Renny Harlin

Foorumin päävalikkoonHuttuosasto › Renny Harlin

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

20.02.09 klo 16:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mannerheim-projekti jäihin? [yle.fi]

"Renny Harlinin ohjaaman Mannerheim-elokuvan tuotanto on pantu jäihin. Mannerheimin kuvausten valmistelu on keskeytetty toistaiseksi elokuvan rahoitusta koskevien erimielisyyksien takia.

Elokuvaa rahoittavan Liberty Productionin tanskalainen emoyhtiö on sulkenut rahahanat kansainväliseen talouskriisiin vedoten.

...

Elokuvan ohjaaja Renny Harlin sanoo toivovansa, että tilanne on vain väliaikainen. Hän harmittelee sitä, että tuotanto menee jäihin nyt kun kaikki on valmiina kuvauksia varten ja elokuvantekijöiden yhteishenki on hyvä. "

Että näin. Pari vuosikymmentä sitä työstettiin alustavasti, ja lopulta finanssikriiisi kaataa koko projektin. Ensi-iltaa tähdättiin (tällä erää) tammikuun viidennelletoista, mutta saas nähdä, miten tämä asiaa vaikuttaa. Ensi-ilta taisi lähteä jälleen kerran siirtoon. Kyllä tämä ilmeisesti jotakuta harmittaa, kun kommenteissa pari on jo lupautunut kantamaan oman osuutensa kekoon. Eli, jos joku tykkiläisistä saa huomenna lotossa seitsemän oikein, voi ryhtyä kotimaisen elokuvan mesenaatiksi.

Artikkelia kuvittaa Mikko Nousiainen meikattuna 20- ja 55-vuotiaaksi marskiksi.

calileon
Käyttäjä
3 viestiä

21.02.09 klo 08:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Storyteller kirjoitti:

Mikä loppujen lopuksi ajoi Kurkun leikkaajien saaren tuohon jamaan? Ei se mielestäni nyt niin huono elokuva ole. Ihan kelpo seikkailukomedia, jonka luulisi purevan varsinkin massaan.

Pakko kommentoida tuohon... Kurkunleikkaajien saari ei varsinaisesti vienyt Carolcoa konkurssiin vaan kyseinen yhtiö oli konkurssin partaalla jo ennen kuvauksien alkua. Carolcolta loppui rahat kesken eikä rahaa ollut markkinointiin, jakeluun ym. eikä kukaan sitä enään konkurssikypsälle ja velkaantuneelle firmalle suostunut lainaamaan. Elokuva maksoi reilut 90 miljoonaa taalaa ja Carolco lopulta myi toiselle tuotantoyhtiölle (en juuri nyt muista mille) elokuvan 20 miljoonalla taalalla maksaakseen velkojaan. Kyseinen lafka markkinoi elokuvaa kuin se olisi maksanut 20 miljoonaa, ei niinkuin se olisi maksanut 90 miljoonaa ja lipputulot jäivät sen mukaisiksi. Elokuvan ostanut firma teki 20 miljoonan sijoituksellaan voittoa ja Carolco lopulta konkurssin.

Toisaalta elokuvayleisö ei ehkä ollut vielä valmis näkemään naista toimintaleffan suurena tähtenä... Mielestäni elokuva on huomattavan paljon mainettaan parempi ja useilla keskustelufoorumeilla saanut paljon kehuja...

Mr. Pink
Käyttäjä
1243 viestiä

21.02.09 klo 19:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

calileon kirjoitti:

Toisaalta elokuvayleisö ei ehkä ollut vielä valmis näkemään naista toimintaleffan suurena tähtenä.

Epäilen itse vahvasti tuota, koska tehtiinhän esimerkiksi Alien ja osa sen jatko-osistakin ennen Kurkunleikkaajien saarta. Ja nehän menestyivät hyvin lippuluukuillakin, ainakin näin luulisin.

Edit: Tervetuloa vaan foorumille calileon!

calileon
Käyttäjä
3 viestiä

22.02.09 klo 07:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitokset! Tuli vihdoin rekiströidyttyä oikein käyttäjäksi tänne kun pitkään on tullut jo viestejä lueskeltua...

Tuohon naistähteyteen pitää vaan kommentoida että on vaan kuulopuhetta ja mitä eri foorumeilta olen lukenut. Samaa on kirjoiteltu Long Kiss Goodnightistakin... Ja jos en nyt ihan väärin muista niin oli joko Canal+ tai Lionsgate kun aikanaan Kurkunleikkaajien oikeuden Carolcolta osti... Kommentoikoon joku jos muistaa. Mutta että esim. jenkeissä ei elokuvaa mainostettu juuri lainkaan, lähinnä käsittääkseni vaan elokuvateattereissa näytettiin trailereita ja juuri ennen ensi-iltaa muutamia tv-spotteja. Sen lisäksi sai parissa isommassa lehdessä murska-arvostelut. Lopulta enemmän tuli positiivisia kuin negatiivisia arvosteluja.

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

22.02.09 klo 10:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Renny on muistaakseni jossain todennut, että vaikka leffa oli 90 millin tappio (100 milj. budjettina ja 10 lipputuloina), tuottaa se hänen pankkitililleen yhä pennosia. Tämä johtunee DVD:llä löytyneestä fanikunnasta. Nykyiset levitysoikeudet ovat muuten käsittääkseni juuri LionsGatella.

Cutthroat Island paitsi markkinointiin huonosti, myös julkaistiin väärään aikaan. Ensi-ilta oli 22. joulukuuta. Siis häh? Oikeaksi julkaisupäiväksi olisi huomattavasti paremmin sopinut 22. kesä-/heinäkuuta. Kesäinen blockbusterhan tämä on ennemmin kuin joulunaluskomedia.

Kenties ongelmana oli myös säihkyvien tähtien puute. Rennyn silloisen vaimon Davisin ura oli jo laskussa ja miespääosassa oli ... joku. Rennyn seuraava leffa, niin ikään Geena Davisin tähdittämä Long Kiss Goodnight olisi myös voinut olla vaikeuksissa, mutta kyllä Samppa äl Jacksonin naama posterissa ja siihen aikaan melko kuuman nimen Shane Blackin nimi käsikirjoituksessa varmaan vähän jelppasivat. Toisaalta sitä leffaa ei myöskään lytätty kriitikkopiireissä. Kuitenkaan ei myöskään Long Kiss Goodnight saanut budjettiaan takaisin pelkillä jenkkimarkkinoilla. Ja LKG:n jälkeen Geena Davis on valkokankaalla nähty vain Stuart Little -elokuvissa.

[edit]Ja olihan LKG perinteisempi toimintaleffa kuin Kurkunleikkaajien saari.[/edit]

sulo
Käyttäjä
3301 viestiä

22.02.09 klo 14:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Imdb Trivia kohdasta löytyy mielenkiintoista luettavaa, koskien tuota Kurkunleikkaajien saaren näyttelijä valintoja yms.

http://www.imdb.com/title/tt0112760/trivia

Pääosassa piti alunperin olla Michael Douglas. Renny kuitenkin halusi niin kovasti tehdä Geenasta isoa äksön staraa, että Douglas olisi jäänyt sivuosaan. Douglas olisi halunnut saman verran "screen timea" kuin Geena. Rennylle se ei sopinut.

Sen takia Douglas häipyi ja Geenakin olisi halunnut, mutta ei sopimuksen takia päässyt pois. Renny joutui pää märkänä, hirveässä kiireessä etsimään uutta näyttelijää Douglasin tilalle. Keanu Reeves, Liam Neeson, Jeff Bridges, Ralph Fiennes, Charlie Sheen and Michael Keaton kaikki sanoivat ei kiitos. Sillä aikaa lavasteita tehtiin, mutta Renny ei ehtinyt niiden tekemistä valvomaan. Renny pistikin sitten osan lavasteista uusiksi. Rahaa paloi siinäkin ihan turhaan.

MIkä on sitten oikeasti totta ja mikä ei. Mutta itse näkisin Rennyn söhlänneen tuon elokuvan. Väkisin yritti tehdä Geenasta staraa elokuvan kustannuksella. Matthew Modine ei ole Douglas.

calileon
Käyttäjä
3 viestiä

23.02.09 klo 05:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

sulo kirjoitti:

MIkä on sitten oikeasti totta ja mikä ei. Mutta itse näkisin Rennyn söhlänneen tuon elokuvan. Väkisin yritti tehdä Geenasta staraa elokuvan kustannuksella. Matthew Modine ei ole Douglas.

Itse allekirjoitan kyllä myös tuon. Vaikka pidänkin Kurkunleikkaajista ja LKG:stä niin oli Rennyltä virhe laittaa vaimonsa joka leffan pääosaan (tuotti noiden kahden lisäksi vielä Geenan Speechless-leffan). Ja heti seuraava virhe antaa Stallonelle liikaa valtaa Drivenin käsikirjoitukseen... Rocky on Wheels... Kyllähän se uppoaa kun tarpeeksi monta kertaa osuu. Uskoa kaveriin vielä löytyy ja kyllä se Renny sieltä nousee takaisin... Cleaner antoi toivoa paremmasta ja toivottavasti paluu toimintaan (12 rounds) on edes-sinnepäin-hyvä.

Acedia
Käyttäjä
1210 viestiä

23.02.09 klo 16:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

En tiedä oliko jo täällä, mutta tässä varmuuden välttämiseksi:

"Lähetä haluamasi rahasumma ruskeassa kirjekuoressa alla olevaan postiosoitteeseen. Merkitse kuoreen tunnus "Mannerheim-kansalaiskeräys". Mikäli haluat osallistua elokuvan tekemiseen laskuja maksamalla, ilmoita meille pankkiyhteytesi, niin teemme pankkisi kanssa suoraveloitussopimuksen. Voit myös maksaa yksittäisiä laskuja, tällöin ohjaamme laskut antamaasi postiosoitteeseen."

Solar Films Oy
Markus Selin
Veneentekijäntie 20
00210 HELSINKI

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

23.05.09 klo 22:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Minun mielestäni tuo on jo pahemman luokan kusetusta, että kansalaiset joutuvat tukemaan jotain Hollywood tason ohjaajan projekteja. Kas kun ei joudutan viemään kultakoruja ja hopealusikoita sulatettavaksi - saataisiin sitä oikeaa sodan tuntua.

Kyllähän se homma on niin, että Rennyn tasoisella ohjaajalla pitäisi olla omaakin rahaa pistää tällaisiin projekteihin ja on kumma jos ei suomesta löydy paria miljoonaa sponsorirahaa... On aivan turha lähteä edes aloittamaan projekteja ellei rahoitusasiat ole täysin selvät. Tällaiset rahasotkut vain pahentavat Rennyn nimeä meidän suomalaistenkin silmissä, saati sitten ulkomailla.

Toivon silti että homma saadaan selväksi ihan normaalilla sponsoroinnilla ja toivon myös sitä, että elokuva tulee olemaan suomen tasolla yksi parhaista.

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

04.08.09 klo 17:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jaaha, Marksi-leffan kuvausten aloittaminen lykkääntyy jonnekin joulun lähistölle, ja väliaikana Renny lähtee nolaamaan loputkin maineestaan.

Ylen [yle.fi] ja maikkarin [www.mtv3.fi] juttu aiheesta.

Renny siis filmaa viimekesäiseen Georgian-sotaan sijoittuvan toimintadraaman. Lähtökohta on sinänsä ihan lupaava, mutta visiitti leffan tuottavan Rex Filmsin [www.rexfilms.com] kotisivulla ei tarjoa hymyn aihetta. Yhtiö on purkittanut halppisaksiöniä ja mielikuvituksentonta spoofia muutaman millin budjetilla. Elokuvat ovat päätynyt suoraan DVD-levitykseen.

Niin, onhan Rennyltä mennyt Hollywoodissa nimi varmaan aikoja sitten, ja lähinnä kai Suomessa pidetään yllä kuvaa, että kyseessä olisi vielä suurmies. Cleanerkin meni Jenkeissä suoran DVD:lle. Jos tälle halppistoimintalinjalle kuitenkin pitää lähteä, niin eipä siinä paljoa ole herran maineesta jäljellä. Harlinin pitäisi pikaisesti saada aikaan Brodie's Law -leffa tai Long Kiss Goodnightin välillä kuiskittu jatko-osa, ettei mene koko ura onnettomaksi pusertamiseksi (jota lähellä se toki on jo nyt). Leffaa tuskin voi herra Nousiaisenkaan uralla edistysaskeleeksi kutsua, jos hän roolin elokuvasta on saanut, kuten artikkelit antavat ymmärtää.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

21.11.09 klo 00:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onhan Rennyllä nimi vain kasvanut jenkeissäkin. Ei tosiaan jaeltaisi leffoja tuohon tahtiin jos ei olisi nimeä ns. nimeksikään. On kaveri päässyt Mindhuntersin & esim. Cleanerin myötä takaisin tositoimiin.

Georgiassakin Kilmerin rooli on varmasti ihan hyvä. Andykin sopii pressaksi kuin nappi otsaan. Toivotaan ettei floppaa. Tämä olkoon hyvä tunnustelu Marskia varten ja jos tämä onnaa, niin sitten voisi löytyä niitä puuttuvia rahoittajiakin.

Paska taantuma vei projektin mennessään.

AP
Tähtääjä
1158 viestiä

03.12.09 klo 13:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

ji kirjoitti:

Onhan Rennyllä nimi vain kasvanut jenkeissäkin. Ei tosiaan jaeltaisi leffoja tuohon tahtiin jos ei olisi nimeä ns. nimeksikään. On kaveri päässyt Mindhuntersin & esim. Cleanerin myötä takaisin tositoimiin.

Mistä on peräisin tämä tieto, että Rennyn nimi olisi kasvanut jenkeissä? Sen enempää Mindhunters kuin Cleanerkaan eivät ole olleet mitään kovin kummoisia arvostelumenestyksiä ja molemmat ovat myös kaupallisia floppeja.

ji kirjoitti:

Paska taantuma vei projektin mennessään.

Ehkä kuitenkin todennäköisemmin kyvyttömät tekijät.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

10.12.09 klo 22:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

No jokainen nähköön asian miten itse sen haluaa.

Tässäpä Rennylle uusi seuraavara projekti:


Powered by photoshop.

PS.
Tämä oli inspiraatio Helsingin metrotunneleiden ollessa veden peitossa.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

21.05.11 klo 12:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Luin iltalehdestä, että Harlin vetäytyi Mannerheim projektista, mutta aikoo toteuttaa oman version muutaman vuoden sisällä.

Hieno ratkaisu, mies myös vinkkasi että hänen uusi hollywood leffa tulee sisältämään uutta tähtiverta kovimmasta kärjestä. Saa nähdä kuka miespääosan esittäjä on kyseessä.

Tämäkin on hieno asia, sillä Rennyn tämänhetkiset uutuudet ovat sisältäneet ns. menneen päivän tähtiä, toki hienoja näyttelijöitä hekin.

wednesday
Käyttäjä
275 viestiä

13.06.11 klo 08:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse inhoan kyseistä miekkosta ohjaajana. Täydellinen malliesimerkki siitä, miten jotkut luulevat että kunhan leffassa on yllinkyllin räiskintää tai vaikka erikoistehosteita, ei näyttelijöillä tai käsikirjoituksella tai millään muulla ole väliä... VÄÄRIN!

wednesday
Käyttäjä
275 viestiä

13.06.11 klo 08:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

... Ja jos näistä suomiohjaajista nyt puhutaan, ihan osuvaa olisi mainita Antti J Jokinen joka on sentään onnistunut saamaan esikoispitkänsä tähdeksi itse Hilary Swankin! Olisiko tässä seuraava Rennyn ohjannolliset virheet korjaava ja kotimaansa puolesta liputtava kansallissankarimme?? :)

Sgt.Rane
Käyttäjä
523 viestiä

13.06.11 klo 09:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Kyllä tuosta olen itsekin kuullut ja onhan se aina mielenkiintoista nähdä suomalainen ohjaaja Hollywood-näyttelijöiden parissa. Toisaalta trailerin perusteella elokuva näyttää perus Hollywood-trilleriltä ilman sen suurempaa omaperäisyyttä. Mutta mutta, casting näyttää hienolta, etenkin Hilary Swankin läsnäolo on melkein uskomaton asia - niin valikoiva ja taitava näyttelijä on kyseessä.

Traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=ixZMHng9kFU

Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Resident_(2011_film)

Jenkkiarvostelu:
http://trinitynews.ie/wordpress/archives/2556

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

19.08.11 klo 23:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Katsoin miehen The Long Kiss Goodnightin pitkästä aikaa ja kyllähän se viihdytti lähes koko elokuvan ajan. Loppuun kohden meinasin tulla väsy, mutta se johtui varmaan siitä, että vhs aikoina tuli luukutettua kyseinen rulla jokuseen otteeseen. Geena Davis ei myöskään miellytä minua missään mielessä, mutta näyttelijänä nainen on ihan ok.

Kyseinen leffa on miehen kolmanneksi paras, ensimmäisenä varmasti die hard 2 ja toisena mindhunters; joka on varsin onnistunut jännitys trilleri! Varmasti positiivinen yllätys kaikille.

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

22.03.18 klo 18:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Renny Harlin on minulle suuri arvoitus... katsokaa miehen filmografiaa mitä hän on ohjannut. Minulle herää kysymys, että minkä vitun takia yksikään vitun "iso hollywood" ohjaaja valitsisi näin paskan kässärin ja idean mistä paskoa elokuva. En tosin yhtään ihmettele miksei mitään elämää suurempaa kässäriä herralle tarjota... kun on niin rikas menneisyys elokuvafloppien ohjaamisessa, missä studiot ovat menettäneet rahaa ja osa jopa mennyt konkkaan... ja kyllä minä syytän Harlinia siitä. Herra on menettänyt mahdollisuutensa näiden kolmen menestyselokuvan jälkeen, jotka ovat "Nightmare on elm street 4", " Die Hard 2", ja "Cliffhanger"... kaksi ensimmäistä olivat jo valmiiksi menestyviä joilla meni lujaa, eli en näistä kahdesta anna mitään credittiä Rennylle. Cliffhanger taas annettiin Harlinille hopealautasella joka olikin menestys.

Sitten on tietysti tämä surullisen kuuluisa "Cutthroat island" joka teki "box office bomb" maailmanennätyksen, ja joka vei tuotantoyhtiö Carolco Picturesin konkurssiiin. Carolco Picturessissa on tietysti myös vikaa, että se syytää rahaa näin riskiin elokuvaan ja vielä siihenaikaan kun fantasia ja erityisesti merirosvo elokuvat eivät olleet kovassa huudossa... ja tietysti että luottivat amatööriohjaaja Harliniin.

Renny Harlin ei millään tasolla ole mikään kansallistunnetta nostava menestystarina. Rennyn fanit ovat enimmäkseen yli-innokkaita suomipoikia. Renny on lahjaton opportunisti, jolla on paskamaku ja vainu elokuvien suhteen. Todellinen häpeätahra suomelle, ja hän vetää maton alta suomalaisilta elokuvantekijöiltä menestyä ulkomailla.

Nosfecoff
Käyttäjä
750 viestiä

22.03.18 klo 19:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Renny on menestystarina, ja se on fakta, joka perustuu ihan vain lukuihin ja hänen elokuviensa kokoluokkaan. Kuinka moni muu suomalainen on päässyt ohjaamaan niin suuria elokuvia haliwuudiin? Nimetkää vapaasti, sillä minulla ei tule yhtäkään mieleen.

Objektiivisesti katsoen, rautalangasta vääntäen: Renny on suomalainen menestystarina.

Keskustelut