VOIPerkele!

Foorumin päävalikkoonHuttuosasto › VOIPerkele!

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

18.08.10 klo 15:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Anteeksi kaamea otsikko, enkä ole ihan varma kuuluuko tämä aihe tänne, mutta asia olisi tällainen. Raahen ainoa elokuvateatteri, Bio Huvimylly, aiotaan lakkauttaa. Rakennuksen omistava Soveliuksen apurahasäätiö ei aio jatkaa vuokrasopimusta, joka päättyy vuoden 2011 marraskuussa.

RS 28.2.2008: artikkeli "Bio Huvimylly vaarassa"
Elokuvateatterin vuokrasopimus päättyy marraskuussa 2011, Soveliuksen apurahastosäätiö, joka rakennuksen omistaa, ei aio jatkaa vuokrasopimusta. Haastateltu säätiön puheenjohtaja Reino Temmes haluaa arvotontille esim. seniori- tai hoitokodin. Huvimylly on ollut paikalla 1937 lähtien ja monelle liittyy asiaan mieluisia muistoja. Soveliuksen apurahasäätiön muut jäsenet ovat Ursula Peissa, Jukka Ingerttilä, Tiina Efving ja Jukka Toivola.

Adressi Bio Huvimyllyn säilyttämisen puolesta on, ja sen voi allekirjoittaa täällä:
http://www.adressit.com/biohuvimylly
Jos vain viitsit, allekirjoita ihmeessä! Kyseessä on kuitenkin jo jollain tapaa historiallinenkin teatteri. Ja kyseisessä talossa järjestetään myös konsertteja yms.

sulo
Käyttäjä
3301 viestiä

18.08.10 klo 18:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mitään aikomusta kyseiseen paikkaan ei ole koskaan mennä, mutta tottakai kirjootin nimeni, joka vastaa vähintään muutamaa rivimiestä. Otsikko on kyllä...no, kai se saa enemmän lukijoita kun esim. Vetoomus Raahen elokuvateatterin säilyttämiseksi. "Pöh. vitut Raahesta."

barros
Käyttäjä
1349 viestiä

18.08.10 klo 20:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuommoinen käytäntö onkin hyvin ikävää kuultavaa, jos se vielä alkaa tarttua muihinkin kaupunkeihin tavaksi asti. Silloinhan teatteria alkaisi kaatumaan muuallakin kuin dominonappuloita konsanaan. Ei kahta sanaa siitä, ettenkö ko. adressiin ryhtyisi perän jatkoksi.

Olipa kyseessä isompi puljujen pyörittäjä, kuten finnkino tai pienempi alallaan, niin korvaaja kunnalta poistuneen paikalle olisi ainakin saatava. Sama kuin julkisesti kaavailtava monen megan nettiyhteys joka kolkkaan, jopa aina syrjäiseen korpeen asti torpattaisiin nyt. Tuommoista edistävää ja hyvinvointiin liittyvää kun ei tarkkaan varmasti tunneta, kuin pelkästään tuloksen tehtailun osalta ja seuraavaksi päätetään kaikki toiminta vain sulkea.

Voihan olla mahdollista, että huipputeknologian aikakaudella saadaan halvalla visuaalista laatua näytettäväksi asti, mutta 3D:n mahdollinen tuleminen Cameronin esiinmarssittamana on vielä jonkun aikaa hyvin harvojen osaajien käsissä.

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

18.08.10 klo 20:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitokset molemmille!

Barros: tosiaan, ainakin toinen leffateatteri pitäisi tilalle saada, jos käy niin ikävästi että se tosiaan puretaan. Siinä on vain se, että se ei ole pelkkä leffateatteri, vaan ainakin Raahessa se on, kuten aiemmin mainitsin, jo historiallisestikin arvokas!

Lordi-fani
Käyttäjä
647 viestiä

19.08.10 klo 15:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Allekirjoitin tuon adressin. Eihän leffateattereita saa sulkea, se on rikollista. Tai ainakin sen pitäisi olla, perkele. :)

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

19.08.10 klo 17:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lordi-fani kirjoitti:

Eihän leffateattereita saa sulkea, se on rikollista. Tai ainakin sen pitäisi olla, perkele. :)

Aamen!

Paljon kiitoksia allekirjoittamisesta!

WreckMe666
Käyttäjä
654 viestiä

19.08.10 klo 18:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Allekirjoitimpas itsekkin, vaikken ole koskaan kyseisessä teatterissä (tai koko paikkakunnalla) känyt, mutta eipäs se paljoa haittanee...

Spuge
Käyttäjä
119 viestiä

19.08.10 klo 18:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Allekirjoitin tuon adressin vaikka en tuolla ole käynyt, ihan vain sinun mieliksi pistin adressin menemään.

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

19.08.10 klo 19:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Allekirjoitin, vaikkei asia koskekaan minua. Onhan se silti huutava vääryys, että joltain paikkakunnalta viedään ainoa teatteri, vaikken pienempien paikkakuntien teattereita suosikaan. Onhan niillä silti kävijänsä, eivätkä ne luultavasti tuota tappiota, vai?

Jamii
Käyttäjä
506 viestiä

20.08.10 klo 18:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itsekkin allekirjoitin, koska omasta mielestäni on väärin että sellainen tärkeä kulttuurinharrastuspaikka suht.koht pienellä paikkakunnalla kuin Raahe poistettaisiin noin vain. Jopa kotipaikkakunnallanikin on elokuvateatteri ja tämä on sentään vain taajama-alue.

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

20.08.10 klo 20:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

rillijulle kirjoitti:

Onhan niillä silti kävijänsä, eivätkä ne luultavasti tuota tappiota, vai?

Olen kyseisesä elokuvateatterissa - Bio Huvimyllyssa siis - muutaman kerran käynyt, ja ei mitään hirveitä määriä väkeä ole paikalla. Mutta jonkin verran kuitenkin, joten en usko että se ainakaan tappiota tuottaa.

Kyseinen teatteri on kyllä vielä niin vanhaksi rakennukseksi hyvässä kunnossa, mutta mitäs 30 vuoden päästä? Jos käy niin ettei sitä pureta, pitäisi se about kymmenen vuoden sisällä kunnostaa. Ja uskallan väittää että vaikka toisen salin rakentaminen (Huvimyllyssä on tällä hetkellä vain yksi sali) taikka 3-D laitteiston hankkiminen tuskin ainakaan laskisi kävijämäärää.
Kallista se tietysti on, ja niin kauan kuin teatteri on purku-uhan alla, ei näihin toimiin ole mitään järkeä ryhtyä.

Crank!
Käyttäjä
545 viestiä

20.08.10 klo 20:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

minäkin allekirjoitin. itse asun pienessä kunnassa, eikä sielä ola leffateatteria, ehkä kerran vuodessa näytetään elokuvia valkokankaalla, mutta sekin on meidän koulun liikuntasalissa johon on raahattu penkit ja tykki.

WreckMe666
Käyttäjä
654 viestiä

20.08.10 klo 21:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Olettepas te Pelkosenniemen asukkaat köpöä kansaa. Meillä täällä noin kahden tuhannen asukkaan kunnassa on jopa entisissä lukion tiloissa (nykyisissä ala-asteen tiloissa) auditorio, jossa esitetään sitten sellaiset viisi-kymmenen elokuvaa vuodessa. Puoli vuotta Suomen ensi-illan jälkeen tietenkin ;)

Crank!
Käyttäjä
545 viestiä

20.08.10 klo 23:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

WreckMe666 kirjoitti:

^Olettepas te Pelkosenniemen asukkaat köpöä kansaa ;)


:D mitä siellä Pellossa sitten on? meidän "leffasalissa" näytettiin yks ensi-iltakin nimittäin Joulutarina :D saatoin ehkä vähän lievennellä tuota äsköstä juttua, mutta ei täällä puolta vuotta usemmin leffoja valkokankaalla katota :D

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

21.08.10 klo 21:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Menee kai offtopiciksi, mutta vasta kävin Huvimyllyssä katsomassa mestariteokseksi osoittautuneen Sisko tahtoisin jäädä, ja todellakin - kaunis, pieni ja tunnelmallinen teatteri. Yleisöä tosin oli vain kourallinen, mutta todellakin - voin suositella, jos joskus lähistöllä käy, käyntiä tässä teatterissa.

Keskustelut