Brutus

Brutus

Käyttäjä, 33 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (91)

06.01.2018 klo 00:30

My Little Pony: Ystävyyden taikaa - 1. tuotantokausi

Te ette vaan ymmärrä tämän nerokkuutta.

Nih.

rating 80,000

22.11.2017 klo 14:50

Dragon Ball GT

Täysin turha rahastusjatko alkuperäiselle klassikolle. Hyvin ilman tätäkin olisi voinut elää, mutta parempi kai näinkin. Ei tämä nyt mitenkään erityisen huono kuitenkaan ole.

rating 50,000

31.08.2017 klo 13:37

Gumballin mieletön maailma: 5. tuotantokausi

"Bwahaha! I have studied the ways of social justice warriors! You have no match for my ultimate power!"

Jälleen taattua laatua Gumballilta. Vanhempia saisi näyttää enemmän, mutta muuten meno on jälleen vähintään yhtä hyvää kuin ennenkin.

rating 100,000

30.08.2017 klo 22:40

Gumballin mieletön maailma: 1. tuotantokausi

Nykyään on kakaroilla paljon paremmat piirretyt kuin minun nuoruudessani noin yleensä. Gumballin mieletön maailma on lajissaan vielä ehkäpä parasta ja hassuinta mitä nykyään vain on tarjolla.

Sarjahan on varsin tyypillinen lapsille ja nuorille suunnattu sitcom, jossa seurataan 12-vuotiaan Gumballin ja tämän perheen älyttömiä seikkailuja vähän vanhojen Simpsonien tyyliin, mutta ehkä vieläkin anarkistisemmalla otteella.

Tässä sarjassa ei ole yhtään mitään sääntöjä. Erilaisia animaatiotyylejä ja -tekniikoita heitellään solkenaan sekaisin siihen tahtiin, että heikompaa hirvittää: välillä nähdään perinteistä piirrettyä, välillä stop motionia ja flashiä, välillä vedetään koko homma ihan animeksi tai kaikkia sekaisin. Vitsit on pääosin pahuksen hyvin kirjoitettu, parhaimmillaan älyttömän lennokkaita ja niitä tykitetään nopeaan tahtiin koko ajan.

Paras hahmo kaikista on Gumballin neuroottinen ja hullu äiti, jonka yli vedetyjä reaktioita saa jatkuvasti nauraa vedet silmissä. Parhaita äitivitsejä on se kilpailuhengestä kertova jakso ja yhdentoisen jakson Dragon Ball Z -parodia.

Aivan huikea sarja, paljon parempaa ja fiksumpaa kuin suurin osa kypsälle aikuisemmalle yleisölle suunnatusta kamasta. Tällaista piirretyn pitäisikin olla. Harmittavasti ensimmäiset jaksot tästä ensimmäisestä kaudesta taitavat olla ne sarjan huonoimmat, mutta taso paranee tästä eteenpäin jatkuvasti. Vielä toistaiseksi ei ole kömpelön alun jälkeen eteen tullut ainuttakaan huonoa episodia.

rating 80,000

17.08.2017 klo 21:03

Simpsonit: 28. tuotantokausi

Simpsonit se vaan huononee ja huononee mitä enemmän tätä samaa vain jauhetaan vuodesta toiseen. Koko hommaa pidetään tässä vaiheessa elossa enää tekohengityksellä, jotta saadaan ylläpidettyä oheistuotteiden menekkiä. Mitään kaksista sisältöä tai yllätyksiä näissä ei enää ole.

rating 30,000

16.08.2017 klo 20:41

Simpsonit: 12. tuotantokausi

Tästä se sitten alkaa, nimittäin zombi-simpsonit. Koko sarja oli jo tässä vaiheessa jauhettu täysin tyhjäksi, kaikki alkuperäiset tekijät häipänneet omille teilleen, hahmoista hiottu särmät pois ja kaikki ne kuviot ja ilmiöt, joita sarjassa alun perin parodioitiin ja ivattiin ovat muuttuneet osaksi sitä itseään.

Jaksoja tässä kaudessa on vaikka kuinka, mutta yksikään niistä ei enää ole varsinaisesti muistettavan hyvä. Tuntuu, että tässä ja lopuissa kausissa on vain yritetty lähinnä imitoida sisäsiististi aiempaa sarjaa niin kauan kuin tästä rahaa enää irtoaa.

rating 60,000

16.08.2017 klo 03:03

Simpsonit: 9. tuotantokausi

Taso on tässä vielä "ihan hyvä", joukkoon mahtuu tällä kertaa kuitenkin muutamia heikompiakin kokeiluja. Principal and the Pauperia pidetään yhtenä koko sarjan historian kohutuimmista ja ylivoimaisesti huonoimmista jaksoista. Tästä jaksosta alkoi monen mielestä koko sarjan lopullinen alamäki.

rating 80,000

16.08.2017 klo 02:22

Simpsonit: 8. tuotantokausi

Tämä taitaa olla viimeinen klassikkotason Simpsonien tuotantokausi. Tämän aikana ja jälkeen suuri osa tekijöistä ja osa näyttelijöistä jättäytyi kokonaan pois, muutama ehti kuollakin. Alkukausien kyyninen huumori, ennen niin laadukas käsikirjoitus ja sarjan tunnetut värikkäät hahmot alkoivat tästä eteenpäin nopeasti latistua vain varjoksi entisestään ja viimeistään 12. kauden jälkeen koko hommasta oli jo ilmat pihalla. Amerikassa niitä kausia sanotaankin zombi-simpsoneiksi.

rating 90,000

14.08.2017 klo 19:20

Itse Valtiaat 2 - 6. tuotantokausi (syksy 2003)

Itse valtiaat oli aikoinaan suunnilleen parasta, mitä Suomesta tuli. Melkein jokainen jakso sisälsi hyvää huulta ja läppää, monesti näissä oli myös suomalaisittain harvinaisia elokuvaviittauksia. Ehkä ainut kehnompi puoli tässä taitaa olla kökkö animaatio. Mutta hei tämähän onkin Suomesta!

"Tervetuloa Keskustapuolueen voiman pimeälle puolelle."
"Tää pleikkarin NHL on ihan tylsä peli. Ei siin tapet kettään."
"Huuhaa-Ville ja Eduskunnan salaiset kansiot."

rating 80,000

09.08.2017 klo 14:59

The Lone Gunmen

Tämä oli kyllä mainio ja helkutin aliarvostettu Salaiset kansiot -spin-off. Lone gunmenit on se alkuperäisestä sarjasta tuttu nörttijoukko, joka on tässä nostettu pääosaan.

Tämän näkemisestä on helposti jo toistakymmentä vuotta, mutta muistan tykänneeni tästä sarjasta paljon. Harmittavasti Lone gunmenin jatko peruttiin vain 13 jakson jälkeen.

rating 80,000

07.08.2017 klo 18:24

Simpsonit: 24. tuotantokausi

Simpsonit alkaa jo pikkuhiljaa olla täysin loppuun kaluttu aivan kaikesta. Koko 24. kaudessa ei tainnut enää olla ainuttakaan tuoreelta tai kiinnostavalta tuntuvaa jaksoa vaan pelkästään väsynyttä vanhan toistoa. Loppuisi nyt jo tämäkin.

rating 40,000

05.08.2017 klo 05:13

Simpsonit: 2. tuotantokausi

Tämä oli ensimmäinen kausi, jonka muistan katsoneeni aikoinaan kokonaan televisiosta. Heti ensimmäinen jakso on koko sarjan kuuluisin eli tietysti se, jossa Bart saa kokeesta hylsyn ja uhkaa jäädä luokalleen.

Tällä tuotantokaudella ei yksinkertaisesti ole ainuttakaan huonompaa episodia. Jokainen jakso koko tästä toisesta kaudesta kuuluu Simpsoneiden äärimmäiseen parhaimmistoon.

rating 100,000

04.08.2017 klo 17:56

Simpsonit: 1. tuotantokausi

Simpsonien ensimmäinen kausi oli itselleni aikoinaan todella hämmentävää katsottavaa kun oli täysin tottunut niihin parhaisiin ysäriklassikkoihin.

Tällä kaudella sarjan suunta oli vielä selvästi hakusessa ja animaatio suttuisempaa. Myöhempiin kausiin verrattuna tämä on ehkä hiukan tosikkomaisempi ja varovaisempi. Oma suosikkijakso on se missä Simpsoneiden perheeseen hankitaan koira.

rating 80,000

13.07.2017 klo 03:20

Cyber City Oedo 808

Varsin arkkityyppinen kolmijaksoinen japanilainen kasarikyberpunk-minisarja, mutta ysärillä ja Yoshiaki Kawajirin toimesta tehtynä.

Lyhyt tarina seuraa kolmea kybergangsteria, jotka vapautetaan vankilasta hoitamaan isojen pomojen likaisia duuneja tulevaisuuden korporaatioiden hallitsemassa Tokiossa.

Animaatio ja toimintapuoli on tuttuun Kawajiri-tyyliin hanskassa ja genren hengelle ollaan erittäin uskollisia, mutta aneeminen enkkudubi ja tylsä ensimmäinen jakso syö parhaat tehot. Lisäksi tämä oli jo ilmestyessään vähän vanhentunut, joten sekin sitten vielä.

rating 70,000

02.07.2017 klo 15:04

The Legend of Zelda

En ole kaikkia jaksoja koskaan nähnyt, mutta minkä näin niin tämä oli harvinaisen hupsu sarja. Ulkoisesti tämä on periaatteessa hyvinkin uskollinen kahdelle ensimmäiselle pelille, mutta hahmojen persoonallisuudet on vedetty päin prinkkalaa. Yleensä Zelda hoitaa homman kotiin Linkin jäädessä pelkäksi koomiseksi sivuhahmoksi. Ganondorf on tässä vielä sika.

Suomalaiset dubit oli tässä luonnollisesti harvinaisen kuraa.

rating 60,000

28.06.2017 klo 18:07

Megazone 23

Ei jaksa alkaa arvostella tätä, lyhyt kommentti riittänee. Tämä sarja käsittää yhteensä neljä kokopitkää suoraan videolla julkaistua elokuvaa, joissa kaikissa on käytännössä eri tekijät.

Megazone 23 on oikea Akira-sarjakuvan inspiroiman kasarianimen ja japanilaisen kyberpunkin arkkityyppi. Tässä on aivan kaikki kliseet lähtien vaikka prätkäilevistä nuorista kapinallisista pahoihin korporaatioihin ja taisteleviin robotteihin. Välistä heitellään läppää ja jorataan huolettoman iloisen kasaripopin tahdissa.

Täysin oma lukunsa on Streets of Fire - Liekehtivät kadutn ja muiden taattujen kasarituotteiden joka huokosesta säteilevä armoton fanitus. Tämän on tehnyt samainen poppoo kuin Bubblegum Crisisin, joten yhtäläisyyksiä näiden väliltä luonnollisesti löytyy vaikka kuinka.

Jaksojen taso ja tyyli heittelee enemmänkin vaihtelevien tekijöiden vuoksi, mutta parhaat palat omasta mielestäni nähdään alkupäässä. Noburo Ishiguro ei osaa huonoa tehdäkään.

Hauskana triviatietona tästä on löydetty ja löydetään edelleen valtavasti yhtäläisyyksiä ensimmäisen Matrixin kanssa. Wachowskit ovat itse kommentoineet, etteivät olleet nähneet tätä kun elokuvansa tekivät.

rating 80,000

25.06.2017 klo 21:23

Mystery Science Theater 3000

Tätä sarjaa tuskin tarvitseekaan erikseen esitellä saati arvostella. MST3K teki pöhköjen leffoje riffaamisesta ja irvailemisesta taidetta kauan ennen mitään nettiarvostelijoita.

Perusidea kuuluu, että hullu tiedemies on kaapannut astronautin ja kiduttaa tätä pakottamalla katsomaan paskimpia mahdollisia elokuvia, joita maailmasta löytyy. Ansaan joutunut astronautti yrittää ylläpitää mielenterveyttään heittämällä läppää robottikavereidensa kanssa.

Tämä koomikkotiimi on tuottanut kyllä omaan elämään iloa ja paljon. MST3K:n työtä jatkaa Rifftrax, jonka parissa huonommatkin elokuvat saa menemään alas vaivatta. Ajaton idea, ajaton klassikko.

rating 100,000

20.06.2017 klo 21:33

Future Boy Conan

Ennen Studio Ghiblin perustamista Hayao Miyazaki ja Isao Takahata ehtivät tekemään myös tällaisen hassun televisiosarjan, joka on käytännössä kaikkien myöhempien ghiblien prototyyppi.

Sarjan tarina sijoittuu post-apokalyptiseen tulevaisuuteen ja pääosassa seikkailee perinteiseen ghibli-tyyliin poika ja tyttö, jotka matkaavat maailmaa ristiin rastiin ja törmäävät maailmanvalloitusta suunnitteleviin pahiksiin.

Mikäli näiden tekijöiden myöhemmät elokuvat ja tyyli on muutenkin tuttua, niin tämä tuskin tuottaa kauheasti yllätyksiä. Miyazaki itse ei kuuleman mukaan ollut tähän täysin tyytyväinen vaikka tämä on melko suosittu aikoinaan ollutkin. Toimintaguru Yoshiaki Kawajiri toimi tässä animaattorina.

rating 80,000

20.06.2017 klo 21:22

Moomin

Ennen sitä legendaarista ysärisarjaa Japanissa kerettiin tekemään toinenkin muumisarja, joka ottaa aika paljon vapauksia alkuperäiskirjoihin nähden. Tässä muumit mm. juopottelee. Tove Janssonin hyväksyntää tälle ei koskaan saatu.

Ei Moomin mikään kuolematon klassikko ole, vain lähinnä outo kuriositeetti. Ainut muistettava juttu tässä on lauma tämän kanssa työskennelleitä tulevaisuuden huippuanimaattoreita alkaen vaikka Hayao Miyazakista ja Rintarosta.

rating 50,000

17.06.2017 klo 02:34

Hjernevask

Hjernevask on yksi kuluneen vuosikymmenen kohutuimpia norjalaisen tutkivan journalismin ilmentymiä ja paljastussarja, jonka kaltaista tuskin koskaan tullaan Suomessa tekemään tai edes näyttämään.

Ideana sarjassa oli haastatella vuonomaan johtavia sosiaali- ja ihmistieteiden asiantuntijoita ja käydä sitten maailmalla johtavissa yliopistoissa arvioimassa oikeiden huippututkijoiden kanssa näiden epäilyttävien tutkijoiden höpinöitä.

Sarja aiheutti valtavan skandaalin, kun huomattiin ettei näiden norjalaisten hupiukkojen jutuissa ole pahimmillaan tieteen tai järjen häivääkään vaan maan yliopistoissa on vuosikausia opetettu valtion laskuun pelkkää poliittista propagandaa ja ties mitä henkiparannusta.

Hjernevask herättämän kohun seurauksena maan yliopistoista ja kouluista lakkautettiin kokonaisia oppiaineita ja moni asiantuntijana esiintynyt hörhö menetti kasvonsa ja uransa, jotkut kuulemma joutuivat poistumaan maastakin. Sarjan haastattelija Hararld Eiasta tuli kertaheitolla kansallissankari.

Ei tämä ansioistaan huolimatta mikään täydellinen sarja kuitenkaan ole. Kolme varttia jaksoa kohden on näin isoihin asioihin nähden tosi vähän aikaa ja monessa kohtaa joudutaan oikomaan mutkia ja vetelemään tosi kovia aasinsiltoja asiasta toiseen.

Mutta silti, kyllä tämä paikkaansa puolustaa kaltaistensa joukossa. Tutkivaa journalismia ei maailmassa koskaan ole liikaa.

rating 80,000

15.06.2017 klo 21:33

The Great Philosophers

Jatko-osa Men of Ideasille. Perusidea tässä on lähes täsmälleen sama, mutta aika ja haastateltavat ovat luonnollisesti eri sakkia, minkä lisäksi tässä keskitytään enemmän filosofian historiaan. Vähintään yhtä kurko sarja kuin edellinenkin

rating 100,000

15.06.2017 klo 21:31

Men of Ideas

Aivan huikea sarja. Tämän ideana oli aikoinaan koota kuhunkin jaksoon ajan johtavia älykköjä ja filosofeja kertomaan tutkimuksistaan ja ajattelustaan. Haastattelijanakin toimii vielä asiallinen ja aihetta ymmärtävä herrasmies.

Tämän kanssa oli mielettömän hauskaa joskus valmistautua filosofian ylioppilaskokeisiin. Huippusarja.

rating 100,000

12.06.2017 klo 14:14

Venäjän halki 30 päivässä

Jäi tästä näkemättä ehkä pari jaksoa edellisellä uusintakierroksella, mutta minkä näin, pidin erittäin paljon.

Suosikkijaksossa Ville oli muistaakseni Volgan rannalla jossain isossa kaupungissa ja mieli teki kalaan. Homma ei oikein edennyt kun veneitä ei suostuttu päästämään vesille muistaakseni vaarallisten virtausten tai liikkuvien jäiden takia,

Jonkin aikaa Ville koitti jänkätä ja suostutella, mihin venemies sitten totesi kysyvänsä juttua yhdeltä kaveriltaan. Niinpä Ville sitten pääsi kuin pääsikin kalastamaan venäläisten poliitikkojen kanssa pramealla ökyjahdilla.

rating 80,000

12.06.2017 klo 14:01

Armitage III

Eletään kaukaista tulevaisuutta. Androidien kanssa rinta rinnan elävä ihmiskunta on levittäytynyt ja asettutunut asumaan ympäri tunnettua aurinkokuntaa. Tarina alkaa kun suosittu countrylaulaja murhataan ja yksityisetsivä rantautuu Marsiin tutkimaan mahdollista salaliittoa yhdessä uuden parinsa Armitagen kanssa.

Animaatio ei tässä ole kauhean kaksista katseltavaa sen enempää kuin ääninäyttely kovin ihmeellistä kuultavaa. Toiminta on tylsää ja joutavaa melodraamaa on tungettu vähän turhan paljon sinne tänne. Ainut asia, josta tässä varsinaisesti pidin, oli menevä syntikkasoundtrack, muttei sekään yksinään riitä kantamaan kokonaista minisarjaa.

Armitage III on jälleen yksi kyberpunk-anime, joka jostain syystä on saanut kovankin kulttistatuksen, mutta jätti ainakin itseni täysin kylmäksi. Tämän on vielä tehnyt Bubblegum Crisisin tuottanut AIC-studio, joten pettymys on sitäkin suurempi. Ei jatkoon.

rating 40,000

05.06.2017 klo 01:59

The Century of the Self

Ennen 1900-luvun alkua ihmisen uskottiin olevan rationaalinen ja järjellinen olento. Sitten tuli moderni psykologia ja psykoanalyyttiset teoriat ja vanha ihmiskuva mureni täydellisesti. Ihminen paljastuikin viettiensä ja tunteidensa vietäväksi eläimeksi, johon vaikuttamiseen ei tarvittukaan faktoja ja järkeviä perusteluja.

20-luvulla uusinta uutta tekniikkaa alettiin soveltaa käytännössä ja tuloksena syntyi kokonainen liuta erilaisia massojen mielipiteen sääntelyyn ja kontrollointiin kehitettyjä psykologisia menetelmiä, joita aluksi käytettiin lähinnä erilaisten tuotteiden markkinoinnissa, mutta jotka ennen pitkää valuivat myös poliitikojen ja massamedian propagandakäyttöön.

Jos ikinä on tullut miettineeksi miten miljoonat terveet ja päällisin puolin järkevät ihmiset saatiin ja saadaan marssimaan kaikenlaisten hullujen aatteiden mukana niin tässä on yksi iso syy. Mm. Natsi-Saksa tunnetusti sovelsi aktiivisesti teho- ja imagomarkkinoinnissa käytettyjä menetelmiä julkisessa propagandassa ja tulokset tunnetaan. Tehomarkkinointi, poliittinen propaganda, massojen mielipiteen kontrolli ym. kiva on arkea tänäkin päivänä.

Parasta koko jutussa on, että tämä on BBC:n isolla rahalla tuottama dokkari ja kaikkien tässä esiteltyjen heppujen kirjoja löytää helposti isommasta kirjakaupasta tai vaikka netistä pdf:änä, joten mistään kaksisesta salaliitosta ei ole kyse, vaikka varmasti ihmeelliseltä tämä kama kuulostaakin. Massoja ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.

The Century of the Self on yksi eniten itseen ja omaan maailmankuvaan vaikuttaneista dokkareista koskaan. Jos koskaan on huomannut toden teolla olevansa äärimmäisen naiivi maailmaa ja ihmisiä kohtaan, niin tällaista dokkaria katsoessa.

Tervetuloa Matrixiin.

rating 100,000

05.06.2017 klo 01:42

Seikkailumetsä

Missä sinä olit kun Rosvo Rontti varasti Minna Kettusen uuden mekon?

Möhöhöhöhöö!

Ei sitä ennenkään mitään taistelevia robotteja tapiteltu vaan Seikkailumetsä oli kakarana kova juttu. Tämä on vähän kuin japanilainen väännös Bamsesta, eli pienille lapsille suunnattu eläinsatusarja, josta julkaistiin aikoinaan nippu lelufiguureja sun muuta oheissälää.

Tekniseltä kantilta tämä on oikein laadukasta animaatiota, mutta karsea suomidubbaus yhdistettynä äärimmäisen pöhköihin tarinoihin lähinnä naurattaa järjettömyydellään.

Ei tämä ehkä ihan aikuisten kamaa ole, mutta pääasia, että on hauskaa. Koko sarja on julkaistu aikoinaan suomeksi kasetilla ja dubattuna, näitä löytää edelleen helposti kirppareilta ja netistä.

rating 80,000

05.06.2017 klo 01:35

Galaxy Express 999

Tämä on niitä myyttisiä legendaarisia animesarjoja, joka putkahtaa aina tavalla tai toisella aina joka välistä silmille tahtoipa sitä taikka ei. Itse muistan mukulana pelkästään tämän kannen nähneenä pähkäilleeni kauan minkälainen mahtisarja tämmöinen voi oikeasti olla. Sitten huomasin, että tämä on julkaistu ainakin osittain myös Suomessa ja katsoin minkä pystyin.

Sarjan tarina sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa ihmiskunta on kyennyt vaihtamaan ruumiinsa kokonaan koneisiin. Sarja seuraa äitinsä kuolemasta kostoa janoavan pikkupojan matkaa salaperäisellä galaksista toiseen lentävällä junalla kohti myyttistä planeetta, jossa köyhäkin voi saada itselleen robottikehon. Matkan varrella on sitten kaikenlaista seikkailua.

Ensimmäisenä täytyy sanoa, että tämä on turkasen pitkä sarja ja tämä toistaa paljon itseään. Lähes jokaisessa jaksossa perusideana on pelkästään saarnata ihmisyyden ihanuutta ja sitä rataa. Elokuva toimii mielestäni tiivistetyssä muodossa paremmin.

Leiji Matsumoton tyylistä olen aina pitänyt ja pidän tässäkin. Miehen ihmishahmoissa on vaan sitä jotain särmää, mikä muilta mangataiteilijoilta puuttuu täydellisesti. Tarina on selvästi saanut vaikutteita ranskalaisista elokuvista ja kirjallisuudesta. Lentävä juna on otettu suoraan Kenji Miyazawan Night on the Galactic Railroadista.

Tätä löytyy ihan suomenkielellä dubattunakin. Jos vanhat Smurffit ja Hopeanuoli on tuttuja, niin tässä on täsmälleen sama tiimi takana.

Kaikenkaikkiaan ihan hyvä sarja. Elokuvaversio on kuitenkin mielestäni himpun verran parempi.

rating 80,000

10.05.2017 klo 03:22

Elfen Lied

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta ei ole kolahtanut tämä koskaan. Onhan tämä väkivaltainen kuin mikä, mutta erittäin kömpelö animaatio sattuu lähinnä silmiin ja hömelö animemelodraama pistää lähinnä hatuttamaan.

Tässä on kyllä ylivoimaisesti kaunein koskaan tehty alkuvideo, sen verran pakko kehua.

rating 40,000

09.05.2017 klo 16:30

Dallos

Dallos on Mamoru Oshiin ja Studio Pierrotin pienoinen välityö ennen Urusei Yatsuran kahta elokuvaversiota. Käytännössä tämä on melko riskitön yhdistelmä 80-luvun alun scifimuotia, Robert Heinleinin Kuu on julmaa ja elokuvaa Taistelu Algeriasta. Mikäli kaksi viimeistä on tuttua kamaa, niin tämä tuskin tuottaa mitään suurempia yllätyksiä muuten kuin oikein hyvällä toteutuksellaan.

Dallos oli tiettävästi ensimmäinen suoraan videolla julkaistu animaatio ja samalla kaikkien aikojen ensimmäinen videosarja eli OVA.

rating 70,000

09.05.2017 klo 01:44

Urusei Yatsura

Urusei Yatsuraa on tapana pitää jonkinlaisena animen suurena klassikkona, mutta itse en varsinaisesti kyennyt lämpenemään edes Mamoru Oshiin takia.

Tämä on siis pitkälti hyvin geneerinen nuorille suunnattu aivan liian pitkään jatkunut animekomedia, jossa pölhö teini saa erehdyksen seurauksena elinikäiseksi kumppanikseen höpsön avaruusprinsessan ja kaikkea hupsua seuraa parin sadan jakson edestä.

Jos tästä yksi jakso pitää jokaisen Oshii-fanin nähdä, niin jakso numero 122 tai englanniksi dubatuissa nro 99, joka kantaa nimeä Hisatsu! Tachigui Wars!!. Kyseessä on nimittäin Oshiin Kerberos-saagan ihka ensimmäinen esiosa, jota laajennettiin myöhemmin useiden sarjakuvien ja elokuvien edestä. Jaksossa esiintyville ammattipummeille tehtiin myöhemmin vielä oma erityinen sarjansa, joka yhdessä Kerberoksen kanssa sitoo yhteen likimain kaikki Oshiin myöhemmät työt. Kuka olisi uskonut, että koko Kerberos-juttu saikin kipinänsä alunperin Rumiko Takahashin pölhöstä sarjakuvasta!?

Lisää aiheesta myöhemmin Amazing Lives of the Fast Food Griftersin arvostelussa.

rating 60,000

02.05.2017 klo 16:06

Rocko’s Modern Life

Rocko's modern life on taatusti kaikkien aikojen aliarvostetuimpia piirrettyjä sarjoja The Adventures of Sam & Max: Freelance Policen ja Gargoylesin kanssa.

Käytännössä tässä on varsin tyypillinen The Ren & Stimpy Shown inspiroima ysäripiirretty, jossa vähän lapsekkaampi ja räväkämpi yleisilme yhdistyy saumattomasti aikuisille suunnattuun hyvin kirjoitettuun satiiriin ja nokkelaan monimieliseen huumoriin. Muistan nähneeni tätä joskus 90-luvun puolella, mutta arvostamaan tätä opin vasta viime vuosina. Hieno sarja.

rating 90,000

01.05.2017 klo 15:03

Sonic the Hedgehog

Ysärillä Sega hallitsi maailmaa ja Sonic oli jumala.

Jostain kumman syystä hahmosta ei tunnu saavan kunnollista elokuvaa tai piirrossarjaa hullukaan tehtyä tätä ainutta oikeaa Sonic SatAMia lukuun ottamatta.

Käytännössä tämän tarina on juuri sitä ensimmäisen kolmen pääsarjan pelin ideaa seuraavaa kamaa mitä voisi odottaakin. Tohtori Robotnik on tässä vallannut eläinten maailman ja muuttanut kaiken teolliseksi robottimaailmaksi. Sonicin taivoite no yksinkertaisesti vapauttaa eläinten vastarintaliikkeen kanssa maailma Robotnikin ikeestä.

Pahin ongelma koko sarjassa on, että toinen kausi päättyy cliffhangeriin ja kolmas tuotantokausi peruutettiin. Tämän tarina ei siis saa kunnollista loppua missään vaiheessa ja sekös pisti aikoinaan ketuttamaan.

rating 80,000

01.05.2017 klo 14:55

Haamujengi

Varmaan jokainen kaltaiseni ysärilapsi muistaa ja rakastaa sitä -96 julkaistua Extreme Ghostbustersia, yhtä kaikkien aikojen aliarvostetuimmista ja parhaista piirretyistä tyyliin koskaan. Siinä yhdistyi kaikki mahdollinen kuviteltavissa oleva ysäriparhaus hyvästä aikuismaisesta käsiksestä ja laadukkaista suomidubeista lähtien.

Mutta oikeasti kyseessä oli pelkkä pahainen jatko-osa tälle aidolle ja oikealle klassiselle kasaripiirretylle, joka käytännössä loi koko sen ghostloren, jolle uudempi sarja hahmoineen perustuu. Ja tiedättekös mitä? Tämä on oikeasti vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi.

Tämä sarjahan jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäinen elokuva jää. Sarjan alkuperäinen nimi viittaa toiseen samalla nimellä ratsastaneeseen sarjaan, mutta tekijät veivät vitsin vielä pitemmälle ja yhdessä jaksossa paljastetaan, että näytellyt elokuvat ovat todellisuudessa näiden "aitojen" hahmojen fiktiivisia tarinoita. Yhdessä kohtaa jopa näytetään hahmot katsomassa Ghostbusters kakkosta!

Tämä on vaan pahuksen kova sarja. Tekijät selvästi tiesivät mitä olivat tekemässä ja ottivat homman tosissaan. Japanissa toteutettu animaatiokin on kohdillaan ja ääninä kuullaan mm. piirretystä Karvisesta tuttu ääninäyttelijä, eli mitään varsinaista isompaa valittamisen aihetta ei löydy kirveelläkään.

Loistava sarja. Ja pitkä kuin nälkävuosi.

rating 100,000

18.04.2017 klo 20:02

rating 100,000

05.04.2017 klo 22:17

Power Rangers: 1. tuotantokausi

Kyllä tämä vaan älyttömän nerokasta puupääviihdettä on, pulinat pois! Idea tässä on, että kokovartalosukkahousuihin pukeutuvat teinininjat vetelee kumipukuisia ukkeleita ja intergalaktisesta roskapöntöstä tullutta Rita Repulsaa lättyyn, välillä vedetään leluroboteilla ja dinosauruksillakin. Pituutta tällä sarjalla on kuin nälkävuodella, mutta onpahan pöljän upeaa viihdettä riittämiin ja vielä sopivan pienissä annoksissa.

rating 80,000

28.02.2017 klo 20:43

Gargoyles

Tämä saattaa olla Disneyn piirretyistä televisiosarjoista paras. Gargoyles oli Disneyn yritys haastaa piirrettyä Batmania ja tähän saatiin jopa samoja tekijöitä mukaan. Tarina siis kertoo nykyaikaan heräävistä keskiajan gargoileista ja näiden seikkailuista. Kohdeyleisöhän tällä on vanhemmat nuoret ja nuoret aikuiset. Erittäin hyvin kirjoitettu ja näytelty sarja. Näyttelijöistä etenkin Mass Effectin Andersonina ja John Carpenterin The Thingistä tunnettu Keith David on jotain aivan jäätävää, sillä miehellä on aivan uskomattoman seksikäs bassoääni. Sääli ettei tätä ilmeisesti saatu koskaan Suomeen.

rating 100,000

18.02.2017 klo 01:24

rating 80,000

11.02.2017 klo 01:42

Tikun ja Takun pelastuspartio

Hieno sarja. Muistan katsoneeni näitä aikoinaan moneen kertaan läpi, aina yhtä hyviä. Omat suosikkijaksot se hämärä kulttijakso ja muodonmuuttajaufojakso. Tunnusbiisi on omasta mielestäni yksi hienoimmista koskaan.

rating 80,000

06.02.2017 klo 20:53

Salatut elämät

Oma arvioni perustuu lähinnä ensimmäisiin kausiin, muutamiin satunnaisiin nähtyihin jaksoihin ja erilaisten remixien värikkääseen kirjoon. Onhan tämä nyt aivan luokatonta saastaa, mutta se viihdyttää ja sehän tässä on tärkeintä. Jarmo Kosken poisjäänti söi tätä sarjaa kyllä pahasti. Sen jälkeen kun Ipi lähtee, ei tätä varmaan kukaan enää katsokaan. Saisi vaan olla enemmän Ismon riehumista.

Salkkarit on täydellinen mestariteos, suomalaisen televisioviihteen graalin malja.

rating 100,000

06.02.2017 klo 11:41

rating 90,000

05.02.2017 klo 23:05

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Uudempi Turtles on omasta mielestä sitä vanhaa paljon parempi, joskin älyttömän aliarvostettu. Oma katselukokemukseni tästä rajoittui silloin aikanaan muutamaan ensimmäiseen kauteen, mutta mitä olen kuullut niin sarja vain paranee edetessään. Dubitkin ovat kyllä loistotyötä ja parista kohtaa löytyy jopa hassuja viittauksia klassisiin elokuviin. Sitten on tietysti ne Usagi-jaksot.

rating 80,000

30.01.2017 klo 23:32

rating 100,000

29.01.2017 klo 22:12

Fullmetal Alchemist

Itse en koskaan oikein päässyt sisälle tähän ilmiöön. Meininki on hyvinkin perus animekikkailua alkemia-taika -teemalla ja ehkä vähän keskivertoa persoonallisemmalla otteella. Ei tämä kyllä ole mitään hirveän ihmeellistä tai syvällistä katseltavaa. Vieläköhän Fullmetal Alchemistia edes kukaan muistaa?

rating 60,000

28.01.2017 klo 22:56

Naruto

Kaikesta loputtomasta teinien hypetyksestä johtuen inhosin tätä sarjaa aluksi enkä suostunut sitä edes katsomaan ennen kuin tylsyys kävi kerran tarpeeksi luihin ja ytimiin. Ja eihän tämä mikään huono oikeastaan ole, mutta aivan luvattoman pitkä ja toisinaan vähän turhankin paljon itseään toistava. En tätä jaksanut katsoa loppuun asti ollenkaan, mutta minkä katsoin siitä pidin. Ei mikään mestariteos, mutta menettelee.

rating 80,000

27.01.2017 klo 19:32

Happy Tree Friends: Overkill

Muistan kun Happy Tree Friends ja rempseä gorehuumori oli nuorille täysin uusi juttu. Tämä oli joskus parasta ja hämärintä samaan aikaan. Harmittavasti touhu toistaa pitemmän päälle itseään eikä oikeastaan missään vaiheessa kehity tai etene yhtään mihinkään. Silti, kyllä äärimmäinen väkivalta ja gore hämäävän viattomalta näyttävässä piiretyssä silti jaksaa edelleen hekotuttaa.

rating 70,000

26.01.2017 klo 21:25

Death Note

Ei ollenkaan huono sarja, mutta alkuperäinen sarjakuva on sitä kaliiberia, ettei tämä voi millään sille vetää vertoja. Kuitenkin parempi kuin yksikään tämän silvotuista leffaversioista.

rating 70,000

26.01.2017 klo 21:22

Monster

Mahdollisesti uuden vuosituhannen parhaan sarjakuvan laimeampi televisiosovitus ei pärjää alkuunkaan sarjakuvan mahtavuudelle. Tätä voi suositella varauksetta vain niille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty lukemaan sitä alkuperäisteosta.

rating 60,000

26.01.2017 klo 21:20

Inuyasha

Tätä tuli seurattua kyllä aikoinaan yllättävänkin antaumuksella. Toistaa jonkin verran itseään, muttei ollenkaan yhtä ärsyttävällä tavalla kuin sarjakuva, jonka olisi suonut loppuvan jo reilusti ennen puoltaväliä. Televisiosarja on parempi.

rating 80,000

18.01.2017 klo 00:29

South Park: 4. tuotantokausi

Sarjan tähänastisista kausista paras. Mielestäni South Park alkoi parantua hurjasti vasta viidennestä kaudesta eteen päin, tämä on vielä varsin kesyä kamaa. Itselleni tästä kaudesta on parhaiten jäänyt mieleen se avausjakso, missä esiteltiin Timmy ja pilkattiin Phil Collinsia. Muistan kun tämä tuli telkkarista ja yhtäkkiä kaikki alkoi heittää Phil Collins -läppää, jopa Pasilaan tehtiin yksi jakso siitä samasta läpästä. Alkuperäinen ideahan oli siinä, että Trey Parker ja Matt Stone oli ehdolla Oscariin South Park -elokuvan musiikeista ja hävisi Phil Collinsille. Taisi jätkiä kaikesta päätellen vähän hatuttaa. Ei ne kyllä huonolle hävinneet, ei sen puoleen.

rating 80,000

17.01.2017 klo 00:23

Star Wars: Droidit

Taidan olla ainut ihminen maailmassa, joka tämän sarjan sattuu vielä muistamaan. Tätähän näytettiin joskus 95-96 suomalaisessa televisiossa dubattuna. Ei mikään kaksinen mestariteos kyllä ollut, mutta hyvä sarjahan tämä. Droidit oli lisäksi itselleni ensimmäinen kosketus Star Warsiin.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu