Renny Harlin

Foorumin päävalikkoonHuttuosasto › Renny Harlin

Filmer
Käyttäjä
2897 viestiä

11.12.03 klo 14:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onko kukaan muu sitä mieltä, että Renny on yliarvostettu ohjaaja? Ainoastaan siksi hän on täällä Suomessa niin arvostettu kun ukko on päässyt Hollywoodiin ohjaamaan leffoja. Itse en pidä Harlinia minään superohjaajana, vaan keskinkertaiseksi.

Katsotaanpa hieman Rennyn ohjaustöitä:

Driven - Malliesimerkki Rennyn töistä, 1 tähti

Deep Blue Sea - ihan kiva, mutta typerästi tehty, 3 tähteä

Long Kiss Goodnight - No jaa, aivan liian yliarvostettu, mutta kuitenkin Rennyn parhaimpia leffoja, 3 tähteä

Kurkunleikkaajien saari - hyvä idea, huono toteutus, 2 tähteä

Cliffhanger - Voi juma, että on tylsä leffa. Miksi tämä on tehty? Tätä leffaa on kehuttu, mutta mistä syy kehumiseen? Stallone? 2 tähteä

Ford Fairlane - Ärsyttävyydessään kamala paska, välillä tuottaa kivat fiilikset, välillä on raivon partaalla, 2 tähteä

Die Hard 2 - Tämä onkin Rennyn paras leffa, mutta leffan olisi voinut ohjata kuka vain ja silti siitä olisi tullut mukava, 3 1/2 tähteä

Renny on ohjannut muitakin elokuvia, mutten ole nähnyt niitä. Keskiarvo noista leffoista on noin 2 1/2 tähteä, siis minun mielestä. Ei ohjaajaa voi kehua siitä, että työntää joka paikkaan Koskenkorvaa ja sitten suomalaiset kehuavat hänet taitojaan, onhan hän suomalainen. Pyh, keskinverto ohjaaja, joka sattumoisin on saanut kovaa mainetta Suomessa, koska on suomalainen.

Jos Rennyn ohjaustöitä on kunnioittaminen, niin sitten esim. Andrzej Bartkowiak (Romeo Must Die, Cradle 2 The Grave) pitäisi olla myös kuuluisa superohjaaja.

Enpä tiedä mitä odottaa Manaaja 4 ja Mannerheimista, sekä Mindhunterista?

Muita mielipiteitä ukosta

OneNiceUser
Käyttäjä
2016 viestiä

11.12.03 klo 15:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

En oikeen osaa sanosta Rennystä mitää. Oon nähny joitain hänen ohjaamia leffoja, ja ne on ihan hyvii. Eli kylläkai hän osaa ihan kohtalaisesti työnsä.

Kustaa
Ylläpitäjä
1875 viestiä

11.12.03 klo 15:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuota...hmm. Olen kyllä tavallaan ollut ylpeä Rennystä aikoinaan. Nykyään äijä valitettavasti on pudonnut sinne tusinaohjaajien loputtomaan suohon. Ainahan heppu on ollut ihan puhdas actionmies ja -visualisti. Ihan oikeasti äijältä on löytynyt sellaisia visuaalisia oivalluksia (esim. Die Hard 2 -heittoistuinkohtaus), mutta henkilöohjaajana ei herraa oikein voi kuvitellakkaan. Roolihenkilöt ovat puhtaita klisehahmoja jotka päästelevät suustaan idiotismia hipovia malliesimerkkejä actionelokuvien kliseistä. Parhaaimmillaan herra onlin juuri aikakaudella Elm Street 4 - Ford Fairlane - Die Hard 2 - Long Kiss Goodnight - Cliffhanger. Kaikki ihan puhtaita aivot narikkaan pläjäyksiä, joista hemmo selvisi ihan kunnialla; ei mitään sen kummempaa. Minään Mannerheim-ohjaajana en jaksa äijästä oikein innostua. Toivottavasti jää tekemättä. Toisaalta kuitenkin toivon että heppu terästäytyy ja saa menestystä myös jenkkilässä.

Juhani Sementti

11.12.03 klo 15:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Deep Blue Sea oli suuri pettymys. Ei mitään hohtoa vaan ihan tuiki tavallinen heikoin lenkki-kuolemajärjestelmä.

Kurkunleikkaajien saari? Olisi saattanut ollakkin parempi ellei Renny olisi tunkenut silloista muijaansa Geena Davisia siihen.

Long Kiss Goodnight oli jo pieni parannus edelliseen, mutta ei yllä meikäläisen TOP-100 listalle.

Die Hard 2 on tällä hetkellä Rennyn paras elokuva näistä neljästä, jotka minä olen nähnyt. Kunnon toimintaa ja lunta. Kovin moni Hollywood-ohjaaja ei varmaan edes tiedä millaista on oikea lumi.

Boxin mukana tullut Nightmare on Elm Street 4 katsastetaan lähipäivinä.

Thoke
Tykittäjä
3449 viestiä

11.12.03 klo 15:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse en pidä Rennyä minään erikoisena ohjaajana. Die Hard 2 oli minusta aika surkea ykköseen ja kolmoseen verrattuna. Silti kunnon viihdettä. 2,5 tähteä.

Kurkunleikkaajien saaren katsoin joskus pikkuisena. Eipä ollut mikään erikoinen sekään, mutta silloin se iski aika täysillä. 2,5 tähteä

Deep Blue Sea oli aika huttua. Ainoa oikea haileffa on tappajahai. Rennyn huonoimpia. Nukahtaminen oli todella lähellä, ellen jopa nukahtanut. 2 tähteä

Puolestansa Cliffhanger oli erittäin hyvä ja ehdottomasti jätkän paras tai toiseksi paras. 4 tähteä

Long Kiss Goodnight oli myös hyvää viihdettä.Mistään ihmeelisestä pläjäyksestä ei ole kyse, mutta pelkkäähän viihdettä tämäkin on. 3,5 tähteä.

Näkemistäni Rennyn leffoista Ford Fairlane on ehkäpä se paras. Ihmettelen vaan, että miksei hän jatkanut tämän tyylilajin parissa. Tämä oli aivan loistava toimintakomedia. 4 tähteä

Drivenia en jaksanut edes katsoa loppuun. Se oli niin surkea.

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

11.12.03 klo 17:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uusimman tiedon mukaan Rennyn Mannerheimista on tulossa suomalainen ja suomenkielinen leffa. Hollykylän rahaäijät eivät ole lämmenneet tarinalle miehestä, josta he eivät tiedä mitään.

Jotenkin Renny on sellainen perus ok-ohjaaja vaikka tuntuukin että mies on erityisen antautunut työlleen ja sääli sinänsä. Ensimmäinen suomalainen, joka on luonut tuollaisen uran. Kunnioitan häntä suuresti vaikka parempiakin ohjaajia tiedän monia.

Raato-A
Tykittäjä
5294 viestiä

11.12.03 klo 18:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Reiska jakaa mielipiteitä hyvinkin moneen suuntaan, ja ainakin minun mielestäni mies on tehnyt hyviä leffoja muutaman kappaleen, mutta on se kyllä tehnyt huonompiakin... ihan hyviä oivalluksia, kuten Kustaa totesi.

Deep Blue Sea-Järkyttävän huono elokuva, mutta ensimmäisellä kerralla loistava komedia! Tälle saa nauraa kuin Plan 9 from outerspacelle konsanaan... 1 tähti (
http://www.leffatykki.com...mit=review&elokuva_id=767 lukekaa tuosta tykitykseni)

Die Hard 2-Hyvä toimintaleffa. Rennyn paras, Finlandia lopussa rulaa! Asennetta! 3½ pojoa ( http://www.leffatykki.com...mit=review&elokuva_id=270 tuossa taas tykitykseni)

Cliffhanger-Hyvä actionpaukku myös, mutta hieman huonompi kuin Die Harder. 3,5 tähteä, joku on tykittänyt Leffatykkiin mutta minä en ole.

Driven-Nojoo. Ei tämä nyt mikään maailman huonoin ollut mutta ei kyllä hyväkään... 2-2½ tähteä.

Kurkunleikkaajien saari-Nojoo, mitäs tästä nyt sanoisi... muistaakseni liikkuu siinä kahden tähden paikkeilla.

Muita Rennyn leffoja en ole nähnyt.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

11.12.03 klo 21:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Renny on kyllä yrittänyt parhaansa mukaan tuoda Suomea esille elokuvissaan ja jo pelkästään se ansaitsee taputuksen olalle - tietää ainakin sen, että kaveri ei häpeä mistä on kotoisin tai sitä mikä veri suonissa virtaa.

Sanotaanko vaikka niin, että Renny on hyvä ohjaaja. Hänellä ei ole kuitenkaan mitään yllättäviä ideoita, mutta on todellakin ihan luotto-ohjaaja jos vain kässäri on edes jotenkin kohdallaan. Die Hard 2 todisti Rennyn osaavan ohjata jos paperit ajaa edes jotenkin eteenpäin ja kastissa on pari kovempaa nimeä. Olisi vain antanut Rennyn koittaa sitä Alien kolmosta...perkele!

John Lennonjohto
Käyttäjä
5265 viestiä

12.12.03 klo 14:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jätkä on kyllä säälittävä pelle, joka luulee jopa olevansa jotain suurta ja mahtavaa. Tosi asiassa pelkkä pelle. Ainakin minun silmissäni, jätkän leffoissa ei juuri ole turhaan järki valaissut.

Zorge
Käyttäjä
1198 viestiä

12.12.03 klo 15:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eikös se Renny meinaa ruveta väsäämään jonkinlaista Manaajan esiosaa... :lol:

Viisas
Käyttäjä
2454 viestiä

12.12.03 klo 15:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei todellakaan mikään huippuohjaaja. Renny ei saa hahmoihin minkäänlaista syvällisyyttä. Die Hard 2, Cliffhanger ja Long Kiss Goddnifht on ollu ihan katottavii.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

12.12.03 klo 16:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Zorge kirjoitti:

Eikös se Renny meinaa ruveta väsäämään jonkinlaista Manaajan esiosaa... :lol:

Niin. Renny ei tosin sitä kai yksin ohjaa? No kuitenkin. Renny tuppaa vaan menemään näihin hieman b-luokan juoniin mukaan. Antakaa hänelle kunnon kässäri ja rahaa, voin luvata että kaikki menee yhtä nappiin kuin monen muun arvostetummankin ohjaajan leffat. Ei Hollywoodin piireihin pääse ihan tuosta vain. Olen ylpeä siitä, että Renny on Suomalainen ja edustaa maatamme Hollywoodin kreisissä menossa. Ei sinne oikeasti pääse helposti, kaveri aloitti autotallin nurkasta ja asuu leveää elämää tätä nykyä.

Faith
Käyttäjä
623 viestiä

12.12.03 klo 17:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onhan tuo Harlin suomessa yliarvostettu sillä ei heppu tosiaankaan ole mikään hyvä ohjaaja.

Raato-A
Tykittäjä
5294 viestiä

12.12.03 klo 17:05 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ji, Rennyä ennen Exortist:The Beginningiin oli palkattu joku toinen ohjaaja joka sai potkut kuvausten jo alettua. Renny palkattiin ja kuvaukset aloitettiin alusta.

Kaiser
Käyttäjä
1443 viestiä

12.12.03 klo 18:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

No, Rennyllä on pari hyvää leffaa, eli Die Hard 2 ja Long Kiss Goodnight. Cliffhanger, Ford Fairlane ja Deep Blue Sea on ihan katsottavia, Kurkunleikkaajien saari oli huono.

Exorcist: The Beginning -leffaa ohjasi ensin Paul Schrader, joka sai potkut koska ohjasi leffasta tuottajien mielestä liian taiteellisen (eli sellaisen, joka ei tulisi uppoamaan suureen yleisöön). Schraderin ohjaamana leffasta olisi voinut tulla mielenkiintoinenkin, mutta Rennyn ohjaamana siitä tulee kuitenkin joku Hollywood-tehoste-äksön-teinikauhuleffa :D :P Toivottavasti ei kuitenkaan...

Raato-A
Tykittäjä
5294 viestiä

12.12.03 klo 18:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kaiser kirjoitti:

No, Rennyllä on pari hyvää leffaa, eli Die Hard 2 ja Long Kiss Goodnight. Cliffhanger, Ford Fairlane ja Deep Blue Sea on ihan katsottavia, Kurkunleikkaajien saari oli huono.

Exorcist: The Beginning -leffaa ohjasi ensin Paul Schrader, joka sai potkut koska ohjasi leffasta tuottajien mielestä liian taiteellisen (eli sellaisen, joka ei tulisi uppoamaan suureen yleisöön). Schraderin ohjaamana leffasta olisi voinut tulla mielenkiintoinenkin, mutta Rennyn ohjaamana siitä tulee kuitenkin joku Hollywood-tehoste-äksön-teinikauhuleffa :D :P Toivottavasti ei kuitenkaan...

Paha henki riivaa miljoona ihmistä jotka lähtevät tuhoamaan maailmaa. Pappi tarttuu M-60:seen ja lähtee lahtausreissulle... :P

Faith
Käyttäjä
623 viestiä

12.12.03 klo 20:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Voi luoja että pitää vielä se nejäs osa siihen tehdä..

Viljami
Ylläpitäjä
256 viestiä

15.12.03 klo 18:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näyttää olevan tuosta Manaaja-jutusta aika monta juttua liikkeellä. Voisin sanoa pohjalaisittain että "tootta väärääs, moon oikees": koko rainaa Renny ei ohjaa uudelleen, vaan vanhoista Schrader-tuotoksista käytetään hyväkseen osa. Renny ikään kuin paikkoo kengitettyä ohjaajaa. Uskomatomalta tuntuvaan Renny-prokkikseen on lisäksi palkattu henkilöitä näyttelemään, joita Schraderin kuvauksissa ei ollut ollenkaan mukana. Myös lavastenäkymiä rakennetaan uudelleen.

Mannerheim-leffaan tekee Kummeli-Vihinen käsistä ja se toteutetaan (jos toteutetaan) suomen kielisenä, kuten Arska totesi.

Edellisistä tiedoista ja Rennyn seuraamistarkkuudesta huolimatta, olen yleisesti ukkelista sitä mieltä että sontaa pukkaa. Orastava toivo kuitenkin itää siitä, että ukkeli ei kuitenkaan ole päässyt vielä tekemään sitä omaa leffaa. Toisaalta iän myötä pakenen koko ajan kohderyhmästä kauemmaksi ja kauemmaksi, mikäli action-genre pysyy samana.

Juhani Sementti

15.12.03 klo 21:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Noo, nyt kattoin Rennyn painajaisen. Extroista käy ilmi, että heppu palkattiin kiireen takia, kun ei ollut ketään muutakaan kiikarissa. Renny ohjaa kyllä ihan omalla persoonallisella tavallaan. Samanlaisia väristyksiä osa 4 ei aiheuta kuten osa 3. Muutamia hauskoja kikkoja kuten Freddyn heräys, Freddy rannalla, Freddy opettaa, Freddy lääkärinä, Freddy ja lihapulla. Mukavaa, kun herra selittää extroissa miten hän piti Freddyä todella coolina ja halusi tehdä hänestä vieläkin coolimman. Cool 8)

Unien mestari tarjoaa myös mukava näyttelijäkatraan, joille ehditään rakentaa jo luonnetta ja luoda syvyyttä vaikka kuolevat yhtä tiuhaan kuin mäkäräiset kalareissulla. Ärsyttää tosin helvetisti Kristenin tulkitsijan vaihto :x Filkka ei kumminkaan ole yhtä hyvä kuin kolmonen ja ykkönen, joten antaisin täydet kolme pistettä. Hyvä Renny! Olet kyllä osannut ohjata ainakin täman tapauksen kohdalla.

J-P
Käyttäjä
444 viestiä

20.12.03 klo 16:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

No onhan se mukava että Hollywoodissa on myös suomalais väriä mutta viimeiset Rennyn elokuvat ovat olleet melko huonoja mutta hyviä toki löytyy esim. Die Hard 2 ja Long Kiss Goodnight.

Keskustelut