Kuka kukin on uudessa Alien-elokuvassa

Ohjaaja-tuottaja Ridley Scott tunnetaan muun muassa sellaisista miesten ympärillä pyörivistä seikkailuista kuin Gladiator, Isku Mogadishuun ja Yksin Marsissa. Hän on myös ohjannut hyvin feministisenä pidetyn Thelma ja Louise -elokuvan, vaikka esimerkiksi Susan Sarandon ei muistele tuotantoa kovin naista arvostavana.


Alien-elokuvissaan Scott on joka tapauksessa panostanut vahvoihin naishahmoihin. Vuoden 1979 Alien - kahdeksas matkustaja teki Sigourney Weaverin Ellen Ripleysta ikonisen hahmon. Palatessaan yli 30 vuoden tauon jälkeen Alien-universumiin Prometheuksellaan, sen keulahahmoksi nousi Noomi Rapacen esittämä tutkija Elizabeth Shaw.

Alun alkaen Alien: Covenantia kuviteltiin jatkoksi Shaw'n tarinalle. Sen sijaan päähenkilöksi nousi Katherine Waterstonin sankaritar. Hänen Daniels-hahmonsa on etukäteen herättänyt vertailuja Ellen Ripleyhin, ja näyttelijätär on itsekin sanonut yrittäneensä olla ajattelematta asiaa, jotta se ei aiheuttaisi ylimääräistä painetta.

Scott on sanonut, ettei Rapace esiinny Covenantissa, mutta tämän tiedetään kuvanneen pitkään uutta materiaalia Scottin kanssa. Onko kyseessä ohjaajan yritys harhauttaa ennakkospekuloijia, vai voisiko kyseessä ole materiaalia mahdolliseen jatko-osaan, jossa Prometheuksen ja Covenantin tarinat entisestään yhdistyvät? Se jää nähtäväksi.


Covenantissa nähdään Prometheuksessakin esiintynyt Michael Fassbender, joka esittää jälleen retkikuntaa avustavaa androidia, Walteria. Hän esittää myös edellisen elokuvan Davidia, jonka toimet ja liiallinenkin inhimillisyys omalta osaltaan johtivat Prometheus-retkikunnan karuun kohtaloon.

Seuraavaksi Justice Leaguen tri Henry Allenina nähtävä ja sellaisista tuoreista elokuvista kuin Spotlight, Jackie ja Vuosisadan naiset tuttu Billy Crudup on Covenant-aluksen perämies Christopher Oram. Ennakkotietojen perusteella Oram on johdatukseen uskova mies, joka ei pahemmin perusta Waterstonin Danielsista.

Demián Bichir on Covenantin turvallisuudesta vastaava kersantti Lope. Bichir teki historiaa, kun hän sai yllättäen Oscar-ehdokkuuden roolistaan elokuvassa Parempi elämä. Se oli ensimmäinen meksikolaissyntyiselle näyttelijälle myönnetty ehdokkuus 1960-luvun ja Anthony Quinnin jälkeen. Covenantissa hän saa myös olla ennakkotapaus, sillä avaruudessa kukaan ei välitä sukupuolestasi: Lopen puoliso on australialaisnäyttelijä Nathaniel Deanin esittämä kersantti Hallett.

Voi kuvitella, että sukupuoli-identiteetillään kiusoitellen leikittelevää James Francoa on harmittanut, että tässä yhteydessä hänet on liitetty avioliiton sitein Danielsiin. Lohdutukseksi hänelle on suotu Covenantin kapteenin titteli.

Jouni Vikman 09.05.2017 klo 13:25

Uusimmat artikkelit

Black Panther on uuden ajan supersankari

Marvel-studion uudessa supersankaritarinassa seurataan T’Challaa, joka palaa kuningasisänsä kuoleman jälkeen kotimaahansa Wakandaan.

Haastattelut: Disney / Toimittanut Jouni Vikman

Liam Neesonin uutuus on Hitchcock-tyylinen psykologinen trilleri

Näyttelijä Liam Neeson ja ohjaaja Jaume Collet-Serra ovat palanneet jälleen yhteen.

JussiHuhtala

Katastrofista taidetta: The Disaster Artist

James Franco käänsi tragikoomisen tositarinan ylistyslauluksi ystävyydelle, taiteelliselle itseilmaisulle ja ylittämättömiä esteitä päin käymiselle.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros.

Aquamanin rooli oli yllätys Jason Momoalle: "Ajattelin että Zack Snyder vitsailee"

Jason Momoa on yksi Justice Leaguen tähdistä.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros.

Gerard Butler on jokasään mies: Geostorm on ison budjetin katastrofiseikkailu

Vielä 2000-luvun alussa Gerard Butler oli ainakin huhuissa mukana Pierce Brosnanin seuraajaksi James Bondina.

Toimittanut Jouni Vikman / Haastattelu: Warner Bros.

Näytä lisää artikkeleita...