 pistettä ekan kerran ja toiston vuoksi näköjään aikanaan arvostanut.

rating 70,000

02.11.2018 klo 08:45

Tuntematon sotilas

Vuosi ensi-illan jälkeen seuraa kommentti, jossa ei muistikuvat ole niin vakaalla pohjalla, mutta yritetään silti. Hieno kuvaus rintaman ja kotimaamme oloista, joista lähdetään pikkuhiljaa liikkeelle kohti toisen rajalinjaa. Kritiikkiä täytyy väistämättä antaa nuorista näyttelijöistä, jotka ovat repäisty Putous sarjan kaartista ja melkein epäonnistuvat pudottamaan tähtimääriä kahdella.

Rokka ja hyvä kuvauksen "tatsi" tuovat eloa sopivasti satavuotis juhlavuoden ja itsenäisyyden karuihin karkeloihin. Ei kuitenkaan alkuperäisille pärjää missään suhteessa, mutta virkistävä ja asioita hienosti käsittelevä eepos maamme historian uumenista.

rating 80,000

07.10.2018 klo 21:45

Venom

Erilainen syntytarina, jossa huumoria ja räväkkää tempoa yhdistellään Hardyn ja pääpahiksen välille. Sisäinen voima ja henkinen pahoinvointi vuorottelee Venom hahmolla, kun Hardy selvittää mysteeriä, kuinka tutkimuslaitos on saanut haltuunsa salaisen projektin tuoman oozen.

Tämä pamahtaa hienossa alkukohtauksissa aluksen sinkoiduttua jonnekkin päin tellusta. Virheitä nyt sattuu ja jotkut kikat tsoukkeineen ei aina pudonnut, mutta salaisen paheen Mask ja Spawn leffojen suhteen ainakin parantaa tämä teos rimaa taasen mehukkaasti.

4)

rating 80,000

27.09.2018 klo 13:18

Punainen ympyrä

Tarkkana saa olla koko ajan enkku subien ja kielen kanssa, kun dialogia käydään puhuttaessa. Puoli tuntia vakuutti ja esim. takaa-ajo kohtaus junan ikkunasta on häikäisevää kekseliäisyyttä vaatiivaa tarkkuutta ja huolittelua. Jatkan kommenttia, kun lähiaikoina on tarkoitus tutustua Ranskan kuuluisiin ohjaajiin ja tuon kulta-ajan tekijöihin.

Boksit saa kyytiä tätä nykyä! 8)

rating 100,000

16.09.2018 klo 04:26

Wyatt Earp

Maineikkaiden ysärilänkkärien vanavedessä Earp saa nuorena lain ja kohtuuden mukaisen oppinsa ja lähtee isänsä jalanjälkien myötä kauas sinne, josta paluuta ei huomenna ole. Kasdanin ohjausta ja kameranliikuttelua katselee muun lavastuksen kontolla mielellään. Isoja tekijänimiä vain vilisee ruudulla ja massiivinen kesto tuntuu kuin minisarjalta ko. tapauksessa.

rating 80,000

28.08.2018 klo 09:52

Kultaiset korvarenkaat

Mustalainen ohjaa oikealle tielle tässä jännärissä miehen, jolla on missio. Tavoitteena on saada Saksalaisten kehittämä kaava talteen ja toimittaa vaarallisia reittejä pitkin turvaan Sveitsiin. Romanikylä on uskottavasti tehty, mutta tähän painotetaan liikaa ja liehittyä ja lääppimistä muun kulttuurien kohtaamisen taustalla noin yleisesti. Lämminhenkinen, mutta tiedemiesten ja sodan mukaan kehitys vain jatkuu melkoisella tavalla.

(Nelonen/pisteet)

rating 80,000

18.08.2018 klo 19:23

M - kaupunki etsii murhaajaa

Perus jämäkkyyttä sakuilta rikosten paatoksellisessa maailmassa. Turuilla ja toreilla järjestetty kuulutus näytös varmasti pistää miettimään, mutta mitähän vielä. Harkintaa ja päättelyä vaativa kuva, jolla on uusintakatselu arvoa kyllikseen, jos ei jo tuttua kauraa tapaus ole kaikkensa.

- Can ya dig it?

rating 60,000

18.08.2018 klo 00:54

Bloodsport - viimeiseen asti

Lihaksia ja miesten kroppia ylitsepursuava tapaus, joka on kaupallisuudessaan tai siitä huolimatta kenties viihdyttävää seurattavaa. Ehkä nuoremmat saavat tästä enemmän irti, koska tällä kertaa katsominen tuotti enemmän myötähäpeää kuin vastinetta ajalle, jota tähän käytin.

Kökköä sanailua ja tarina voittamattomasta mestarista uudella maaperällä. Heppu vielä perusti omalla nimellä kantavan lajin ilmeisesti tyylilleen uskollisesti itämaisista opeista katsomallaan tavalla.

rating 40,000

11.08.2018 klo 12:48

Linnake

Orjatyövoimaa ja olemassaolon kamppailua vastaan toimivat jesuiitat yrittävät leffassa säästää Miguelin kylän linnakkeen. Hieno ja riipaiseva dialogi ei jätä arvailujen varaan eikä sentimentaaliudesta; ainakaan liiemmin tapauksessa näy rippeitä. Huilun tapaisen soiton kautta urotekoja on mukava alkaa käydä seuraamaan.

(/rewatch dvd)

rating 70,000

08.08.2018 klo 01:29

Musta Pekka

Tulevaisuuden kyky aloittaa uraansa kaupassa ja toimii mm. lähettinä. Kotoa kaapista löytyy jos jonkinmoista soitinta ja perheen pää ei toivo hänestä kasvavan huligaania, jolla ei ole suuntaa. Kuten yleensä käy, jos joku aloittaa yrittämään, niin vastaan saa montakin neuvonantajaa, joista vaan täytyy osata poimia parhaat päältä. Hyvällä pietetiteetillä maustettu kasvutarina.

rating 80,000

06.08.2018 klo 06:42

30 päivää kaamosta

Viihteellisessä miljöössä mörrimöykyt palaavat kenties jostain talvisen asutuksen pariin. Ei aikaakaan, kun viitteitä tapaturmista alkaa syttyä, kun eräs puolituntematon häiskä viedään homman alettua telkien taakse.

Persoonattomista otuksista, joita pohjustetaan niukasti joutuu rokottamaan arviossa, mutta tyylipuhdas ajattelu ja pienen tilan ympäristön käytön kautta saatu hyvä tilanne voittaa katsojansa heplosti puolelleen.

rating 50,000

02.08.2018 klo 00:46

Noidantappajat

Draamalla ja raakuuksilla höystetty teos kuvaa historiallisen aihepiirinsä lähimaastosta erikoista ja kyseenalaista työtään tekevää miestä. Noituuksien ilmaannuttua tämän joukkiot keksivät keinot ja ottavat tehtävän antajalta palkkion avosylin vastaan.

Edellä mainitut raa'at tai pelottavat kohdat ovat tänä päivänä sen verran arkea, että ei nuo sillä lailla säväyttäneet. Voi kuitenkin tekijöiden puolesta vain arvailla, mitä välineitä kussakin kohdissa käytettiin ja missä määrin pahuutta esiintyy sen eri muodoissa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat